Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdalena

Powiem wam,że czas świąteczny mnie bardzo dołuje 😪

Co roku życzenia żeby były dzieci .... i kojelny rok bez nich....

Nie tracę jednak nadziei.  Wiem że kiedyś każdej z nas się uda!!!!❤

Niesprawiedliwe jest życie. Te które nie chcą dzieci je mają. Taką patologia jedno za drugim....Aż mi się żyć odechciewa przez to.

Magdalena przeżywam to samo, tak bardzo chcce dzieciątka, a nie dane jest mi mieć 😢 te niepowodzenia dołują mnie, że nie mam siły na nic 😑 jednak wiem, że nie możemy się poddać i musimy walczyć dalej. Aż do skutku ❤️❤️❤️👶 

Ehhh ciężkie to spotkanie dla mnie było. Wcześniej miałam mnóstwo pozytywnej energii. Nawet nie mogłam tego imienia wymienić żeby coś powiedzieć 😕 Dziś pierwszy dzień  cyklu muszę się ogarnąc 🙂 dzięki że jestescie 😘

Cześć dziewczyny! Od dłuższego czasu czytam Wasze historie i przez chwile uwierzyłam, że mi tez może się udać po rocznym staraniu się o dziecko bez leczenia, ale później czytając co się dzieje u Was jak bardzo los nie sprzyja chyba nikomu w tym roku to opadłam z sił. Jestem po pierwszym cyklu z clo 3dc-7 dc i na monitoringu pieknie dwa pecherzyki rosły (24 i 28 mm endometrium 9,8)w 15 dc kolejny monitoring i pecherzyki nie pękały wiec lekarz zalecił mi zastrzyk Ovitrelle. Dwa dni po zastrzyku zaczął bolec mnie brzuch jak przed miesiączka, ale dzisiaj w nocy myślałam, że nie wytrzymam z bólu i pierwsza rzecz jaka zrobiłam to zadzwoniłam do lekarza mówiąc jaka jest sytuacja☹️ Powiedział, że mogło dojść do hiperstymulacji jajników lub tez pecherzyki nie pękły. Czy to możliwe po zasztrzyku? Nie załamuje się jeszcze do końca bo to dopiero pierwszy cykl z clo, ale zmartwiłam się ze pomio moich policystycznych jajników w pierwszym cyklu pecherzyki ładnie rosły i ogólnie dobrze zareagowałam na leczenie.... 

Gość Kokardkaaa

Czesc wam :))

w obliczu waszych smutków trochę mi niezręcznie pisać o sobie.... ale nie mogę tego trzymać w sobie bo mnie rozerwie ! U mnie nowy rok nowy plan 🙂 konkretny i przejrzysty 

W styczniu pierwsza inseminacja (oczywiście przed nią masa badań ja 15 partner 8 ) 

Jeśli się nie uda to inseminacji od 3-6 a następnie in vitro ... 

wiec dla mnie przyszły rok będzie sądny ... oby się udało !! 

humor ? Boje się ze się nie uda ... wkurza mnie ze doktorek nie szuka przyczyny tylko leci schematem, nie wie dlaczego nie mogę zajść w ciąże, nie bada tsh progesteronu nic... wiec boje sie ze jeśli np przyczyna leży w hormonach to i inseminacja i in vitro nie będą miały sensu .. 

Kochane bardzo mi przykro co teraz przeżywacie :( zupełnie inaczej dostawać złe wiadomości co miesiąc widząc tylko jedną kreskę na teście, a inny smutek i żal jest kiedy się udało a nagle los odbiera szczęście... ja należę do tej pierwszej grupy bo jeszcze nigdy się nie udało a aktualnie jestem zła bo już tyle czasu bez starań i jeszcze jakiś miesiąc bez starań przede mną bo bez stymulacji itp. Miałam umawiać się na wizytę po świętach, zakładałam że będzie to około 30.12. czyli np. 12/13 dc a tu dupa... @ dalej nie ma a wyliczaliśmy z lekarzem, że przyjdzie około 18.12. Duphaston ostatni zabrałam w poniedziałek wieczorem... nie było owulacji więc wiadomo że to nie ciąża, ale parę testów robiłam dla potwierdzenia więc co jest? Ehh.. a tak to dalej się suplementuję różnymi tabletkami, biorę glucophage, staram się pilnować diety i zamówiłam ten mio-inozytol który zaleciła diabetolog także dołączę go jutro do kubeczka z lekami ;) czy na forum jakieś pozytywne wieści w tym roku jeszcze zawitają?

Kokardkaa napisz proszę jakie badania macie zrobić przed inseminacją. Mam całkiem podobny plan tylko najpierw jeszcze sono-hsg na początku lutego. 

Olgik jak nie miałaś owulacji to @ po duphastonie może przyjść nawet po 10 dniach.. 

Gość Kokardkaaaa
19 minut temu, Gość Inez napisał:

Kokardkaa napisz proszę jakie badania macie zrobić przed inseminacją. Mam całkiem podobny plan tylko najpierw jeszcze sono-hsg na początku lutego. 

Olgik jak nie miałaś owulacji to @ po duphastonie może przyjść nawet po 10 dniach.. 

