Skocz do zawartości
Forum

Powiekszone wezly chłonne i inne objawy

Gość Patiku

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Moja 8 letnia córka ma powiększony węzeł chłonny za uchem na kości,który jest twardy i nie bolesny. Zauważyłam prawie 5 tygodni temu gdy córka narzekala na ból szyji. Odwiedziłam lekarza ,który wyczuł jeszcze kilka węzłów na szyji(z boku),ale kazał wrócić po 3 tygodniach jeśli węzły nie zejdą. Kiedy wróciłam po 3 tygodniach inna już lekarka powiedziała,żeby czekać jeszcze 3 tygodnie mimo iż córkę zaczęły boleć nogi , szczególnie kiedy chodzi oraz jak lezy w łóżku. Córka miewa też swędzenie skóry(szczegolnie w nocy )czasami oko ,czasami noga ,czasami klatka piersiowa (kilka minut i przechodzi). Lekarz stwierdził,że każdego czasami coś swędzi i nie mam się tym przejmować. Gdy poprosiłam o skierowanie na usg i badanie krwi zostałam poinformowana ,że jest to nie potrzebne. Mieszkamy w Uk i nie mam raczej dostępu do prywatnych klinik. Bardzo boję się o córkę . Widzę,że przez ostatnie tygodnie jest inna. Pokasluje od czasu do czasu od około 2 tygodni ma bóle nog,powiekszone węzły. Swędzenie czasami. Doszły też problemy z nabraniem oddechu. W nocy córka chrapie i oddycha przez buzie. Czy rzeczywiście wyolbrzymiam problem ? Czy lekarz ma rację by czekać jeszcze 3 tygodnie zanim wykona jakieś badania ? Co mogą oznaczać takie objawy? Z góry dziękuję za odpowiedź. Bardzo zdesperowana mama.