Skocz do zawartości
Forum

Ciąża z dużą różnicą wieku

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.  

Mam 37 lat i jestem w ciąży nie jestem w żadnym związku.  Z tego co pamiętam  w ostatnim czasie  wspolżylam tylko z jedną odobą. Problem polega  na  tym że między nami jest bardzo duża różnica wieku.  Jak powiedziałam 37 a ojciec dziecka 19 lat - różnica między nami to 18 lat. Było to tak że  poznaliśmy się kiedyś na imprezie  po alkoholu przespaliśmy się .  Za jakiś czas spotykaliśmy się na kilka tego typu spotkań.  Jak również po czasie chcieliśmy zbudować coś więcej niż sex byliśmy na 2 randkach  ale nie wyszło. Mam na myśli to że nie dogadaliśmy się pod względem uczuć, nasze charaktery również są inne .Jednak mamy dobre relacje jesteśmy przyjaciółmi wspieramy się i pomagamy gdy coś potrzeba.  Może dla was to dziwne że "stara z młodym " są przyjaciółmi ale tak jest. Co do mojej ciąży  jestem w 7 tygodniu i bardzo się z tego cieszę że będę miała dziecko.  Jednak trochę się boję : to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy sobie poradzę z przejściem przez poród i całe 9 miesięcy, dziwi mnie fakt że kiedyś byłam w wielu związkach z mężczyznami w zbliżonym wieku do mojego a niestety z żadnym  nie zaszłam w ciąże.  A Mateusz (ojciec dziecka) dał radę.  Najbardziej boję się jak to będzie po porodzie : Co prawda ja jeszcze pracuje (chce za niedługo zrezygnować) i jak sobie poradzę z utrzymaniem siebie  i dziecka ? Mateusz już wie o ciąży i uczy się jeszcze.  Postanowił pracować by mnie wesprzeć i wziąć aktywny udział w życiu dziecka.  Natomiast żal mi go trochę że przeze mnie rezygnuje z nauki. Jego rodzice też wiedzą i nie zaakceptowali tego że będą dziadkami w moją stronę też są nastawieni negatywnie. Więc jak we dwójkę sobie poradzimy ze wszystkim? (Mam na myśli kwestie finansową)