Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczki 2019

Gość Zakochana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zakochana

Ja miałam Aniu po pierwszym porodzie przez te kilka tygodni połogu lekki z tym problem właśnie przy kichaniu i ginekolog po wizycie kontrolnej kazał mi właśnie te ćwiczenia robić. Pomogło. Więc na początek spróbuj, jeśli nie pomoże to potem zapytaj o to ginekologa. Wiem że są jakieś środki farmakologiczne na to ale to raczej dopiero po ciąży.

U nas też pogoda nieciekawa, wieje i pada śnieg a chciałam iść do sklepu z małym :(
Co do wyjazdu to bardzo bym chciała, ale nawet nie mamy nic zarezerwowanego więc pewnie nic z tego nie będzie
Na szczęście nie mam problemów z nietrzymaniem moczu, ale tak jak dziewczyny piszą ćwicz :)
Wczoraj zaczął mi się 17 tydzień i wydaję mi się że dwa razy poczułam dzidziusia, mam nadzieję że będę czuć coraz częściej :)

1usa4z172ckv5up8.pngo1483e5ejmqp3rf4.png

Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam.. Od trzech dni (dzisiaj czwarty) niewiele jem i niewiele piję. No mogę nic przełknąć. I nie wiem czy to nawrót mdłości czy po prostu łagodniejsze odmiana tej naszej jelitówki.. Dzisiaj już jest lepiej ale dwa, trzy dni temu nie ruszlaam się z łóżka bo nie miałam sił. Zresztą tych sił nadal mam niewiele. Wszystko robi za mnie mąż po pracy biedny. Oby było lepiej.

DoulaRenia - Domowa Szkoła Rodzenia
❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/74di3e5efnlbqt9f.png
Wituś ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g ❤️56cm ❤️ vbac

Doti89. Ja nie pracuje myślisz że mój mąż moglby wziazc tatusiowe ?? Mówię tu o gdzieś tygodniu dwóch co do nietrzymania moczu. W pierwszej ciąży po CC było strasznie bo jak stało to że mnie kapało ale myślę że to wina cewnikowania przelo po kilku dniach. Teraz aż głupio się przyznać ale zawsze po tym jak zrobię siku wstanę ubiorę się i zawsze mam małą plamkę w innych sytuacjach nie. Ale nie przejmuj się to przejdzie najważniejsze dbać o higienie żeby się jakieś paskudztwo nie przyplątało

Iwona29 chyba ojcu dziecka należy się po urodzeniu sie dziecka dwa tyhodnie z pracy ojcowskie czy tatusiowe nie pamiętam jak to nazywają. W ciągu dwóch lat ma sobie to wybrać. Ale nie wiem czy jak matka nie pracuje to się należy musi popytać ale myślę że tak.
Cobra moze wizyta u lekarza rodzinnego by pomogła bo się wykończysz.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv098ribf18d4fc1.png

Wracam do sił pomału więc narazie bez lekarza specjalisty w obejdzie. Zjadłam śniadanie i pilnuje się, żeby dużo pić. Jest lepiej.

A ojcowski dwa tygodnie należy się niezależnie od tego czy matka pracuje czy nie. To taty urlop. I ma faktycznie dwa lata na jego wykorzystanie ☺️

❤️

Gość Bedi1409

Cobra życzę Ci dużo zdrówka ;) ja też się nie odzywalam, bo weekend był, w sobotę cały dzień na uczelni,a niedziela była zajęta dla mojego Męża, bo miał urodziny.... byliśmy na obiedzie,deserach i jeziorze tego mi brakowało...a na 11.40 zbieram się na wizytę i zobaczę mojego Karolka ❤️

Gość Bedi1409

#wizyta #usg właśnie wyszłam z gabinetu Karolek waży 316 g ❤️ bije pięknie, łożysko ok, wody płodowe też ok ;) dzisiaj mamy 20 tydzień 19+4 ;) 22 marca badania prenatalne, a 1 sierpnia przewidywany poród ;) jestem szczęśliwa

bedi takie kilogramy to nie kilogramy ☺️ z ciążowych to tylko się cieszyć.
Ja melduję, że wreszcie zjadłam obiad. Mniejsza porcję niż zwykle ale zjedzone. Oby teraz tylko się dobrze przyjęło i nie było atrakcji ;)

Ja wizytę mam dopiero 26 marca :( jeszcze tak daleko... Jutro będę dzwonić z pytaniem, czy są już wyniki badań prenatalnych. Mam nadzieję że są :D

❤️