Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2018

Gość Szczesliwa mama2016

Rekomendowane odpowiedzi

ola
No to imprezowy weekend będzie :)

Marja89
Starszy synek nie miał problemu w przedszkolu i potem w domu też był zdrowy i normalnie jadł. Także nie mam pojęcia co to właściwie była za akcja rano.
Tak, mamy dziadków z obu stron we Wrocku także dzieci będą miały teraz większy kontakt :)
My dzisiaj mamy w planach głównie sprzątanie.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

I spała do 6.40.. no szok! Ale ma mały katarek i lekko kaszle. Może to w połączeniu ze zmianą pogody tak na nią działa, że pada wcześniej.

Ola, rozrywkowy weekend macie widzę, międzywojewódzki:)

A ja dzisiaj w Lidlu zrobiłam małej zaopatrzenie w bodziaki, pajace i spodnie. Zima idzie, a 2szt bodziaków z długim rękawem były po 9,99:) i fajne pajace po 11.99. Tym sposobem spożytkowałam 150 zł :D mój mąż nie protestował, bo docenił jak fajnie jest na wyprzedaży zrobić małej większe zapasu, nawet na "potem", bo później tylko się wyciąga z szuflady i nie przepłaca się w nagłej potrzebie.

Angelika, dokładnie. My w lidlowskich jesteśmy jeszcze w 62/68 i trochę zostaniemy na tym rozmiarze. Ale wzięłam większość "na później" 74/80.

U Was też taki dramat z pogodą? U nas wczoraj wiało strasznie, teraz 9 stopni i pada. Najgorsze, że na lepsze się nie zanosi. Mam teraz problem z ubieraniem, bo nie dość, że nie wiem jak ubierać Małą w chłodniejsze dni (przez lato się rozbestwiłam- tylko pampers i bodziak:)), jak chłodno to bluza i getry. Muszę się rozejrzeć za jakąś kurtką i kombinezonem..

MartusiaM
No właśnie też mam problem z ubieraniem. Na dwór wczoraj na warstwę którą miał w domu założyłam polarowego pajaca bo to jedyna ciepła rzecz którą posiadam. U mnie w sklepach z odzieżą dziecięcą w zeszłym tygodniu nie było jeszcze kombinezonów ani grubszych kocyków.

Martusia,tak,u nas też ochłodzenie i wieje okropnie... Dziś ma być tylko 13 stopni, już 3ci dzień jest chłodniej,a dziś w nocy ma być tylko 3 stopnie... Mąż będzie dzisiaj rozpalał w piecu,bo do kąpieli już muszę grzać w łazience elektrycznym grzejnikiem,a i starszy synek jak zawsze odkopuje się w nocy i budzi się z lodowatymi stópkami :/

Ja niedawno kupiłam w h&m 3 jesienne kombinezoniki dla małego,2 dresowe (cieńszy i grubszy z kapturem) i 1 taki grubszy z lekkim futerkiem w środku, kapturkiem i zawijanymi stópkami i rączkami. Jeszcze nie kupowałam nic typowo na zimę.

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5ewahdy8r5.png

Gość Angelika 124

Moje dziecko z okazji swojego 3 miesiąca zaczęło chwytać zabawki :) i oczywiście od razu do Buzki :) Musze kupić jej jakiego gryzaka :)
Ja ubieram Lusi kurteczke taka przejściowa albo gruby polarek,w połączeniu z kocykiem jest ok :) Dzieciom w gondoli nie wieje :)
Ja wczoraj zamówiłam materiały i będę szyć Lusi śpiworek-uszyje dwa przykrycia. Jedno ciensze na teraz i grubsze na zimę,całkowicie odpinane wiec łatwe do wymieniania :D To na czym się leży (nie mam pojecia jak to się nazywa) będzie jedno,pod głowę dam minky (nie lubię ale chyba najmilszy materiał jaki znalazłam) Mam już w głowie cały projekt :) wybrałam kwiatowy materiał taki
https://allegro.pl/bawelna-premium-in-garden-blossom-kwiaty-i7523285113.html do tego różowy polar minky. Co myślicie?

Angelika śliczna ta tkanina. Gratulacje z okazji 3 miesiecy :) my dzis mamy 4miesiace. Szok jak ten czas leci.
Ola u nas też rozkopane nogi wiecznie bez przykrycia ale widocznie dzieciom tak dobrze?? U mnie w hm malo co bylo nie wiem moze zobacze jeszcze raz. Ja mam duzo rzeczy za malych niestety juz albo na styk nowych nie noszonych na ta pore roku. Taka wieksza panna nam sie trafiła niz z metek. Takze body bożonarodzeniowe juz miala ubrane i do pojemnika schowane. Niby 6-9 miesiecy a miala z 3 tyg temu na dupce.
Martusia no właśnie byl luksus z ubieraniem bo tylko body i pampers a teraz ciezko wyczuc z resztą pogoda zmienna.
My teraz nad morzem i dziś duzo słońca przelotne deszcze grad no i wieje a za chwile cisza z wiatrem. Mam wrazenie roznicy w temp.10 stopni jak sie tak zmienia. W lidlu nie udalo mi sie nic upolowac niestety moze nastepnym razem.
Mae daj znac jak z przeprowadzka. 3mam kciuki i dużo sil i pozytywnej energii życzę.

