Skocz do zawartości
Forum

Karmienie z piersi

Gość Ewa123

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, Jestem mamą 3 tygodniowego chłopczyka.
Od samego początku karmię piersią. Jak dotychczas nie miałam żadnego problemu.
W tym tygodniu mam jednak pewien problem. Mój mały nie potrafi się najeść, tzn. karmie go na żądanie, ale codziennie jest jedno karmienie podczas którego nie potrafi się najeść i zasnąć. Je i je potem odbicie i ponownie rączki do buzi i płacz - jest głodny. Karmienie trwa około 4-5h. Jak tylko zaśnie i obudzi się wystarczy ze dam mu na chwile pierś, troche zje i znowu śpi. Tylko że budzi się co 30min.

Cały czas karmie w takiej samej pozycji i tylko raz na dzień jest taki problem. Raz w nocy raz w południe, raz rano.

Czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna? Może mały przyzwyczaił się, że zasypia przy piersi, teraz powoli zasypianie trwa coraz dłużej i za szybko go odciągam od piersi. Podczas takiego karmienia nie mam czasu zabardzo nic zjęść tylko pije. Może pokarm jest zbyt mało kaloryczny i mały niby je...ale tak naprawdę nie potrafi się najeść. A może po prostu taki ma urok i nic tego nie zmieni.

Czy ktoś może mi pomóc?
Pozdrawiam

Ewa może i przyzwyczaił się spać przy piersi, ale też dzieci butelkowe nie chcą często spać "same", po odłożeniu w łóżeczku zaczynają płakać, a po wzięciu na ręce mogą tak przespać parę godzin - może chustonoszenie jest dla Ciebie opcją? karmienie 4-5godzin to "trochę" za długo, jeszcze przy jednym dziecku ok, ale przy dwójce nie dałabyś rady ogarnąć się. Może nie chodzi o pierś tylko o bliskość? Mały jest bezsmoczkowy?