VDRL 

ANTY HBC 

ANTY HBS 

ANTY HCV 

ANTY HIV 

HBS AG 

ANTY TOXO LGM

ANTY TOXO LGG

ANTY RUBELLA LGM 

ANTY RUBELLA LGG

ANTY CMV LGM 

ANTT CMV LGG

GRUPA KRWI 

BIOCENOZA (może być ta po HSG)

CHAMYDIA TRACHOMATIS PCR 

CYTOLOGIA

Nie chce wiedzieć ile to będzie wszystko kosztowało ;(

Kokardkaa cieszę się, że masz konkretny plan działania. 🙂 Daje sobie 3 cykle i też podchodzę do inseminacji teraz mam jeszcze nadzieję po hsg że może coś zaskoczy. 

Badań masz sporo do zrobienia. Dziewczyny zawsze tyle trzeba robić? 😮 Maskara jak kasa na to idzie te wszystkie wizyty, leki, testy, badania... 

9 minut temu, Gość Inez napisał:

Kokardkaaa zrobiłam z ciekawości taką szybką analizę cen w moim laboratorium.  Wyszło mi 512zł .. Ciekawe czy muszą być wszystkie aktualne czy można sobie to rozłożyć np.na 2 miesiace..

Do tego koszty inseminacji... Czasami mam wrażenie, że ktoś sobie urządził biznes na naszym cierpieniu. Wiem że brutalnie to brzmi ale niestety nie czuje żadnego wsparcia finansowego. W moim mieście nie ma nawet dofinansowań na in vitro. A jest to jedno z największych miast w PL... Żenada 😢

Gość Kokardkaaa

+ do tego 8 badań partnera, ale nie mam listy przy sobie 

Raczej musza być aktualne tylko grupa krwi (nie ma ważności) + czystość ( 3 msc) + cytologia  (rok) mogą mieć inne terminy pozostałe na bierząco ... 

Ja ile się da spróbuje zrobić na pakiet lux med, ale nie wiem czy coś mi w ogóle zrobią w ramach pakietu .. 

inseminacja koszt 900 zł wiec w sumie całość operacji wyjdzie mi +\- 2000 zł ... 

Malina tak to właśnie wygląda . przykre to jest, że wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni . wszystko pro rodzinnie

ja dziś zostałam mile zaskoczona . Przy kolejnej Becie dostałam kartę zniżkową 10 % , może nie wiele ale zawsze coś . Bardzo fajnie mi się zrobilo

22 minuty temu, Gość Aga napisał:

Malina tak to właśnie wygląda . przykre to jest, że wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni . wszystko pro rodzinnie

ja dziś zostałam mile zaskoczona . Przy kolejnej Becie dostałam kartę zniżkową 10 % , może nie wiele ale zawsze coś . Bardzo fajnie mi się zrobilo

Hehe dobre i to 🙂 też mam właśnie pakiet prywatny ale lekarza dobrego nie uświadczysz xd a badań też nie chcą robić.. Nawet nie mogę iść na wizytę "monitorowanie owulacji" tylko muszę prywatnie 😕 szkoda gadać 

Hej dziewczyny, czy możecie polecić jakiegoś lekarza z Warszawy od leczenia niepłodności i dac namiary. Ja już mam dziecko A o drugie staram się już 1,5 roku. Brałam CLO, miałam HSG i wszystko jest pięknie tylko ciazy brak. Muszę poszukać innego lekarza może poradzić coś innego  

Godzinę temu, Gość Anna napisał:

Hej dziewczyny, czy możecie polecić jakiegoś lekarza z Warszawy od leczenia niepłodności i dac namiary. Ja już mam dziecko A o drugie staram się już 1,5 roku. Brałam CLO, miałam HSG i wszystko jest pięknie tylko ciazy brak. Muszę poszukać innego lekarza może poradzić coś innego  

Dr Zamora. Ponoć jeden z lepszych. Klinika nOvum. 

1 godzinę temu, Gość Anna napisał:

Hej- z Warszawy to dr Niemoczynski albo Salata obydwoje pracują w klinice niepłodności Bocian jak również mają swoje prywatne gabinety 

Gość Kokardkaaa
1 godzinę temu, Gość EWA napisał:

Kokardkaaa - mam to samo. Tez dr leczy schematem. Jestem po pierwszej inseminacji. 

Ewa w gamecie? Gdynia? Przepraszam nie pamietam czy to ty również jestes z Gdyni.   I z jakim skutkiem inseminacja? 

Gość Kokardkaaa

Kurcze faktycznie leczy  nas ten sam doktor .... Eh i co ? Widząc ze tobie zalecił dokładnie to samo, mam ochotę zmienić lekarza ... ale z drugiej strony zaczynać wszystko od nowa ... ale kurcze  jak mam wydać 2 tysiące tylko dlatego ze doktor leczy schematem a w ogóle może mi to nie przynieść skutku to bez sensu ... czemu go tak polecają? Ja trafiłam do doktora z polecenia z internetu z opinii a tutaj taki numer... Ewa jak wynik inseminacji? Idziemy łeb w łeb