Gość Angelika1245

Zepsuła mi się maszyna :( Coś tam próbuje naprawić z mężem ale nie idzie.... Mąż mówi abym sobie kupiła nowa,taka już porządna. Sama nie wiem, mi się juz marzy od razu overlock i cover :D
No dzieciaki rosną jak szalone,ja mam zapinana karteczkę, jak robi się cieplej to odpinam :)

Gość Angelika1245

Zepsuła mi się maszyna :( Coś tam próbuje naprawić z mężem ale nie idzie.... Mąż mówi abym sobie kupiła nowa,taka już porządna. Sama nie wiem, mi się juz marzy od razu overlock i cover :D
No dzieciaki rosną jak szalone,ja mam zapinana karteczkę, jak robi się cieplej to odpinam :)

My byliśmy na bilansie, mały przybrał minimalnie bo trochę ponad pół kilo i mam go póki co obserwować czy nie marudzi więcej i wtedy ewentualnie zaczniemy dawać mleczko. Póki co jak najwięcej przystawiać. Problem w tym że ostatnio wszystko inne bardziej ważne niż jedzenie i kończy szybko. Leniuszek przy piersi trochę a w nocy najchętniej by miał cały czas w buzi ;D dziewczyny, macie maty edukacyjne, używacie?

Angelika,materiał super. Jak mąż mówi,żebyś sobie kupiła,to kup;) zwłaszcza jak daje kasę ;)

Xyza,ja z hm zamawiam głównie przez internet; niedawno jak byłam w centrum handlowym we Wrocławiu to np ten ocieplany kombinezon w sklepie mieli tylko 1 szt i to w za dużym rozmiarze niż ja potrzebowałam...

Marja,dzieci ok :) a to zapewne dlatego,że w sobotę to był ślub cywilny,a po nim tylko taki obiad na około 20 osób,muzyka była tam mało głośna:) a w niedzielę na poprawinach byliśmy w takim "luksusowym" hotelu,gdzie można było wyjść na salę obok i przymknąć drzwi,więc jak grała nawet muzyka,to junior sobie spał;) starszemu rzecz jasna hałas za bardzo nie przeszkadzał,nawet chętnie robił jeszcze większy ;))
Matę edukacyjną mamy i używamy. Mamy taką z fisher price prostą i małą,codziennie na niej leży. Próbuje łapać te zabawki,do niej jest taki lew-pozytywka,to sobie słucha. Rzadko się zdarza,że nie ma ochoty leżeć,zwykle co najmniej 20 minut na raz potrafi wyleżeć,także dla mnie super sprawa (a nie wydałam na nią duzo,bo myślałam,że nie będzie chciał leżeć tak jak jego starszy brat)

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5ewahdy8r5.png

Mamy dwie maty, ale największa furorę robi stojak plastikowy, budowa jak ten Angeliki, stawiam to na kanapie, w miejscu, gdzie mała lubi leżeć. Oczywiście wygląda jak w bunkrze- wyobstawiana z każdej strony, bo się obraca jak szalona..

Angelika, mamy tego samego misia zawieszkę, tylko nasz w oczodajnym różu (Jak większość sprezentowanych Anitce zabawek:) ).

U nas nowe umiejętności zaskakują każdego dnia. Dużo zmian:) mała zasypia bez noszenia od 3 dni, tylko cyc i potrząsanie dupką, dziś nawet zjadła i zasnęła bez cyca w buzi:)
Uwielbia grzechotki, pięknie łapie zabawki, szarpie:D wyrywa włosy manie:) dziś bawiła się grzechotką i do perfekcji opanowała pakowanie jej do buzi:D to już prawie 4 miesiące..

Gość Angelika124

Martusia my też tego liska akurat dostaliśmy,fajny jest ale i tak furorę robi u nas piłeczka gumowa z dziurkami z dzwonkiem takim zwykłym w srodku,wieszam jej na ten stojak na sznurku . Łatwo ją złapać i tylko z kuchni słyszę dzwonienie :D Rozglądam się już powoli za gryzakiem bo Lusia tez wszystko do buzi pcha,myślę nad mombella ale nie mogę się zdecydować który :)
Marja89 twój synek to ten typ co moja starsza. Cały dzień przy cycku ale najlepiej tylko spać,pięć minut ssania i spanko,jak ja chciałam odłożyć to szybko ruszala Buzka ze niby ssie,a waga bardzo powoli rosła. Ja karmiłam i nie dokarmialam bo lekarz mówił ze jak nie marudzi to znaczy ze głodna nie jest. Powiem Ci że współczuję Ci bo sama też nastresowalam się tym jej jedzeniem. Za to Lusia przeciwieństwo-zje,beknie ze sąsiedzi słysza,smoczek,przytuli się do pieluchy,zamknie oczy i śpi. Konkret babka :D A je jak jest głodna,nie mogę zastosować cycka jako uspokajacza bo jeszcze bardziej ja wkurze i afera na pół Slupska. Nawet babka na szczepieniu się dziwila ze nie da się uspokoić piersią. No taki przypadek specyficzny

Angelika, dzięki za wsparcie. W sumie nie martwię się tak bardzo, pediatra też odradza mi póki co dokarmianie na tym etapie. Zobaczymy za miesiąc. Teraz już skończył się etap wiszenia godzinami na cycku, wręcz wszystko inne jest bardziej ważne od jedzenia. Kilka łyków i główka w drugą stronę żeby strzelić uśmiech mamie albo porozglądać się. Jedynie wieczorem przed spaniem i w nocy liczy się cyc. No nic, muszę go zmuszać do częstszego jedzenia. Teraz też po tym szczepieniu brak apetytu chyba.
MartusiaM
My mamy patent że przyczepiamy zabawki do lampy przy kanapie :) zamiast stojaczka. Muszę wypróbować to potrząsanie dupką:D