Skocz do zawartości
Forum

Poronienie krwawienie

Gość Dagmara

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, wiem nic radosnego, ale ile trwa krwawienie przy poronieniu samoistnym? W początkowej fazie ciąży. 3-4 tydzień? Jak to objętościowo wygląda? Czy coś boli? Jak to u was wyglądało. Myślałam że to miesiączka. Ale... Proszę o odpowiedź, jakąkolwiek. Jest ciężko. 

Ja w kwietniu miałam poronienie samoistne w 7 tyg, ciąża była na etapie 5 tyg. Krwawienie trwało najpier 2 tyg, potem tydzień przerwy i znowu 7 dni. Bolało niesamowicie, myślałam że umrę z bólu i brałam po 4 czy 5 proszków przeciwbólowych. Bardzo Ci współczuję, musisz być silna i to poprpstu przetrwać. Na pocieszenie powiem że zaszłam w ciążę 2 Msc po tym i teraz jest wszytsoo ok. Ale rana w sercu i stres zostaje na całe życie. Trzymaj się mocno i bądź silna 😘

Gość Aniołkowa Mamusia

Ja poroniłam samoistnie w 8 tygodniu ale ciąża była na etapie 5 tygodnia. Silne krwawienie miałam 3 dni i do tego skurczowe bóle podbrzusza, potem coraz słabsze i w ciągu tygodnia się skończyło. Na początku duże skrzepy leciały kilku centymetrowe. Gdyby nie te duże skrzepy to wyglądałoby to jak okres. Po 1.5 tygodnia od początku poronienia byłam na kontroli u lekarza i wszystko się oczyściło. Zaszłam w ciążę nie doczekawszy pierwszej miesiączki po poronieniu. 

Ja poronilam w 10tc. Wszystko trwało 1-1,5tyg. Zaczęło się od delikatnego plamienia , po skrzepy, skurcze i krwawienie. Im ciąża jest większa/wyzsza tym bóle są silniejsze. W ostatnich dniach nastąpił 1 bardzo bolesny skurcz, że aż się położyłam w kuchni na podłodze, wyszedł że mnie większy twór. I to było to. Na 2 dzień wszystko ustalo.