Skocz do zawartości
Forum

Grudniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

A z tym foteliki samochodowe to mnie Agata zaskoczyłaś, nie wiedziałam...
Słuchajcie dziewczyny. Moja Lilka urodziła się 52 cm długa. Ponad 4 miesiące chodziła w rozmiarze 62, za to 68 założyłam jej z 2 tyg temu i widzę, że może jeszcze ze dwa tyg w tym pochodzi... Czy Wasze dzieciaki też mają takie nagle skoki wzrostu? Oczywiście nie jestem tym jakoś mega zdziwiona, myślałam tylko (miałam nadzieję, że pochodzi ze dwa miesiące w tym rozmiarze. 68, bo dopiero co kupilam...;P

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371rl9kqn35.png

Hej wszystkim, ja tak na szybko bo moje dziecko od tygodnia ma zły humor i non stop płacze a ja padam na twarz. U nas po staremu, zębów brak, marudny jest za trzech, dalej się rehabilitujemy, z moim chłopem się nie odzywam i nie widzę już nadziei że będzie lepiej.
Megs fajnie, że macie już komunię za sobą. Ten czas tak szybko leci że niedługo nasze maluchy będą już takie.
Renata mój w 68 w większości już nie wchodzi :) spodenki jak mają stopy to nawet niektóre 74 są małe. Jak przestanie ciągle ryczeć to podeślę aktualne foto :D
Nasz fotelik jest do 13 kg i myślę że spokojnie w nim wytrzyma jeszcze z pół roku. A potem będę kupować nowy, mam upatrzony za 1200 zł ale poczekam na jakąś promocje bo chciałabym taki do tysiąca max. Używkę bym kupiła ale tylko od znajomych mając 100% że bezwypadkowy.

Magda to powodzenia na egzaminie :) ja mam prawko ale nie mam auta ale ciułam powoli może kupie jakiegoś złoma :D

https://www.suwaczki.com/tickers/relgh371iwqyu1o3.png

czesc dziewczyny :))

Aggaa wszystkiego naj dla Krzysia z okazji pol roczku, ale te nasze dzieci juz duze :))) gratulujemy jedyneczek :))) w sytuacji z mezem to co by nie powiedziec i tak bedzie ciezko bo chyba nie mozna pocieszyc osoby z powodu smierci, smutek pozostaje na zawsze, ale teraz ma Was wiec na pewno sie cieszy i to chwilowa zaduma. co do fotelika to wiedzialam ze wymienia sie albo jak dziecko osiagnie max wage albo jak glowka zaczyna wystwac za oparcie.

Kornelia po kim ten synus taki duzy :) bo z tego co pisalas to Ty drobna jestes :))

Makdalenga Trzymamy kciuki za zdanie i uniezaleznienie sie od kierowcow :)))

Renata Lilii slodka w tej spodniczce :))) My smigamy w 62 i 68 zalezy co i jakiej firmy, ale powoli wyrastamy z 62 no prawie 6 mscy nosimy niektore ubranka jeszcze te wyprawkowe :))

Megs corcia ladnie wyszla :) Aniol :)) dobrze ze wszystko sie udalo i Dawidek byl grzeczny :)))

U nas wszystko fajnie, malutka czasem marudzi ale tak to bawi sie ladnie i usmiech od ucha do ucha. Bylismy w weekend na weselichu wiec wybawilam sie super. Biegalam do malej na karmienie tylko a tak to siedziala z babcia w pokoju. weekend udany ale nieprzespany wiec znowu mam deficyt a mala w dzien ma tylko 3-4 drezmki po 30-50 min wiec nawet nie ma kiedy odespac :)) zabkow narazie nie widac, obraca sie na brzuszek jak szalona jak tylko ja zostawie na plecach to od razu hops na brzuszek takze juz na sofie jej nie zostawiam.

to chyba tyle na dzis milego wieczoru i spokojnej nocki :)))))

Makdalenga

Masszkaron mmmoj to. Ostatnie dni. Wsypią przy cycu albo w wózku w dommu 3miin .. I tez ciągle na brzuchu..
Katar mamy okrutnny..ale pogoda piękna sloneczkko nas wita z. Rana także milego. Dnia. Kochane !!

