Skocz do zawartości
Forum

planuję dzidzię- start styczeń 2009!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
Justyś ja prowadze indywidualna terapię dziecka autystycznego 4-5h dziennie w domu u tego dziecka, narazie nic innego nie znalazłam

gratuluje zakupów:36_2_25:

dużo Ci jeszcze brakuje??

jeszcze grubsza czapeczka na wyjście i szalik, kombinezon zimowy, majtki jednorazowe dla mnie, koszule do karmienia jeszcze jedna dokupić, nożyczek do obcinania paznokci, łóżeczko, pościel, wanienka, wózek no i nie mam żadnych dresików lub spodni raczej póki co kupowałam pajacyki itp(to co wam pokazywałam kiedyś)-myślę ze coś mogę dostać od odwiedzających dlatego się wstrzymuje żeby nie było za dużo, a w razie czego to podskoczę na chwilkę do h@m i cosik kupie w razie w! najważniejsze ze mam rzeczy do domu do zmiany na pierwszy rzut!! Burza myśli...................

justyś najwazniejsze są rzeczy które bedą potrzebne zaraz po wyjściu ze szpitala w domu dla dziecka i ciebie...reszte dokupisz....nie kupuj za dużo bo potem sie okazuje ze to wcale nie potrzebne...lepiej się wstrzymać...ja niemiałam kogo się doradzić i tareaz mam dużo rzeczy w których mała wogóle nie chodziła....a prezenty owszem dostatniesz ale nie zawsze to co byś chciała

kup oilatum do kąpieli jest najlepsze drogie 500ml-60zł

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
witam

mosia i jak u ciebie??? jest @ czy fasolka ???

paulii jak Aleks???

Justyś co u ciebie? jak się czujesz??

Cześć Ewciu ja się zajęłam teraz tym małym remoncikiem i porządkami, zaczęliśmy tez kupować resztę rzeczy dla małego, wczoraj odebraliśmy pościel z AMY I materac, dzis jedziemy zamówić łóżeczko i pooglądać wózki, poza tym zostało kilka drobnych akcesoriów lub kosmetyków tylko. Potem tylko pranie rzeczy, ale czekam do końca tygodnia bo zamówiłam parę ubranek na allegro używanych, więc jak przyjdą to wypiorę wszystko już razem!
Dziś byłam na bad. krwi i moczu a w poniedziałek wizyta u ginekolog, potem ona idzie na 2 tyg urlopu- zobaczymy co u mojego bąbla słychać! jutro kolejne spotkanie w szkole rodzenia!
A co U Ciebie? jak w pracy idzie terapia? jak malutka znosi rozłąkę z mama?

Wróciliśmy z mężem nie dawno z zakupów, generalnie mięliśmy w planach zamówienie łóżeczka, a tu kupiliśmy łóżeczko bo było na stanie, wanienkę do kąpieli, przewijak, prześcieradła do łóżeczka, resztę brakujących kosmetyków i akcesoriów dla mnie i małego oraz zamówiliśmy wózek Wybór padł jednak na X LANDERA z limitowanej edycji, jestem prze-szczęśliwa, mąż zadecydował, że ten bardziej się mu podoba od tego mojego wymarzonego zielonego, a ja zbladłam bo nie było mowy żebyśmy kupowali taki drogi wózek a tu....proszę :smile_jump::smile_jump::smile_jump: Zaskakuje mnie po prostu!

Ewciaa
Justyś to super teraz rób zdiięcia i pokazuj

a u nas dobrze mała jest grzeczna jak mnie nie mazostaje na zmiane z tata, mama albo moją siostra a terapia super lubie to robić i myśle o tym na poważnie na dłuższa mete

prosimy o głosik Radosny konkurs wody Mama i Ja

Zrobię zdjęcia jak m rozłoży łóżeczko bo na arzie to wszystko w rozsypce w pokoju czeka na swoją kolei :)
A ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia, podoba mi się bardzo! A mężowi chyba-jeszcze bardziej!

Paulii
witajcie moje drogie co u was ja nadal nnie mam kompa ::(: ale moze niedlugo sie dorobie u mnie jak na razie czas leci szybko maly sie ma dobrze je i spi rosnie jak na drozdzach, spokojny nie placze po prostu aniolek!

Ale fajnie, ze taki Aniołek z niego. ja sądząc po ruchach mojego Filipka stwierdzam ze będzie ruchliwy po tatusiu. A co będzie to się okaże.
A jak sobie radzisz w roli mamusi? Ciężko? jak mały Aleksander przybiera na wadze? Wszystko oki? Ile już ma kg?

Hej dziewczynki, ja dziś 3 prania włączyłam z ciuszkami dla małego, cześć z nich to rzeczy większe, ale jak prałam to już wszystko co było w reklamówkach które otrzymałam od znajomych! Pewnie teraz będzie schło jeszcze jutro-bo dziś nie dało rady nawet słoneczko wysuszyć, bo za późno się wzięłam za pranie. Czyli po jutrze będzie do przeprania tylko pościel, moje koszule do szpitala, kocyki i okrycia kąpielowe! A potem wielkie prasowanie!!!!

