Skocz do zawartości
Forum

Krwiak w ciaży

Gość Załamana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Załamana

Witam, dzisiaj byłam u ginekologa stwierdził wczesna ciaze. Z OM wyliczyl 6 tydzień jednak po badaniu usg stwierdził 4,6. Dodatkowo jest tez widoczny krwiak. I tu moj problem. Lekarz powiedział ze w 6 tygodniu ciąży powinno być słychać echo płodu a u mnie tego nie ma. Pęcherzyk ciążowy o zarysach 0,70 cm a krwiak 0,87x0,69. Dodam tylko ze nie krwawie. Mam zrobić bhcg 2 razy i pójść jeszcze raz na wizytę. Czy któraś z was była w takiej sytuacji? Proszę o pomoc 

Ja krwiaka nie miałam. Ale w 6t2d był tylko pecherzyk. Wg pecherzyka ciąża wyglądała na 5tc. W 8t2d zarodek już był. Był malutki bo miał ok 0,3cm, też bez echa. Więc u Ciebie to wygląda lepiej niż u mnie. Rób betę co 48h i może więcej niż 2razy. Tak z 3, i sprawdź przyrost.

Gdzieś czytałam tu że krwiaki mogą się wchłonąć. 

Córka dziś ma siedem lat lecz ciąża była bardzo ciężka. Stwierdzono krwiak w 6 tygodniu ciąży, od 6 tygodnia krwawienia i tak do końca ciąży praktycznie, ciąża zagrożona, byłam przygotowana na poród w 7 miesiącu lecz córce było dobrze w brzuchu i przyszła na świat dwa tygodnie wcześniej. 

Na pewno polecam dużo odpoczynku, zero stresu a będzie dobrze. 

Gość Agnieszka

Głowa do góry ja serduszko usłyszałam dopiero w 9tc . Nie zawsze słychać w 6 tc . Później w 12 tc miałam krwiaka , który nie krwawił i samoistnie po tygodniu się wchłoną. Obecnie 16 tc. Właśnie wróciłam ze szpitala gdyż miałam plamienia nie wiadomo czemu ale wszystko jest dobrze . Także myślę że głowa do góry , wiem łatwo się mówi gorzej zrobic. 

Trzymam kciuki 

36 minut temu, Gość Agnieszka napisał:

Głowa do góry ja serduszko usłyszałam dopiero w 9tc . Nie zawsze słychać w 6 tc . Później w 12 tc miałam krwiaka , który nie krwawił i samoistnie po tygodniu się wchłoną. Obecnie 16 tc. Właśnie wróciłam ze szpitala gdyż miałam plamienia nie wiadomo czemu ale wszystko jest dobrze . Także myślę że głowa do góry , wiem łatwo się mówi gorzej zrobic. 

Trzymam kciuki 

👍👍👍👍Oooo i to jest dobra wiadomość. Tego trzeba się trzymać 🥰🥰🥰🥰