Makdalenga, ja także życzę zdanego egzaminu!! ;)
Maszkaron, ja to całe wieki nie byłam na weselu..
U nas ciężka noc.po szczepieniu. Wczoraj mała ok 20:00 miała ponad 38 stopni i podałam jej Apap w syropie, gorączka spadła (sprawdzałam ręką i nie była już taka gorącą, niestety mama tylko termometr elektroniczny..). Poilam ja piersią, bo herbatki nie chciała. Ok 22:00 zasnelam i znów obudziłam się ok 24 i mała wydawała mi się rozgrzana, więc postanowiłam ją zmierzyć i 38,4 (wynik oczywiście po odjęciu 5 kresek- mierzyłam w pupie). Znów podałam, tym razem ibuprofen w syropie- dla dzieci. Temperatura na szczęście spadła... Teraz już ma 37,7 i chciałabym z nią dzisiaj troszkę później się przespacerowac, nie wiem tylko czy mogę? Ehh, za każdym razem stres przy tych szczepieniach, do tego dokładają się jeszcze zęby, to już w ogóle..

Renata nie słyszałam żeby były jakieś przeciwwskazania do kąpieli po szczepieniu, szkoda że malutka gorączkuje, my szczepimy w piątek i też się trochę martwię jak będzie tym razem. Ostatnio miała stan podgorączkowy. Może spróbuj ją przecierać wilgotną pieluchą żeby tą gorączkę obniżyć.
Jakoś ten maj daje mi w kość. Teraz jeszcze z kotem do weta biegam, bo w sobotę przyszedł ze zmasakrowaną łapą. Weterynarz stwierdziła że chyba ktoś wnyki zastawił, bo kość złaman i zdarta skóra. Boję się teraz koty z domu wypuszczać. Wnyki w centrum miasta.... Ale różni są ludzie.

https://www.suwaczki.com/tickers/w5wqjw4zniq8um2d.png

Infanrix hexa. W ogóle popieprzyło mi się za ostatnim razem i napisałam wam , że mała dostała szczepienie tylko przeciwko pneumokokom, a to oczywiscie skojarzona jest (teraz drugą dawka). Poprzednik razem było wszystko ok.
Dziewczyny, a jak lepiej podawać środki przeciwgorączkowe? Co 4-6 godzin bez względu czy temperatura jest czy nie, czy tylko i wyłącznie w sytuacji podwyższonej temperatury?

Ja podaję w razie konieczności. Z moimi starszakami miałam przejścia. Dużo chorowały, gorączki po 40°, a co gorsza był problem bo temperatura nie chciała spadać nawet po lekach. Wszystko musiałam pisać, jaki lek, o której i jaka dawka. Przeciwgorączkowe podawałam nawet co dwie godziny na zmianę, paracetamol, Nurofen, pyralgina w czopkach. Teraz gorączkują " normalnie". Ale co przeszłam tego nie lubię wspominać.

https://www.suwaczki.com/tickers/w5wqjw4zniq8um2d.png

Magdalenqa powodzenia!!!

My szczepienie jutro albo pojutrze mamy muszę zadzwonić zapytać kiedy pediatra jest. Ja ostatnim razem syrop przeciwbólowy podalam juz przed szczepieniem i następne dwie dawki co 6 godz. Bo po pierwszym szczepieniu tak mi się darl ze nie szło go uspokoić a po syropie przeszło i noc fajnie zleciala. A po ostatnim jak mu tak podalam syropy to nie było tak źle był marudny jak zawsze ale nie krzyczał jak poparzony.

Kornelia możemy sobie rękę podać mały od wczoraj taki maruda ze juz nie wiem co z nim robić a taki cholernik ciężki ze ręce mi odpadają od tego noszenia do tego zaraz żygoli jak go nosze. Dziś znów od rana problemy z mlekiem no je w nocy o 2 i rano ja mu o 7 mleko a on może z 50-60 i nie chce więcej. Po 3 godz znów mu robię i tez 60 i nara reszta do wylania. Obiadki i wszystko co łyżeczka to wpiepsza aż mu się uszy trzesa i dopomina się co chwile. Tylko przed snem mi ładnie wypije 150 mleka z kaszka.

