Skocz do zawartości
Forum

Objawy ciąży? Pomóżcie :)

Gość Mikara

Rekomendowane odpowiedzi

Kochane kobietki, 

Staramy się o dziecko 3 miesiąc. Przyjmuję kwas foliowy, dodatkowo musiałam uzupełnić żelazo. 2 pierwsze miesiące bez powodzenia. 

W tym miesiącu dni płodne wypadły mi w 9dc i wykorzystaliśmy je najlepiej jak potrafiliśmy. 

W 15dc do 17dc odczuwałam ból jajników. 17-19dc ból sutków. W 21dc pojawiło się plamienie - jasnoróżowe, skąpe, dosłownie kilka kropel. 

Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów w trakcie cyklu. Obecnie wszystkie objawy ustąpiły. Wydaję mi się, że zaczęły boleć mnie piersi, ale nie wiem czy to nie wmawianie sobie (pewnie nie jedna z Was wie o czym mówię). Testu nie wykonywałam, wydaję mi się, że jest zbyt wcześnie. Nie chcę się rozczarować. 

Dziewczyny, czy to możliwe, że miałam plamienie implantacyjne? A teraz wystarczy cierpliwie czekać i w odpowiednim momencie zrobić test? 

Niestety nikt Ci tutaj tego nie wywróży, tak się składa że to mogą być objawy na okres i na ciążę 🤷

Starałam się ponad rok, miewajac całą gamę "ciążowych" symptomów, a w szczęśliwym cyklu nic kompletnie. Jedyne co to piwo (btw rzemieślnicze, takie jakie uwielbiam..) śmierdziało mi denaturatem 😂

Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki, o ile nie przyjdzie oczywiście.

Powodzenia! ❤️

Dziwne że dni płodne miałaś w 9dc, czyli zaraz po miesiączke A cykle masz 30-32dniowe. Myślę że mogłabyś już zrobić betę która by Ci pokazała jak sprawa wygląda. Bo teraz to można tak sobie gdybac.  Jeśli beta będzie niska >10 to bedzie już wskazywać ciaze. Pozdrawiam 

Śluz, temperatura i test owulacyjny wskazywały na początek dni płodnych w 9 dniu cyklu. Korzystam z aplikacji ovufriend, która wyznacza dni płodne na podstawie wprowadzanych danych. Standardowo płodne wypadły w 14 dc, ale po obserwacji śluzu było to niemożliwe. 

Szczerze mówiąc podchodzę sceptycznie do tego, że tym razem zaskoczyło 😛 no ale kto wie. Po prostu nigdy nie miałam takich objawów w środku cyklu i tylko to jest dla mnie niejasne. 

Hej. 

My również staraliśmy się kilka miesięcy i po każdej owulacji bacznie obserwowałam swoje ciało i objawy i myślałam, że zwariuje gdy odczuwałam jakieś objawy. Tez miałam wrażenie, że sobie wmawiam. Ale po 4 miesiącach się udało, ból piersi, lekkie olamienie implantacyjne i 2 tyg później pozytywny test.  Także czekaj cierpliwie i zrób test około 2 tyg po owulacji. 

W dniu 13/9/2020 o 1:42 AM, Gość Mikara napisał:

Śluz, temperatura i test owulacyjny wskazywały na początek dni płodnych w 9 dniu cyklu. Korzystam z aplikacji ovufriend, która wyznacza dni płodne na podstawie wprowadzanych danych. Standardowo płodne wypadły w 14 dc, ale po obserwacji śluzu było to niemożliwe. 

Szczerze mówiąc podchodzę sceptycznie do tego, że tym razem zaskoczyło 😛 no ale kto wie. Po prostu nigdy nie miałam takich objawów w środku cyklu i tylko to jest dla mnie niejasne. 

Dlatego zrób betę 

W dniu 13/9/2020 o 1:42 AM, Gość Mikara napisał:

Miara Tak jak z dziewczyn powiedziała, nikt tutaj tobie nie wywrozy.  Jeśli doszło do zapłodnienia to tylko beta tobie odpowie na twoje pytanie. Ale to też już ktoś tobie wspomnial.