Skocz do zawartości
Forum

prezent na mikołajki - wychowanie córki?

Gość MagdaWit

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę!
Córka (4 klasa podstawówki) zrobiła się strasznie nieznośna, zaczyna do nas pyskować, nie słucha i ciągle dzwoni wychowawczyni, że dokucza dzieciom w szkole. Oczywiście rozmawiamy z nią dużo, staramy się poświęcać jej czas i tak dalej. Nie wiem jak do niej dotrzeć. To znaczy właśnie mam pomysł pewien ale potrzebuje Waszych opinii. Karola lubi czytać i myślę czy nie kupić jej z okazji mikołajek takiej książeczki personalizowanej o dobrych postanowieniach (https://www.booksle.pl/prezent-na-mikolajki-i-pod-choinke-dobre-postanowienia,16,215). Mogłabym to zrobić trochę żartobliwie, ale przemycić parę kwestii które nie docierają przez "ględzenie rodziców" :( Proszę o opinie mam łobuziar.

Myślę, że to nie jest głupi pomysł. Szczególnie, że widzę, że można tam dodać zdjęcia córki i może jak zobaczy siebie tam to tak spojrzy z zewnątrz na swoje zachowanie. Ja córki nie mam wiec nie wiem jak dziewczyny ale mam syna i jemu opowiadałam wieczorem bajki i wymyślałam jakieś postaci podobnie się zachowujace do niego. Spróbuj też tego. Ale ta bajki z tej strony co podałaś mi się bardzo podoba. Ty znasz najlepiej swoje dziecko i najlepiej bedziesz umiała skomponować treść tej książki. Jestem na tak :)