U nas teraz rozmiar 68 i 74 a niektóre ubrania to ja nie wiem na jakie dzieci oni robią ze np spodnie maja tak ciasna gumę ze obciskaja mu brzuch albo ciężko przez pampersa wciągnąć. Najlepsze dresy :-) a te spodenki z lidla to niech je szlag...tak się rozwlekaja w pasie ze jak szmata...dobrze ze więcej nie nakupowalam.
Wyobraźnię sobie od wczoraj w auchanie trampoliny były w promocji to zesmy pojechali bo młoda chciała kupić sobie. Szukamy niema a oni mi mówią ze juz w niedziele się sprzedały...no jak ja się pytam jak promocja od poniedziałku?! ale byłam zła i muszę na necie jej zamowic.
Maszkaron my tez mieliśmy iść teraz 3.06 na weselicho ale z moim Dawidem się nie da i musialam odmówić bo jak mam się z nim uzerac i nosić go nonstop to wole w domu zostać.. Szkoda bo fajnie by było poszalec znów juz nie pamiętam kiedy ja tanczylam hehe

A zamowilam te nosidelko na szelkach bo ten mój brzydal juz nawet na dworzu w wózku nie chce no chyba ze śpi to ok ale jak tylko się rozbudzi od razu ryk i na ręce chce bestia cwana.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

makdalenga
Nieźle macie zntymi dziećmi.. Moj się zabawi przynajmniej troche sam na macie albo w lozeczku albo w bujaczki jakoś leci... Dziekuje za wsaprcie mam nadzieje ze się uda bi już się zniechęcam..
Wracamy id okulisty mamy skierowanie do kliniki okulistycNej w katowicach i prawdopodobnie zabieg:( :O jestem przerażona ale pani doktor mówi ze już tam zadecydują kiedy i co i jak.. Mówi ze to larwy zabieg..masakra ..

Lilka znów ma 38,3. Dziewczyny jak podawać te leki? Dzisiaj o 1 w nocy podałam jej ibuprofen, następnie o 9:30 podałam paracetamol i o 15:20 znów ibuprofen ( we wszystkich przypadkach mała miała temperaturę). Na opakowaniu ibuprofenu, dla przedziału wagowego, w którym Kilka się znajduje jest napisane, żeby podawać 3 razy na dobę, a na pudełku paracetamolu: 4 razy na dobę... Czyli wychodzi, że jeśli stosuje te leki naprzemian, to przekroczę dawkę...? Masakra, kiedy to minie...

Magdalenga powodzenia i będzie dobrze ;) ja swoją drogą to nie wyobrażam sobie nie mieć samochodu i prawa jazdy. Nawet z małą do lekarza ciężko by było się wybrać.
Megs możemy sobie podać rękę . Mała marudna , mleka nie chce praktycznie wcale. Tylko na noc zjada i w nocy to ładnie. W gondoli tak samo jak śpi to ok ale tylko się obudzi to odrazu już płacz i proboje wstawać albo się kręci. U nas zębów dalej nie widać a marudna taka że ojej.... Noce już były spoko , jak zasnęła o 20 to budziła się dopiero o 4 na jedzenie a teraz wieczorne zasypianie to jakaś tragedia ciągły płacz i w nocy budzi się i płacze, kręci, nie może miejsca znaleźć.
Renataki moja też po szczepieniach goraczkuje więc zaraz po szczepieniu jej daje przeciwbólowy i co 5 godzin tak z trzy , cztery razy.

Makdalenga zabieg bo powieka opada czy jest jakas wada???

Megs no spodenki sie rozciagaja ale wole takie niz jak mowisz w pasie gumka dla talii osy

Renata teoretycznie paracetaml i ibuprofen to inne substancje wiec mozna raz to raz to ale ja doswiadczenia nie mam, biedna Lilka :(( ja to sie tych szczepien boje

u nas dzis marudny dzien, miejsca sobie dziecko znalesc nie moze a jak spiace to w ogole wyjec nr 1. teraz ma drzemke to chwila na reset

MAKDALENGA

Maszkaron możesz jeździć jak.chcesz- ppd warunkiem ze masz wylaczona poduszkę powietrzna przodu.yak zabieg na opadajaca powiekę.. Powiedziala ze niby to taki defekt kosmetyczny ale może być tak ze zacznie slabiej widzieć na.to oczko z racji ze będzie mniej ćwiczone itp

Gość poziomkaaaa

Hej! Jeśli chodzi o paracetamol i ibuprofen to można podawać co 4 godziny naprzemiennie, każdy z tych leków co 8 godzin, np ibuprofen 8,16,22, a paracetamol 12,20, 4,oczywiście w przypadku gdy gorączka się utrzymuje. Pozdrawiam Was ,podczytuje Was troszkę, mam córeczkę z listopada.