Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Aga gratulacje 😉

Dziewczyny a czy u was po clo zdarzało się mieć wcześniej @ lub jakies brązowe plamienia? Mam 15dc i już czuję takie tępe kłucia w podbrzuszu jak na miesiączkę i dziś zobaczyłam śluz podbarwiony lekko na brązowo 😞 już nie wiem co myśleć.  To mój pierwszy cykl z clo i już mam wrażenie, że wszystko się jakoś poprzestawiało ;/ mam pcos i cykle zwykle ok. 40 dni.

15 godzin temu, Gość Beti94 napisał:

Czinusia byłam bardzo senna, pobolewało mnie podbrzusze, a piersi to miałam wrażenie, że za chwilę eksplodują i do teraz tak mam. Pierwszy test zrobiłam 26 dc, bardzo ale to bardzo słaba kreska, a w dniu, kiedy miesiączka się nie pojawiła zrobiłam bete i niespodzianka ❤️❤️

A oprócz pobolewania masz inne objawy? 😊 

Hej Beti Brzuch i piersi też mnie bolą i  to wszystko ale ten brzuch to tak dziwnie mnie pobolewa inaczej jak na okres i żadnych innych obiawow dziś powinien być @ ale póki co nie ma i mam nadzieję że tak zostanie 😉 dodam że cykl był stymulowany cleo 

Aga .. moje gratulacje! 
Beti94 .. przykro mi! 

Malina.. masz racje, czas szybko leci, zwłaszcza ten świąteczny.. teraz tez nie wiem, kiedy to zleciało.. 

Hopefull.. dziękuje! Nie będę się spieszyć, zaczekam na wyniki i los zadecyduje jak działamy.. ostatnim razem jak miałam ciąże pozamaciczna, to w tym miesiącu starań mialam bardzo trudny okres w pracy, w sumie to powinnam odpuścić starania, ale szkoda mi było kolejnego miesiąca, wiec się staraliśmy.. i skończyło się jak się skończyło.. wiec teraz wiem, ze wszystko ma swój czas w przyrodzie.. ale to nie oznacza, ze nie rozumiem Twojej decyzji.. każda z nas musi podjąć decyzje za siebie i kierować się sercem! Jak zawsze trzymam kciuki!! I wierze w to, ze w końcu zostaniemy mamami!! Odnośnie psychologa to sama nie raz się nad tym zastanawiałam.. bo masz racje, ze często wszystko wypieramy.. ja to robię bardzo często.. udaje przed całym światem, ze jestem silna a w środku to różnie bywa.. 

Katarina, badania AMH to w zasadzie już mogłabym robić.. może się uda jeszcze w tym tygodniu.. i tak muszę wysłać komplet, a resztę badań mam zrobić na początku cyklu.. 

Odnośnie samego in vitro to nie mam z tym żadnego problemu.. a przede wszystkim etycznego.. jedynie co mnie przeraża to to, ze się nie uda.. kiedyś myślałam sobie, ze jak pary nie mogły mieć dzieci, to powinny podejść do procedury i po sprawie.. tzn coś w rodzaju, zapłacisz i zajdziesz w ciąże.. wiem to straszne, ale był to tak odległy temat, ze podchodziłam do tego w ten sposób.. a teraz wiem, ze to ostatnia deska ratunku dla mnie, która nie koniecznie musi mnie uratować..  in vitro nie wyklucza ciąży pozamacicznej.. powikłań, hospitalizacji w ich wyniku .. to metoda z ograniczeniami.. 

Gość Magdalena

Aga gratulacje kochana ❤❤❤🥰

A u mnie pozostaję czekanie.... 

Jeśli chodzi o in vitro nie mam żadnych uprzedzeń i jeśli będę musiała to to zrobię. Jedynym minusem są koszta jakie się z tym wiążą. 

Aga gratulacje! 🎉 

Beti trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! 🤗

Drop super podejście mam nadzieję że los będzie bardziej przyjazny 🙂 trzymam kciuki! 

Hope doskonale Cię rozumiem że nie chcesz czekać i wierzę że decyzja podjęta przez Ciebie będzie dobra 🙂

Co do wsparcia psychicznego powiem Wam że ta przerwa w staraniach (3 msc) bardzo dużo mi dała. Do tego informacja ze hsg jest bdb tym bardziej mnie podbudowała. Czuję się silniejsza i gotowa do ciąży! Mam nadzieję że już niedługo i mi się uda 🙂 

Trzymam kciuki za resztę grudniowych testujących! 🙂 

Sonia po cło może być plamienie . Ogólnie może wpłynąć na skrócenie cyklu

ja każdej proponuje branie wiesiloka 🙂

dzieki dziewczyny 😘 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 

daisygirl dziś 29 DC . Pobolewa mnie brzuch ale zakładam że to rozciąganie się macicy 🙂 a tak nic. Czuję się jak przed @  

Beti, jeszcze nie wszystko stracone..wiem,że łatwo mówić, ale postaraj się nie martwić na zapas. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się zakończy!

Co do terapii, Hopefull, podpisuję się obiema rękoma. Sama kiedyś przeszłam przez to i naprawdę uważam, że to jest nie tylko odpowiedzialne - sięgnąć po pomoc kiedy  jej potrzebujemy, ale później wręcz przyjemne, mi dało to B.duzo tak rozwojowo. Mało tego, uważam, że nawet jak komuś się uda z nieplodnoscia, ale ma za sobą ciężkie i długie starania, to i tak warto pójść. Te wszystkie lęki bardzo głęboko w nas zostają i potem i tak mogą dawać znać o sobie później, dlatego warto sobie to przepracować. Myślę, że jak juz minie pandemia, to ja chyba też wrócę uporać się ze swoimi demonami.

Godzinę temu, Gość Aga napisał:

Sonia po cło może być plamienie . Ogólnie może wpłynąć na skrócenie cyklu

ja każdej proponuje branie wiesiloka 🙂

dzieki dziewczyny 😘 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 

daisygirl dziś 29 DC . Pobolewa mnie brzuch ale zakładam że to rozciąganie się macicy 🙂 a tak nic. Czuję się jak przed @  

A ten wiesiołek to co to dokładnie, możesz powiedzieć? I jak go zazywalas?

Beti przykro mi, nikt nie powinien tego wszystkiego przeżywać.😞

Trzymam mocno kciuki i tak jak dziewczyny piszą jeszcze nie wsyztsko stracone . Ja oprócz bety jutro bym zrobiła na Twoim miejscu progesteron . 

Ola ja brałam wiesiołek z aliness ( na allegro ) wiesiołek ma wpływać na poprawę śluzu owulacyjnego. Oczywiście na każdego wpływa inaczej albo nie wpływa. Ale brałam go 3 cykle i sam fakt że w tym teraz miałam pęcherzyk 25 mm już w 14 DC . Więc mi się skróciły cykle dzięki nie mu a i myślę że nam trochę pomógł. 

Wiesiołek się bierze od 1 DC do owulacji i odstawia . Ja brałam 3 x 1000 

Do tego brałam czarnuszke. 

Fajna jest też grupa na FB z pcos i akademia płodności . 

Beti mam nadzieję że wszystko będzie okey, trzymam za to mocno kciuki.

Myślałam że w tym roku już nie będzie starań przez covida a jednak się udało, teraz mam 28 DC i jutro 1 sądny dzień ( mam bardzo różną długość cykli od 28 do nawet 34dni)... Miałam się nie przejmować a w środku aż wszystko mi się trzęsie ze zdenerwowania. Jeśli przy 4 pęcherzykach i zastrzyku nie pykło to już nie wiem co może nam pomóc. W głębi duszy wiem że się znowu nie udało ale mam tę nadzieję jednak że taki "magiczny"czas to jakiś cud może się zdarzyć . Niestety z moim tworzeniem scenariuszy w głowie już wymyśliłam że mężowi w prezencie dam spakowany pozytywny test lub wyniki bety, będzie bolało mocno jak przyjdzie @ ☹️

Hej dziewczyny! Drop, Hopeful pewnie mnie pamiętacie w marcu udało mi się zająć w ciążę niestety długo się nie pocieszyłam serduszko przestalo bić 😢 Dopiero teraz zebralam siły, żeby wrócić na to forum i o tym opowiedzieć... Za mną już dwa nieudane cykle z cło po poronieniu. Wczoraj lekarz przepisał mi metropolii zamiast clo, ale strasznie boje sie brać ten lek... Czy któraś z Was go już brała? 

Gość Kokardkaaa

Hope a jakie twoje teraz plany na przyszłe cykle? 
hania ja tez testuje w sobotę jak nie przyjdzie @ ale stałam się o tym nie myśleć, bolą mnie piersi i jajniki.

we wtorek wizyta 🙂 

aga daj znać co po wizycie ! 

