Skocz do zawartości
Forum

Czy to ciąża?

Gość gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dwa dni przed terminem spodziewanej miesiączki zauważyłam lekkie krwawienie, ciemniejsze od normalnej miesiączki. Włożyłam tampon i wyjęłam wieczorem, były na nim śladowe ilości krwi. Na następny dzień nie było już praktycznie nic. Brzuch pobolewał mnie delikatnie, napewno nie tak jak podczas okresu, bo wtedy bez tabletek przeciwbólowych nie mogę wytrzymać, a teraz prawie w ogóle. Piersi mnie nie bolą, bardzo często od tych dwóch dni oddaje mocz. Uprawiamy z partnerem stosunek przerywany, tak wiem, wiem, że to nie antykoncepcja ale to pytanie bardziej z ciekawości niż ze strachu, ponieważ bardzo dziwi mnie ta cała sytuacja. Zastanawiam się czy to może być ciąża, byłam już w ciąży ale na jej początku wtedy nie miałam żadnych krwawień, a piersi już w początkowych tygodniach bolały i były nabrzmiałe. A teraz nie mam żadnych objawów poza tym dziwnym krwawieniem i częstym oddawaniem moczu. Nie wiem pogubiłam się, jestem przekonana, ze to nie jest okres, bo nigdy w życiu taki nie był, ale z drugiej strony nie mam żadnych objawów jakie miałam na początku podczas pierwszej ciąży. Chciałam się zapytać czy może za wcześnie na objawy, czy podczas drugiej ciąży może przychodzą one później, czy może to jakiś dziwny wstęp do miesiączki? 

Tak się składa że nikt Ci tego nie wywróży. Może to być rozkręcająca się miesiączka, to że nigdy tak nie miałaś nie oznacza że nie może się zdarzyć. Objawy ciąży też za każdym razem mogą być różne. Zrób test to się przekonasz