Skocz do zawartości
Forum

Ciąża? Kiedy zrobic test?

Gość Gryzolka689

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gryzolka689

Witam
Od paru miesięcy staramy się o dzidziusia, niestety bez rezultatu. Dzień przed prawdopodobną owulacją dostałam mocne skurcze macicy oraz śluz o zabarwieniu krwi, na drugi dzien bylo juz po dodam również, że nigdy czegos takiego nie mialam. Dostalam "miesiączke", ale byla inna niz zawsze mianowicie - ból jajnikow byl mniejszy i znacznie krotszy, zaczelo sie od delikatnych plamien w 1szy dzien, w drugi bylo tej krwi tyle co zawsze pod koniec okresu, a zawsze mialam bardzo obfite pierwsze dni, wrecz mnie zalewało i kolor tych krwawien byl jasniejszy niz zwykle. Dzisiaj w trzeci cien krwawienia delikatnie zmienilo barwe na ciemniejsza niz w drugi dzien i minimalnie jest tego wiecej. Piersi spuchnęły mi znacznie mocniej niz dotychczas, mam delikatne mdlosci. Czy to moze być ciąża? Kiedy najlepiej zrobic test? Jutro czy jak krwawienia ustaną? Dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam :)

Gość AnonimAky

bo właściwie dziwne to takie krwawienie jeszcze przed owulacja. i to mocniejsze niż podczas normalnego okresu. A ten poprzedni był normalny? może byl mniej obfity niż zwykle i nie zwróciłas uwagi bo może zaszłas w ciąże w poprzdnim cyklu a teraz ja tracisz. albo masz poprostu krwiaka. bo krwawienie nie oznacza ciąży i jeśli się zdarzy podczas ciazy to jest. czymś zagrażającym ciąży i nie jest czymś normalnym

Test ciazowy przy 28 cyklach najlepiej zrobic min. 14 dni po owulacji. Jesli nie chcesz czekac do konca krwawienia idz na bete z krwi. Plamienie podczas owu tez sie zdaza u niektorych kobiet i to nie jest tak ze zawsze i moze trwac kilka dni. Moze to byc rowniez krwiak i wiele innych. I nie kazda miesiaczka będzie taka sama. Zmiany rytmu dnia nerwy stres oslabienie organizmu wahania hormonow np. Za wysoka prolaktyna moze powodować dziwne miesiaczki itd. Moze tez za mocno wspolzylas okolo owu ze miałaś skurcze i plamienie w sluzie? A najlepiej wybierz sie do ginekologa. Zrobisz wszystkie hormony usg itd.

krwawienia nie zwiastują ciąży :) , jest cos takiego jak plamienie implantacyjne ale ono pojawia się mniej wiecej 3 dni przed planowana miesiaczka a nie dzień przed owulacja skoro nie mials jeszcze owulacji to nie moglas zajść w ciaze, zajść można tak naprawdę 1 dzień w miesiącu podczas pekniecia pęcherzyka, może bolec wtedy brzuch :) chyba ze mialas owulacje wcześniej tzn około 2 tygodnie temu czyli podczas ostatniej miesiączki. wiec teraz moglabys mieć te plamienie, albo skoro brzuch bolał to moglas miec wlasnie teraz owulacje choć owulacji nie towarzyszy krwawiwnie, ale majac owu teraz nie jesteś w ciąży dopiero jak zarodek się zagnieździ to będziesz, wiec test najwcześniej za 14dni jeśli to owu i jeśli wspolzylas teraz

