Skocz do zawartości
Forum

Chrzakanie u 21 miesięcznego dziecka

Gość Danuta Went

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Danuta Went

Witam mój 21 miesięczny syn od listopada chrząka. Zaczęło sie że miał wysoka gorączkę pojechaliśmy do szpitala mała infekcja uszu dostał antybiotyk na 5 dni po trzech dniach zaczął chrzstac to tej pory. Po duch tygodniach miał zapalenie krtani kolejny antybiotyk co nic nie pomógł wyleczylam dziecko sama z kaszlu a chrzakanie zostało do dziś żadne leki na to nie pomagają. Poszliśmy do lekarza lekarz stwierdził alergie lub astmę dał zyrtek, ventolin wziewny co osiem godzin i na noc montelukast po tygodniu było troszkę lepiej, kolejna kontrola lekarz dał nam te same leki tylko na miesiąc czy one pomogą. Mały chrząka raz mniej raz więcej. Ręce opadają żyjemy w Anglii i tym razem lekarz nie może mi potwierdzić diagnozy tylko faszeruje lekami. Proszę o pomo

Gość Danuta Went

Dziękuję bardzo za odpowiedź Byliśmy u laryngologa na samym początku tego chrzakania niestety pomimo że poszłam do polskiej kliniki lekarz nie był Polakiem olał mnie mówiąc że panikę bo to moje pierwsze dziecko. Ale jeśli tak dalej będzie wybieramy się leczyć do Polski. Otwieram małemu buzię i sprawdzam często i zauważyłam że ma coś dziwnego w gardle jakąś narosl i tu pewnie jest odpowiedź na pytanie. Mamy wizytę w piątek jeśli Pan doktor nie zajmie się małym jak trzeba ruszamy do Polski.