Skocz do zawartości
Forum

Czy to znowu cp? Czy tak wczesna?

Gość Nina

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jestem tutaj nowa i mam nadzieję że pomożecie mi przetrwać, może mi doradzicie albo rozwiejecie nieco obawy. 

🙂

Jestem już po jeden ciąży pozamacicznej. W kwietniu usunęli mi z tego powodu prawy jajowód. Na o początku nic nie tylko widać w końcu doszukano się właśnie tam. 

A teraz po kolei... Ostatni okres rozpoczął się 25.07. ale po ostatnich wydarzeniach cykl mniewałam 40 dniowy / 35 dniowy/ 29 dniowy. jeszcze nie uregulowane po ostatniej sytuacji i niestety stres. Obliczyłam sobie mniej więcej kiedy powinien się pojawić okres, ale między czasie plamilam trochę przez dwa dni 19-20.07, z czym miałam iść do ginekologa po okresie, którego dostałam się na dniach , ale okresu nie ma... W środę 26go zrobiłam pierwszy test i wyszła mi tak bogata kreska że nie byłam penisa że w ogóle tam jest. Postanowiłam w poniedziałek 31.08 zrobić kolejny test i kreski wyszły wyraźniejsze na dwóch różnych testach. Wg wyliczeń od rozpoczęcia miesiączki 25.07 to powinien być jakoś 5 tydzień, ale byłam w środę u ginekologa i nic nie widać. Znowu 😞 Poszłam na betę a tam wynik 41.2 wskazujący na 3 tydzień. W piątek/ poniedziałek mam iść ponownie i sprawdzić przyrost. 

Czy któraś z Was tak miała? Czy Ciąża rzeczywiście może okazać się tak wczesna jednak? Czy owulacja mogła mi się tak przesunąć, czy może to dziwne plamienie koło 20go to był niby okres? Jakiego przyrostu powinnam się spodziewać w piątek?

Ginekolog karze mi nie panikować, to ktoś z doświadczeniem, ale chyba tracę wiarę w niego i w to że to nie będzie kolejna pozamaciczna. Może warto pomyśleć o nowym lekarzu? Albo zasięgnąć dodatkowej opinii? 

Będę wdzięczna za wszystkie słowa.