Hej.. najlepiej poczekaj do daty spodziewanej miesiączki i zrób test. Krwawienie czasem może oznaczać implantacje zarodka. Każdy organizm jest inny ì czasem też zdarzają się takie odstępstwa jak u ciebie;) głowa do góry.. powodzenia zycze z calego serca u mnie droga do upragnionej ciąży trwała ponad 4 lata..
Pozostałym zainteresowanym życzę odrobinę empatii..
Trzymam kciuki za Ciebie;)

sluz zabarwiony krwia jest podczas implantacji a jak peka pęcherzyk wystepuje bol, te dwie sytuacje maja miejsce w czasie odległym przynajmniej 10dni, tak czy siak krwawienie w polowie cyklu nie jest normalne i raczej zdrowej ciąży nie zwiastuje, i przedewszystkim nie jest oznaka ciąży, może owulacji, zagniezdzania ale nie ciąży, w ciąży się jest po zagniezdzeniu zarodka, według mnie to krwiak lub grzybica,

Wlasnie te krwawienia, ktore trwaja juz 3 dzien dostalam 2 dni przed planowana miesiaczka.....

A co do pozostalych odpowiedzi to jak mialam miec owulacje w trakcie ostatniej miesiaczki? Przeciez to nie mozliwe.. Czytalam i pytalam znajomych o krwawienia ktore przypominaja miesiaczke i wystepuja w terminach okolo jej nastapienia, ktore wlasnie zwiastowaly ciaze..

pisalas ze przed planowana owulacja wiec tym się sugeruje, jeśli przed planowana miesiaczka to zmienia postac rzeczy i jak najbardziej molze to być plamienie implamntacyjne, i test zkrwi możesz robic już jutro, natomiast co do 2 pytania, to zdarza się ze kobiety maja owulacje podczas miesiączki, często z powodu np. stres antybiotyki infekcje inne problemy z hormonami i z tad tez dużo wpadek

Albo ja cos zle napisalam albo wy mnie zle rozumiecie wiec wytlumacze jeszcze raz....

7.12 dostalam miesiaczke
21.12 dostalam sluz z zabarwieniem krwi
Planowana miesiaczke powinnam dostac 7.01 poniewaz mam regularny 30dniowy cykl
5.01 dostalam krwawien ktore opisuje Wam wyzej jako "falszywa miesiaczka".....

wlasciwie to piszesz cos o skurczach macicy i sluzie potem ze było już po a potem odrazu o miesiączce tylko ze innej, trzeba było jasno napisac ze mialas owulacje inna niż zwykle a teraz dostalas plamienia 3 dni przed miesiaczka, naprawdę nie było by tylu zbędnych komentarzy

jeśli tak sprawa wygląda to ja bym jak najszybciej umowila się na wizyte do lekarza ponieważ plamienie implantacyjne jest mało obfite czyli sluz zabarwiony krwia ale nie trwa długo, raczej jest to jednorazowa plamka na bieliźnie, jeśli ustalo lub jutro ustanie to jest ok, zrobbete i trzymam kciuki jeśli natomiast będzie trwac to jedz do lekarza po luteinę, być może masz za mało progesteronu by utrzyamc ciąże i zarodek nie może się zagniezdzic i ztad długie plamienie, jeśli przerodzi się w krwawienie będzie już po wszystkim

nie warto czekac na rozwój sytuacji, lekarz nie zobaczy ciąży na usg, ale jeśli powiesz ze się starasz już długo i wytłumaczysz jak się sprawy maja to może Ci da receptę na luteinę, zazwyczaj daja dopiero jak już się ktoś leczy i ma za sobą straty ale probowac warto bo będziesz wiedzieć ze zrobilas wszystko co moglas

lepiej by było zrobić test z krwi, test z moczu nawet ten naj czulszy pokazuje ciążę tak naprawdę gdy stężenie we krwi wynosi 100, bo w moczu jest ono dużo mniejsze, a test z krwi wykazuje najmniejszą ilośc hormonu , na początkowym etapie ciąży może tego hormonu być naprawdę mało, ja w pierwszej ciąży miałam 6 dzień po miesiaczce a test z moczu wyszedł mi pozytywny tydzień po terminie miesiączki, wiec test z moczu może Ci nic nie pokazac, test z krwi zależy gdzie kosztuje tyle co 3 testy z moczu a naprawdę jest wiarygodny i oszczędzi ci stresu i niepewności