Skocz do zawartości
Forum

Ciaza

Gość Emilia

Rekomendowane odpowiedzi

cześć dziewczyny :) mam ogromna prosbe :) ostatni okres mialam 11 kwietnia. kochalismy sie z mezem do konca 19 kwietnia,od tamtej pory caly czas bolalo mnie podbrzusze i mialam wieksze parcie na pecherz. 04 maja (tydzien przed miesiaczka) bylam u ginekologa i powiedzialam mu,ze moge byc w ciazy. zbadal mnie dopochwowo, zrobil usg przez sonde, i stwierdzil,ze wykluczone zebym byla w ciazy,macica i jajniki w normie dal antybiotyk i globulki i kazal czekac na okres.co Wy o tym sadzicie? z testem chce poczekac do 12.05. bede wdzieczna za pomoc :)

Gość dorota81

masz racje:) jedyne o co mi chodzilo, to czy faktycznie ginekolog podczas badania tydzien przed okresem zupelnie nic nie zobaczy/wyczuje szyjke czy jest otwarta czy zamnkieta, .macicy czy rozpulchniona czy twarda:(  ona mi wrecz powiedziala, ze w tym cyklu nie bedzie ciazy, i dlatego zastanawiam sie na jakiej podstawie to powiedziala:( nawet nie zproponowala bety,jak zapytalam czy zrobic.

Gość Paulina 28

Dorota... Lekarz tydzień przed okresem nie zobaczy... Moze potwierdzić tylko z jakiego jajnika była owulacja i nic więcej, tydzień moim zdaniem to za wcześnie aby iść na bhcg a co dopiero do lekarza.... Ja robiłam 4 dni przed okresem test i byl pozytywny w dniu okresu bhcg potwierdzila i w 6 tygodniu usg z zarodkiem bijacym serduszkiem. 

Gość Paulina 28

Dorota.... Szyjka przed okresem jest taka sama jak w ciazy... Nie mozesz mieć pretensji do ginekologa napewno wie lepiej i sie zna... A moze powiedział ze w tyn cyklu ciazy nie będzie bo może w tym cyklu nie miałaś owulacji? No i z jakiegoś powodu przepisal Ci antybiotyk i globulki... 

Gość dorota81

masz racje Gość Paulina 28, ja tylko dlatego poszlam tydzien przed okresem ze wzgledu na infekcje, a o przypuszczeniach tylko wspomnialam:) wczesniej dziewczyna mi napisala,ze ma taki sam cykl jak ja, i faktycznie 19 kwiecien to byl jeszcze bezplodny a owulacja dopiero 27/28 byla, wiec i tak sie nie nastawiam:) bardzo dziekuje za pomoc :)