Tak poza tym to w weekend spodziewamy się z mężem gości będzie trzeba zabłysnąć i ciacho upiec no i może jakaś sałatkę zrobić i coś na ciepło ( taka mała pokazówka) hihii

A co u was, Pauli jak mały Aleks sie sprawuje, opowiadaj jak opieka nad nim................?
Ewciu ty pewnie zapracowana jesteś a jak nie praca to mała pewnie, bo tez rzadko coś pisujesz?
Mosiu a u Ciebie jak staranka?

Ewciaa
Justys już tak niewiele do twojego dnia, trzymam kciuki mocno :)

u nas troche choroby, zuzka ma wirusa mało je, robi kupki co 3-4 h :( ale już coraz lepiej

aj te wirusy łapią każdego, wokół mnie wszyscy przeziębieni lub mają 3 dniowe grypsko ja się tylko po cichu modlę o to żeby mnie nie wzięło tak na sam koniec. Życzę zatem dużo zdrówka dla małej!!!!

Ewciaa
Justyś
NO i jak Ewciu małej przeszło choróbsko?
Pauli gdzie ty się nam podziewasz?

no już troszke lepiej, ja pracuje i mam strasznie mało czasu :(
Justyś a jak TY się czujesz??

ja czuje się w miarę, choć ostatnio miałam jakiś gorsze dni spuchły bardzo nogi, bolał brzuch, był twardy jak kamyk! Może to w związku z tym, że wtedy miałam gości w weekend i dużo przygotowywałam, a poza tym a to prasowanie sobie człowiek wymyśli -a to co innego!!
Najgorzej w nocy się przekręcić z boku na bok, w dzień czasami kręgosłup tez odczuwam, szybciej się meczę, ale tak to w miarę oki jeszcze miesiąc został wiec zobaczymy czy sie czasem nie wymęczę jeszcze w tym czasie za w miarę spokojne 8 mies. Odpukać!!!!!

Ewciaa
Justyś
NO i jak Ewciu małej przeszło choróbsko?
Pauli gdzie ty się nam podziewasz?

no już troszke lepiej, ja pracuje i mam strasznie mało czasu :(
Justyś a jak TY się czujesz??

wydaje mi się ze Pauli ma zepsuty komputer, czy coś z tym związane!! gdzieś mi się tak kojarzy!! I dlatego do nas nie zagląda wcale!!

Ewciaa
witam po długiej nieobecności

Justyś co u ciebie jak sie czujesz??? już coraz blizej trzymam mocno kciuki za Was

u mnie wszytsko dobrze, mała zdrowa ja jutro jade na szkolenie do krakowa na cały dzień i niedzizela tez szkoda mi zostawiac małą no ale cóż:no1: moze jakoś przeżyjemy

Cześć Ewciu! ja czuje się dobrze, aż trudno mi uwierzyć w to że to już prawie finisz, został niecały miesiąc, robię się już troszkę niecierpliwa, ale wytrzymam- muszę!! Mam wrażenie wręcz ze się "przeterminuję"-ale w zasadzie to z dnia na dzień wszystko może ulec zmianie więc lepiej nie krakać! pewnie dowiem się czegoś więcej za 1,5tyg jak będe na wizycie u mojej gin, ma mi zlecić wszystkie końcowe badanka wtedy no i zobaczymy czy robi sie jakies rozwarcie, czy na razie cisza!
Współczuję tego wypadu niedzielnego! każda chwila z małą jest ważna, ale mus to mus! A zdradź no co to za szkolenie masz? pewnie tatuś zostaje z Zuzka?

Ewciaa
Justyś dawno mnie nie było bo jakoś czasu mi brakuje, a Ty jak sie czujesz?? jeszcze 5 dni....a moze już?!
trzymam mocno kciuki za was i czekam na zdięcia
u nas wszytsko dobrze zuzka zdrowa i rośnie

Ewciu u mnie oki, dalej chodzę!!! mój mały chyba się nie śpieszy na ten świat, bo nic na to nie wskazuje przynajmniej! W poniedziałek mam ostatnia wizytę a TP wypada na wtorek. Jeżeli nie urodzę do 16 to jeszcze 16 lub 17 do szpitala! Ale ostatecznie wszystkiego się dowiem 9(w poniedziałek bo idę do niej z moim usg ostatnim jeszcze no i sprawdzić czy coś może wskazuje na poród) trochę czuję się zmęczona bo ciężko mi już w niektórych sytuacjach, w dodatku mnie przeziębienie wzięło i nosek zatkany! chciałabym żeby Filip był już z nami. W dodatku moja siostra 12 listopada przylatuje na tydz. (taka niespodziankę chce nam zrobić, bardzo chce zobaczyć małego), obawiam się że może jej się nie udać! jak mały za leniuchuje! No ale jeszcze kilka dni do tp, może akurat coś mnie ruszy!!!! Prace domowe nie pomagają, chyba się wezmę za męża bo to podobno też sprzyja............ U nas na listopadówkach raczej jeszcze baby boom nie nastąpił wszystkie siedzą w dwupaku!! ciekawe kiedy nas weźmie :):36_1_21::36_1_21:
Fajnie że Zuzia zdrowa! Wierzę Ci że masz teraz mało czasu tym bardziej że od razu wróciłaś do pracy! Mną targają myśli czy wrócić od razu po macierzyńskim................tylko jeszcze 22 listopada muszę umowę dostać, bo mi się kończy ( o ile dostanę)!!! Do usłyszenia:36_2_53::36_2_53: