Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2019

Gość marzenka91

Rekomendowane odpowiedzi

Magnolia ja 3 dni czytałam :D

Siekierkowska to samo pytanie zadałam lekarce, bo nie wiedziałam który tydzień czytać o rozwoju dziecka i mi powiedziała że jestem w piątym tygodniu bo 5 tyg + 2 dni. Dziś jestem w 6 bo 6 + 0 (oczywiście licząc wielkość pęcherzyka, bo od ostatniego okresu to już bym 7 zaczynala:/) i generalnie jak w sierpniu skończyłam 31 lat to mowie ze mam 31, nie będę sobie dodawać :D inaczej z ciaza, wolałabym mówić że jestem w 7:D

A jeśli chodzi o zachcianki to mega do słodkiego mnie ciągnie:/ w ogóle bym jadła cały czas, już zaczynam się ograniczać bo plus 2kg a ja nie pamiętam kiedy ostatnio głodna bylam:D wiem że to głupie ale strasznie zazdroszczę Wam mdłości, sama nic nie czuje :(

Truskiew - ale te dżemy Twoje to bym zjadła, bo to domowe więc chętnie, tak troszkę, do kanapeczki ;)
Siekierkowska - podziwiam ;) w okolicach 1 w nocy to ja ostatnio jedynie wstaję po raz enty na siku i aby coś przegryźć z przymusu bo mdłości mnie budzą. Też budzicie się po nocach?

Truskiew, Siekierkowska nie przeczytałam 8o stron (może kiedyś zasiądę do tej zacnej lektury i nadrobię ;)) możecie mi napisać czy rodziłyście już wcześniej (zanim to doczytam sama ;))? Ile przytyłyście w pierwszych ciążach? Ja chyba z 17 kg ale przyznam się, że brzydko żarłam co popadło, nie odmawiałam sobie nic. Tym razem chciałabym się troszkę opanować ;)

Aguch cześć ;) No pewnie mi zajmie te 80 stron czytanie bo będę czytała w wolnych chwilach a wy wciąż produkujecie więc jak się zabiorę do tego i 30 będę miała za sobą to tu już naprodukujecie 150 w takim tempie :P

Aguch, mdłości to raczej nic fajnego ;) Ja w pierwszej ciąży też nic nie miałam, zero objawów, zero zachcianek i cieszyłam się :) Ale jak teraz zaszłam w ciąże po ciężkich 3 latach starań to powiedziałam sobie, że jak jakimś cudem zajdę w ciąże to mogę mieć wszystkie objawy ciążowe to najbardziej uciążliwe to i tak będę szczęśliwa. I jestem :) Mogę nawet rzygać na lewo i prawo jak trzeba ;) Ważne aby dziecko było zdrowe, a resztę jakoś zniesiemy kobietki, nie? ;) Ponarzekamy sobie i już jakoś na sersu lżej ;)

Co do liczenia ja powinnam być w 7tygodniu od miesiączki czyli 6t1d a według USG jestem w 5t2d i 4t6d i co ja mam powiedzieć hehe :D
Witaj mangolia ja jestem mamą 2jki wspaniałych księżniczek w wieku 5lat i 3lat jedną ciążę poroniłam 8msc temu w 4tc a teraz mam ciążę bliźniacza zagrożona gdyż plamie cały czas tak jak pisałam wyżej jest młodsza i 19.09 na wizycie dowiem się czy wgl rozwija się prawidłowo czy zakończymy ja na tym etapie :( cały czas plamie brunatny śluz byłam na ip mam leki na podtrzymanie i to moje być albo nie być :(
W pierwszej ciąży przytyłam 20kg w drugiej 11 ale miałam wymioty do 24tc i wstręt do jakiego kolwiek jedzenia teraz zapowiadało się z objawów tylko piersi ale jakoś przeszło więc nie wiem co z tego bd :(

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4s65g0i24d96d.png
Victoria 10.11.2013
Pola 08.11.2015
Aniołek 27.01.2018(*)

Siekierkowska bedziemy wspierac sie razem. bo ja mam taka sama tendencje do tycia jak ty. Nie chce mi sie opowiadac calej historii odchudzania. ale powiem tak-w ciazy pierwszej przytylam 36 kg. W najwiekszym swoim okresie jak zyje wazylam 99 kg w najmniejszym 45. I tak zle i tak niedobrze. I mam tak samo jak Siekierkowska jak chydne to konkret ale jak tyje to tez konkret.
w drygiej ciazy mialam jka Marzenka wymioty przez pol ciazy. i w zasadzie od wagi wyjsciowej to ja moze z 10 kg przytylam.
Teraz boje sie jedynie ze mi kregoslup trzasnie. Bo niestety ja jestem z tych co maja mega wiwlkoe brzuchy. Jak znajde zdjecie z ostatniej ciazy to wam pokaze.

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3wn15ojlfc35h.png

No zobaczymy co mi powie w środę idę na 13:15 niby bd to jakoś połowa 5tc z ostatniego USG więc jeśli nie bd zmian żadnych na USG to raczej odstawi mi leki i poczekamy na dalszy ciąg pewnie :( ja już sama tak naprawdę nie wiem na jakim etapie ciąży jestem masakra jakaś kiedyś nie robiłam żadnej bety i ciąża rozwijala się prawidłowo jedną i druga a ja nie stresowałam się nic a nic a teraz stres wielki ciąża młodsza niż powinna i plamienia :(

Victoria 10.11.2013
Pola 08.11.2015
Aniołek 27.01.2018(*)

Co prawda to moja pierwsza ciąża i nie napiszę noc odkrywczego,ale nie powinnaś się Marzenko poddawać. Zawsze warto zasięgnąć opinii drugiego lekarza.
( znajoma z pracy dostała skierowanie na usunięcie, bo dziecko się nie rozwija i nic z tego nie będzie pojechała późnym wieczorem do innego lekarza , a ten, że wszystko ok. Syn dziś ma 3 lata, zdrowy jak byk:) zawsze warto mieć nadzieję, i zrobić dodatkową konsultację) .

https://www.suwaczki.com/tickers/o1489vvjhdlfcz69.png

No ta wizyta 19.09 bd u 3ciegi lekarza bo na pierwszym byłam prywatnie na drugim byłam w IP i teraz NFZ zobaczymy co powie. Jak czytam te historie dziewczyny z innych wątków np z kwietniowek to aż jestem przerażona naprawdę :( nie wiem co mam myśleć ale do środy tak nie wiele zostało więc czekam

Victoria 10.11.2013
Pola 08.11.2015
Aniołek 27.01.2018(*)