Skocz do zawartości
Forum

Ciąża? Owulacja

Gość Róża123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Róża123

Witam mam pytanie odnośnie ciąży.
(problem nieregularne owulacje, tym razem była).

Miałam wizytę u ginekologa dwa dni po owulacji. Z mężem intensywnie staramy się o dzidziusia od kilku mc. Na wizycie lekarz na podstawie badania progesteronu we krwi który robiłam potwierdził przebytą owulację. Zrobił usg wszystko było ok. Czy jest szansa jakakolwiek że podczas tego tygodnia starań:) mogłam zajść w ciążę a lekarz po kilku dobach jeszcze jej nie widział na usg .

Gość Róża123

To znaczy, że jest jeszcze szansa. Czekam czy okres się pojawi.

To wyczekiwanie ;(

Łudzę się tylko dlatego, że lekarz potwierdził owulację, chociaż owulacja + seks +wysoka prolaktyna czy to gwarantuje sukces? z mężem nie odpuszczaliśmy sobie ani dnia... może tym razem się udało.

Róża123 a bierzesz leki na obniżenie prolaktyny? Ja pół roku temu miałam przekroczoną 4 krotnie.. podejrzenie guza przysadki i leki najpierw Bromergon potem Dostinex bo lepiej go znosiłam i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę .. Nawet endokrynolog był w szoku, że tak szybko się udało. Niestety 24.12 poroniłam teraz czekam aż hormony wrócą do normy i za 3 miesiące pewnie wrócę do Dostinexu po konsultacji z lekarzem. Ale trzymam kciuki żeby się udało u Ciebie

Gość Róża123

~Duśka89
Róża123 a bierzesz leki na obniżenie prolaktyny? Ja pół roku temu miałam przekroczoną 4 krotnie.. podejrzenie guza przysadki i leki najpierw Bromergon potem Dostinex bo lepiej go znosiłam i po 2 miesiącach zaszłam w ciążę .. Nawet endokrynolog był w szoku, że tak szybko się udało. Niestety 24.12 poroniłam teraz czekam aż hormony wrócą do normy i za 3 miesiące pewnie wrócę do Dostinexu po konsultacji z lekarzem. Ale trzymam kciuki żeby się udało u Ciebie

Lekarz dopiero teraz dał mi na to badanie skierowanie podczas którego wyszła ta prolaktyna. Narazie bez leków - endokrynolog z wywiadu stwierdził, że według niego na podwyższenie mógł wpłynąć stres i wysiłek poprzedniego dnia. Cóż nie ukrywam ostatnie kilka tyg. mam bardzo stresujące włącznie z nerwobólami. Dostałam awaryjnie gdybym nie zaszła w tą owulację w ciążę skierowanie na rezonans.
Dziubala
liczę na to że prolaktyna przy kolejnym badaniu będzie jednak lepsza.

Całe to staranie o drugie dziecko jest znacznie bardziej psychicznie obciążające.