Skocz do zawartości
Forum

Ciąża w UK - Problem

Gość Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam problem z moja przyszłą żoną, która jest aktualnie w ciazy w 17 tygodniu, aktualnie jestesmy w PL na urlopie juz od 2 tyg...

Wszystkie loty odwołane nie mamy jak wrócić do Anglii do pracy, samochód w Anglii, pokój trzeba oplacać a nie mamy możliwości wrócić tam, to jeden problem, tez jest drugi problem, chodzi o maternity leave, musi jeszcze przepracować 12 tygodni żeby dostać ten urlop macierzyńskiTeraz nie wiem jak pracodawca podejdzie do tego tematu ? przecież my się nie zwalniamy tylko sytuacja na świecie zmusiła do tego ze Polska wstrzymała ruch lotniczy.

Kolejny problem jak dostać certifikat MATB1 takie coś online da się załatwić  z położna ?, czy trzeba być u nich osobiście  w takiej sytuacji?,Kolejne pytanie, czy Polskie zwolnienie przejdzie u pracodawcy? i czy takie coś można wysłać online?  Może ktoś już tak robił z was?.

Do samochodu można dopisać znajomego przez internet żeby był właścicielem , zadzwonię do ubezpieczalni zerwę umowy zrobię sorn i samochód pójdzie na złom żeby nie bawić się sprzedawanie tego samochodu, takie coś przejdzie ?.

Pozdrawiam.