Skocz do zawartości
Forum

Jak to jest z zajściem w ciąża?

Gość Anonim7677

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonim7677

Witam, z góry przepraszam za poziom słownictwa w mojej wypowiedzi, po prostu nie znam się na tym i fachowe nazwy są dla mnie obce, po prostu jestem facetem.
Nie wiem od czego zacząć, więc po prostu krok po kroku opiszę mój problem, o ile można nazwać to problemem.
Otóż, jestem z dziewczyną już prawie dwa lata w związku, od dawna uprawiamy ze sobą seks. Z antykoncepcji używamy prezerwatyw i mojej, że tak powiem zręczności ( na wszelki wypadek ), po prostu nie chcę skończyć w partnerce mimo tego, że mamy prezerwatywę, nie używamy tabletek, nie do końca tego chcę, ponieważ ze względu na to że osiągnęła dopiero wiek pełnoletności nie do końca mogłoby jej dobrze to służyć na zdrowie.
Jej okres za zwyczaj był regularny, ale nie zawsze, czasami spóźnił się 2,3 dni i nie zwracaliśmy na to jakiejś większej uwagi, ale ten ostatni, który właśnie powinien się kończyć jeszcze nie przyszedł, spóźnia się ok. 7 dni.
No i tutaj pojawiają się moje pytania:
1) Czy jeżeli podczas uprawiania seksu prezerwatywa nie pęknie, a ja zawsze i tak zdążam wyciągnąć (przepraszam za kolokwializmy, po prostu nie wiem jak to nazwać) to czy jest w ogóle jakaś szansa zajścia w ciąże?
2) Czy jeżeli gumka obsunęłaby się nieco (bo tak czasami się zdarzało), ale podkreślam niewiele, po poprawieniu jej i dalszym kontynuowaniu rozkoszy, a na końcu jak wyżej napisałem nie skończyło by się w środku jest szansa na zajście?
3) Czy nawet gdyby gumka pękła (choć nigdy tak się nie zdarzyło), ale ja nie skończyłem w partnerce to czy wtedy mogłaby zajśc w ciąże.
4) Czy z samej wydzieliny, chodzi mi o tą co powoduje "naturalne nawilżenie", nie wiem jak to się nazywa po prost przeczytałem tak w internecie, można zajść?
Dziękuję za zrozumienie mojego języka fachowego i proszę o szybką, wyrozumiałą odpowiedź.
Pozdrawiam.

Gość millkaa

Moim zdaniem zajście w ciąże jest mało prawdopodobne. W ciąże nie jest tak łatwo zajść.. Chociaż zdarzają sie przypadki różne.. W tym wieku co twoja dziewczyna zdarzają sie opóźnienia miesiączki stres, jakaś dieta, leki, zmiana klimatu może mieć na to wpływ.. Ale jeżeli tak sie stresujecie to zróbcie test ciążowy z porannego moczu.

Nie masz sie czego obawiac. Moze wydaje ci sie ze zwiekszasz swoje bezpieczenstwo konczac na zewnatrz ale tak naprawdę moim zdaniem jest to bez sensu. Stresujesz tylko siebie i partnerke, zakladam ze szybko konczac i wychodzac z partnerki na ostatnia chwile zwiekszasz ryzyko ze ta gumka ulegnie jakiemus rozstrojeniu niz gdybys normalnie konczyl wewnatrz. Prezerwatywa jest stworzona do tego zeby sie nia zabezpieczac, Jezeli robicie wszystko wedlug instrukcji to jestescie zabezpieczeni i tyle. Jezeli nie chcecie stosowac tabletek to nie zwiekszycie swojego zabezpieczenia, nie ma sie co stresowac. Sama gdy bylam nastolatka ze swoim chlopakiem nawet przy tabletkach balam sie pelnych stosunkow ale dzis wiem ze bylo to bez sensu, zeby doszlo do ciazy trzeba byc albo naprawdę nierozwaznym albo trzeba tego mocno chcieć. Wpadki jak dla mnie wynikaja tylko z nierozwagi a wy jestescie rozwazni.
warto zeby dziewczyna obserwowala swój cykl, mniej wiecej orientowala sie kiedy ma owulacje i dodatkowo w tym okresie mozecie sie powiedzmy troche wstrzymywac, dla wiekszego komfortu psychicznego. Czekajcie na okres i powodzenia ;)