Hania🧡, Ewa0💛, Katarina 💙, Drop♥️, Elph 💜, Hopefull 💚, i pozostałe wspaniale dziewczyny😘😘😘

Wasze wsparcie jest dla mnie nieocenione!!!!! 🌹🌷🌻🌹🌹

Wchodząc na to forum wiem, że przeczytam tu rady od serca. ❤️❤️❤️

Postanowiłam z mężem, że nie będziemy się już starać. Trudno, tak miało być....

Elph kochana 🥰 zwierzaka nie możemy mieć, ponieważ moja starsza córka jest astmatykiem w dodatku w pakiecie ze mną ma alergię na sierść, nawet taka rasa jak york - a dokładnie jego ślina (już sprawdzałyśmy) wzmaga alergię. 

Ale kobiety są silne, co nas nie zabije to nas wzmocni!!!! 

Beti94 tulę do serca ❤️, wiem czym jest ta niepewność gdy beta nie jest taka jakiej oczekujemy. Musisz być silna cokolwiek się nie okaże, dasz radę!!!!!! Wiesz dlaczego???? Bo my tutaj będziemy Cię wspierać!!!!!! I myślami przytulać❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Dziewczyny, dziękuję, że Jesteście 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

W dniu 16/12/2020 o 2:52 AM, Gość Beti94 napisał:

Czinusia byłam bardzo senna, pobolewało mnie podbrzusze, a piersi to miałam wrażenie, że za chwilę eksplodują i do teraz tak mam. Pierwszy test zrobiłam 26 dc, bardzo ale to bardzo słaba kreska, a w dniu, kiedy miesiączka się nie pojawiła zrobiłam bete i niespodzianka ❤️❤️

A pobolewania masz inne objawy? 😊

😉DZIŚ 31 cyklu 2 dzień spoznenia idzie jaeli nie bd @ do soboty to zrobię test ale myslicie ze mogę się chociaż droche cieszyć że jednak doczekam się upragnionych 2 kreseczek na teście 🙂

2 godziny temu, Gość Helios napisał:

Hania🧡, Ewa0💛, Katarina 💙, Drop♥️, Elph 💜, Hopefull 💚, i pozostałe wspaniale dziewczyny😘😘😘

Wasze wsparcie jest dla mnie nieocenione!!!!! 🌹🌷🌻🌹🌹

Wchodząc na to forum wiem, że przeczytam tu rady od serca. ❤️❤️❤️

Postanowiłam z mężem, że nie będziemy się już starać. Trudno, tak miało być....

Elph kochana 🥰 zwierzaka nie możemy mieć, ponieważ moja starsza córka jest astmatykiem w dodatku w pakiecie ze mną ma alergię na sierść, nawet taka rasa jak york - a dokładnie jego ślina (już sprawdzałyśmy) wzmaga alergię. 

Ale kobiety są silne, co nas nie zabije to nas wzmocni!!!! 

Beti94 tulę do serca ❤️, wiem czym jest ta niepewność gdy beta nie jest taka jakiej oczekujemy. Musisz być silna cokolwiek się nie okaże, dasz radę!!!!!! Wiesz dlaczego???? Bo my tutaj będziemy Cię wspierać!!!!!! I myślami przytulać❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Dziewczyny, dziękuję, że Jesteście 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Helios życzę Ci zatem wszystkiego dobrego! Bardzo odważna decyzja 🙂 ❤️ ale nie martw się, jeszcze czekają Cię kiedyś w życiu wnuki 😄 moi rodzice doczekali się piątki (plus szósta mała fasolka,która rośnie w brzuszku) i czasami nie mają nawet wolnego weekendu bez dzieci w domu 😅 tulę mocno ❤️

Ame90 jasne, że Cię pamiętam. Bardzo mi przykro... nie tak miało byc 🙁 

Helios podziwiam Cię za odwagę. Z całego serca Ci kibicuję ❤️ Wierzę, że z tą decyzją odnajdziesz szczęście i wszystko się ułoży. Po swojemu ale się ułoży 😊 w końcu tyle osob tu trzyma za Ciebie kciuki, że no NIE MOŻE być inaczej! 😘

Ja jestem po monitoringu , pęcherzyk (15dc) 18mm , lekarz podał zastrzyk o zobaczymy. Jeśli nic z tego nie będzie to mam iść na laparoskopię ... 

Mój mąż ma też mała ruchliwość plemników. Możecie mi polecić suplementy na poprawienie jakości nasienia? Byłabym wdzięczna