Skocz do zawartości
Forum

Niska BETA

Gość Wiktoria

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny pomóżcie , bylam dziś zrobić Betę , ponieważ okres spóźnił się o i wyszła równe 51

pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 32 dni temu, wiec jestem w połowie 5 tygodnia , wydaje mi się , ze wynik jest niski ... zero objawów ciąży... oprocz zatrzymanego okresu 

mam zdiagnozowana endometriozę ( dwa ogniska po kilka mm) , długo staram się o ciąże , nie mam teraz jak dostać się do lekarza z wiadomego powodu oraz z powodu majówki ... czy beta nie jest za niska ? 

Po pierwsze, wszystko zależy od tego, kiedy była owulacja. Po drugie, czy masz regularne cykle? Jeśli masz powiedzmy, cykle 28 dniowe, owu była w 14 dc, to ta beta faktycznie wydaje się zbyt niska...

Najważniejszy jest przyrost o min.66% w ciągu 48 h - powtórz betę i zobacz, jaki jest przyrost. Trudno określić dokładnie, czy obecna wartość jest prawidłowa, bo nie wiemy, czy twoje cykle są regularne i kiedy była owu.

51 minut temu, Gość Onaa napisał:

Po pierwsze, wszystko zależy od tego, kiedy była owulacja. Po drugie, czy masz regularne cykle? Jeśli masz powiedzmy, cykle 28 dniowe, owu była w 14 dc, to ta beta faktycznie wydaje się zbyt niska...

Najważniejszy jest przyrost o min.66% w ciągu 48 h - powtórz betę i zobacz, jaki jest przyrost. Trudno określić dokładnie, czy obecna wartość jest prawidłowa, bo nie wiemy, czy twoje cykle są regularne i kiedy była owu.

Tak, mam 28 dniowe cykle , regularne 

wlasnie myśle nad czym, czy owulacja nie była np 16-17 dnia cyklu i wtedy wynik mógłby być dobry 

Cześć. Wszystko jest oki. A w którym dniu robiłaś betę? Ja w 36dc miałam betę 2230 wskazujca 5tc. We wczesniejszej ciazy w 35dc betę miałam 416, w 6t3d był widoczny zarodek 6mm, A w 8t6d mały Gabryś miał już 2cm2mm. Więc u Ciebie będzie ppdobnie. 35dc będziesz mieć podobną betę jak ja.

Powtórz badanie w poniedziałek A zobaczysz. 

Ja w 3t6d miałam bhcg 29, w 5tc 1309, więc twój wynik nie jest niski, ale ważny na tym etapie ciąży jest przyrost po 48h/72h. 

Koniecznie powtórz bhcg i zapisz się choćby na teleporade - czy nie powinnaś być obstawiona dodatkowymi lekami w przypadku endometriozy. Powodzenia!