Skocz do zawartości
Forum

BROMOCORN

Gość Kasiafilipa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kasiafilipa

Od 21 miesięcy karmie synka piersią . Stało sie to już na tyle męczące ze postanowiłam zakonczyć tę przygodę. Chciałam zrobic to juz dużo wczesniej ale dopadały mnie wyrzuty sumienia i za każdym razem konczyło sie to niepowodzeniem.
Będac na wizycie u lekarza w związu ze szczepieniem, wspomniałam ze pragne zakonczyc karmienie synka a pani doktor przepisała mi Bromocorn. Duuuużo czasu mineło zanim odwazyłam się go zażyć ale nastał ten dzień. po 21 miesiąch uzałam ze skoro w nocy juz dziecko się nie upomina a w dzien jestem w stanie odwrócić jego uwage od moich mlecznych piersi to nastał ten magiczny czas.
Minęła własnie 3 doba odkąd przyjmuje 2 tabletki dziennie Bromocornu. Mleka jak było tak jest. Lewa piers mam wrazenie ze nie nabiera mleka chociaż widze ze mleko jest, prawa pierś natomiast rządzi się swoimi prawami. W niej zawsze miałam więcej mleka zarówno przy pierwszej jak i przy 2 dziecku. Pojawiają mi się na niej guzy ale zauważyłam ze na dole piers jest juz miękka po tych 3 dniach a na górze wylewa się z biustonosza i jest duuuuużo wieksza niż lewa. mleka jak przy nawale. Nie odciągam oczywiście mleka chociaż przez te 3 ni lekko musiałam bo miałam straszne bóle. Leki w 1 dniu okropnie na mnie odziaływały ale nie poddałam się i sukcesywnie je biore pomimo skutków ubocznych. Moje pytanie brzmi ile czasu powinnam je przyjmowac zeby rzeczywiście sie uporac z mlekiem którego jest na prawde bardzo duzo. Pije też 3 razy dziennie szałwie od 2 dni bo wiem ze i to ponoc dobrze wpływa na pozbycie się laktacji.
Co mam zrobić by jeszcze dopomóc samej sobie przy szybszym pozbyciu się mleczka???
A drugie pytanie brzmi czy ten lek wpływa na zanik miesiączki. Od czasu kiedy urodziłam syna czyli 21 miesiecy okresu nie miałam. W ubiegłym miesiacu 24 sierpnia miałam 1 raz okres i teraz powinien byc drugi ale nie mam..czy lek mógł wpłynąc na jej zanik czy wykonac test bo z męzem współzyjemy bez zabezpieczenia. Uważamy oczywiście wiedząc przy tym co może się wydarzyć.