Skocz do zawartości
Forum

Test pozytywny w 28 dc?

Gość Kalusia

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznijmy  od tego że mam cykle nieregularne (od 28 do ok 36). W marcu i kwietniu właśnie była  ich dlugosc 28 dni.  W maju miałam dł  cyklu aż 38 dni ponieważ przeżyłam  duży  stres  i mało  jadłam. Z mężem wspolzylam 15 maja i 16 maja bez zabezpieczenia ale nie zawsze z wytryskiem w środku. Okres Dostałam właśnie tego  16 maja wieczorem. Test  ciążowy robiłam 12 maja i w dzień  tej miesiaczki  wyszedł negatywny (jeden był wyjątkowo czuły). Okres skończył  się ok 21-22 maja był taki jak zwykle i tyle samo trwał co zawsze. Z mężem wspolzylam  w przez kolejne 3-4 dni po skończonym okresie (8,9,10dc)w finiszem w srodku. Testy  ciążowe robiłam w 4,5,8 14 dniu od okresu (10,11,14,21dc)i wyszły negatywne. Dopiero Test po 21 dniach od dnia SKONCZONEJ miesiaczki wykazał 2 kreski( czyli w 28dc).. W ten dzień (12czerwiec )kiedy zrobiłam test i był pozytywny poszłam  zapisac się do ginekologa a tam położna  że nie możliwe że już test wykazał ciążę że to za wczesniej.  Ze ostatni  okres był ciazowy napewno. Ale z moich obliczeń wynika że jeśli  test zrobiłam w 28dc a wcześniej miałam 28 dniowe cykle to test jak najbardziej  mógł wyjść pozytywnie. A Jeśli z mężem wspolzylam tego  10dc to plemniki mogły przetrwać w drogach  rodnych i poczekać  na owulacji  te 2, 3 dni...Czyli na 12,13dc. Ostatni okres nie mógł być ciazowy tymbardziej jesli w jego pierwszym  dniu test był negatywny i 14 dni po jego zakończeniu też był  negatywny.  Wiem że namieszalam ale jeśli ktoś jest w stanie to niech przeanaluzuje to i napiszę czy mam wg rację. mam 24 lata pozdrawiam

Witam  jeśli cykle  mam nieregularne  od 28-36) a z mezem wspolzylam zaraz po zakończeniu okresu (8,9,10dc) to czy  mogło dojść wtedy do zapłodnienia ewentualnie plemniki pewnie przetrwały  te kilka dni. I czy  test mógł wyjść pozytywny w 28 dc? Czy to za wcześnie?