Skocz do zawartości
Forum

Kiedy doszło do zapłodnienia?

Gość Mrówka12

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Gość Anna napisał:

Jestem bardziej pewna że ciąża jest ze stosunku pierwszego... to logiczne nawet badania usg pokazują tygodnie itd wiec gdyby było to ze stosunku 4 września ciąża różniłaby się data porodu i wgl poza tym sama pisałaś że zapłodnienie nie jest w tym samym dniu 

Jeśli owulacja się przesunęła to wszystko jest możliwe. Życzę Ci aby było po Twojej myśli. 

Kaika ja Jestem bardziej pewna że ciąża jest ze stosunku pierwszego... to logiczne nawet badania usg pokazują tygodnie itd wiec gdyby było to ze stosunku 4 września ciąża różniłaby się data porodu i wgl poza tym sama pisałaś że zapłodnienie nie jest w tym samym dniu  nie jest tak?  A z usg pomiarów dziecka pokazuje ciaze starsza o 4 dni i datę porodu na  23 maja  a z om 27 maja

40 minut temu, Gość Anna napisał:

Z badania usg pokazało ciaze starsza o 4 dni niż od wyliczeń od okresu czyli owulacja wychodzi na to była  wczesniej 4 dni ?

A jaka datę porodu ustalili Ci na pierwszych prenatalnych? Wynikami tylko z nich można się sugerować. Później dzieci rosną swoim tempem.

Anna żeby było jasne 4 dni to pikuś,to żadna różnica. Przy następnej wizycie może być różnica w drugą stronę. Na tej podstawie możesz tylko domniemywać z którego stosunku jest ta ciąża. Kajce chodziło o to,że miarodajne do oceny jest tylko 1 badanie prenatalne,ktore robi się do określonego tygodnia ciąży,bodajże do 14 a najlepiej jeszcze wcześniej. Po tym czasie pomiar jest obarczony ryzykiem błędu. Nie zrozum mnie źle. Oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli.

Bibs  czyli że nie wiadomo do końca? Teraz testy są czule podobno przecież więc 10 dni po stosunku z 31.08 pokazałby ciaze juz ? Mam duży mętlik w głowie martwię się bardzo  😞 zle wyszło że tak szybko zaczęłam się spotykać z 2 chlopakiem ale nie wiedziałam że tak się to potoczy 

Takie jest życie po prostu. A jak Ci napisze,że w 90% to ciąża z tego pierwszego stosunku bo może tak faktycznie jest to Ci wystarczy taka wiedza ? Ja na Twoim miejscu zapytałabym lekarza na następnej wizycie jak on to widzi. Na drugim badaniu prenatalnym nic Ci nie powie bo do czego innego ono służy. Nikt nie odpowie na to pytanie kiedy doszło do zapłodnienia bo to nie jest invitro gdzie wszystko jest pod kontrolą. Zapis z USG to pomiar człowieka od punktu do punktu,każdy może się pomylić, może być niedokładny sprzęt,to są milimetry. A masz wynik crl z innego wcześniejszego badania przed tym w 17tc? Porozmawiała bym z ginekologiem i zapytała jak dyskretnie zbadać dna w ciąży jeżeli chcesz mieć 100% pewności. Ja bym chciała taką pewność mieć. 

5 godzin temu, Gość Anna napisał:

Kaika ja nie robiłam 1 badań prenatalnych .. wyszło mi że ciąża starsza  O 4 dni  z badania usg dziecka mialam wtedy 16 tydzień 4 dzień a wyszło że 17 tydzień 1 dzień 

Nie dość że to w zasadzie żadna różnica te 4 dni a tym bardziej że w 17 tygodniu dziecko może już mieć swoie tempo wzrostu więc na to się nie patrzy. Później mogą być w ogóle większe rozbieżności bo trudniej dziecko zmierzyć. Więc według tego bym ojcostwa nie potwierdzala

4 godziny temu, Gość Bibs napisał:

Anna żeby było jasne 4 dni to pikuś,to żadna różnica. Przy następnej wizycie może być różnica w drugą stronę. Na tej podstawie możesz tylko domniemywać z którego stosunku jest ta ciąża. Kajce chodziło o to,że miarodajne do oceny jest tylko 1 badanie prenatalne,ktore robi się do określonego tygodnia ciąży,bodajże do 14 a najlepiej jeszcze wcześniej. Po tym czasie pomiar jest obarczony ryzykiem błędu. Nie zrozum mnie źle. Oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli.

Dokładnie o to mi chodziło 🙂

3 godziny temu, Gość Anna napisał:

Bibs  czyli że nie wiadomo do końca? Teraz testy są czule podobno przecież więc 10 dni po stosunku z 31.08 pokazałby ciaze juz ? Mam duży mętlik w głowie martwię się bardzo  😞 zle wyszło że tak szybko zaczęłam się spotykać z 2 chlopakiem ale nie wiedziałam że tak się to potoczy 

Takie życie kochana. Zostaja Ci w dalszym ciągu tylko testy na ojcostwo 

2 godziny temu, Gość Anna napisał:

Nie wiem czy chce robić testy dna bo oni dowiedzieli się o ciąży i nie odzywają się 

No to bardzo odpowiedzialnie z ich strony. Prawda jest taka że myślę że będziesz potrzebować alimenty s do tego potrzebny jest tatuś dziecka. Skoro chcieli sobie pobzykac to też powinni brać pod uwagę ewentualna ciążę.