Skocz do zawartości
Forum

Grudniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczyny,
to chyba okres zabkowania, u nas noce ladne ale w dzien sa drzemki po 30 min co 2h i pierwsza godzina po spaniu fajna a pozniej to 5 min wszedzie i marudzenie z jeczeniem i wkladaniem palca do buzi. takze zabkowanie czas zaczac. pobudka o 6-7 co dla mnie jest noca i tak ja przetrzymuje drzemiac w lozku a ona sie bawi albo wierci kolo mnie. wklada wszystko do buzi i krzyczy :) a tak to przeslodka jak ja rozbawie to sie smieje na glos

pogoda nadal nieciekawa ale od jutra zapowiadaja 20 st wiec czekamy z utesknieniem :)

milego dnia Mamusie

U nas tez pogoda do niczego ale spacer obowiązkowo był. Mały pospal 2 godziny i od razu inny był bo tak to marudny jak cholera. Ciągle palce w budzi trzyma a jak dorwie moja rękę to gryzie jak szalony. Dziś z mlekiem trochę lepiej ale juz od paru dni nie wypija nawet 150 zawsze trochę zostawia za to obiadek wpyla jak szalony. Tez wczoraj miał niespokojna noc nie wiem czemu. Kupilam mu herbatke owocowa po 4 miesiącu i cholernik nie chce jej pic. Nic nie chce pić ani wody ani herbaty toc obiad trzeba czymś zapic a ten nie. Dziś tez ulewa strasznie dosłownie co chwile i ja i on zażygana. Właśnie się obudził po pol godzinnej drzemce oczywiście humoru brak jak zwykle. Eh niech on wreszcie wyrośnie z tego marudzenia

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

Renataki pierwszy ząbek bez objawów super ;))
U nas mała od dwóch dni bardzo dużo śpi w dzień aż zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok z nią...? Ale ma apetyt, humor w miarę to chyba nic jej nie jest.
Za to wieczorem męczą ja dziąsła, pcha wszystko do buzi i ślini się strasznie, w nocy budzi się z płaczem...

Hej. Ale dziś pięknie było. Byliśmy dwa razy na dłuższym spacerku. Od jutra Dawidek przesiada się do spacerowki. W gondoli gdy nie śpi nie może się porozgladac bo jak mu podwyzsze pod plecami to pod jego ciężarem opada bo to takie plastikowe jest.
Dziś mój maluch pil mleko tylko 2 razy. Zjadł pięknie obiadek i nawet herbatą popil potem podwieczorek i na sen mleczko z kaszka malinowa.
Właśnie usnal a tak się fajnie usypia kulajac w łóżeczku z pielucha i jeździ sobie nią po nosie aż odleci.
Jutro mamy w szkole majówke potem spotkanie i próby w kościele i jeszcze spodziewam się gości z okazji dnia mojej starości :-) miałam upiec placek ale z małym na rekach to nie realne a tatuś ku...a poszedł koledze pomagac. Szkoda tylko ze gdy ja pomocy potrzebuje to nigdy go niema czasem aż mi się ryczec chce i mam ochotę zostawić go ze wszystkim i uciec na cały dzień...ale nie mogę cały czas bym myślała o tym moim maluchy.
Stwierdzilam ze przy pierwszej okazji gdy on zaprosi sobie gości biorę małego i wypierd...am z chałupy niech SE sam wszystko robi i gości przyjmuje.eh mowie wam czasem mam dość wszystkiego a zwłaszcza życia z nim.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

Jak tam u Was dziewczyny? Tez sie cieszycie ta piekna pogoda? My caly weekend na dworze spedzilismy :-) moj potworek uwielbia dzieci... Siedzielismy u znajomych ktorzy maja dwojke chlopca 9 lat i dziewczynke 5 lat i moj babel zakochany smial sie w nieboglosy jak oni cos do niego mowili... Tylko teraz Krzys zrobil psikusa i zamiast spac to zrobil sobie dzemke a teraz nie spi i tylko gada... Noszenie na rekach zeby go uspic bylo jeszcze gorszym pomyslem... Mam nadzieje ze jak zje mleczko o 23 to juz pojdzie spac... Tylko nie wiem skad w nim tyle energii bo praktycznie w ciagu dnia mial tylko dwie dzemki po 20 minut...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72893.png

Aggaa bardzo ladne zdjecie ladna mama i slodko spiacy synus ;))

Megs nie przejmuj się szkoda nerwów ;))

U nas dzis bosko, cały dzień bylysmy na polu i do tego gola głowa i syrki. Grillowanie udane bo byli znajomi wiec sie posmialismy szkoda tylko że jutro poniedziałek bo musieli się zebrać. Znowu weekend szybko minął. I kolejny tydzień przed nami ma być ladna pogoda to bedziemy spacerować i spacerować.

Miłej nocki

Cześć mamusie ;)
U nas po chrzcinach, małą w kościele była grzeczna, spala prawie całą mszę. Tylko jestem strasznie zmęczona, cały tydzień sprzątanie, gotowanie bo robiliśmy w domu na 19 osób.
Dziś u nas jakiś kiepski dzień, mała strasznie marudzila i płakała dzis, kiepsko z jedzeniem dopiero na wieczór zjadła tak na prawdę, ma problem z zasypianiem. I zauważyłam, że strasznie pcha rączki do budzi i gryzie smoka ale tylko z prawej strony jakby na górze tyle że nic tam nie widać...
A tak z innej beczki jak jest teraz tak ciepło na dworzu to jak ubieracie swoje maluchy ? Ja to po tym szpitalu jestem tak przewrażliwiona, że boję się żebym nie zachorowala znowu.

Oo widze ze Dawid juz w spacerowce smiga :))

Magda ja tez jak bylo tak goraco w niedziele a naprawde bylo chyba z 30 st to opaskę miala i bez skarpetek ;))

U nas cz as leci wczoraj spedzilysmy sporo czasu na powietrzu ale pogoda taka sobie ciepło bez slonca, dopiero od jutra ma byc lampa. Spanie w dzien mamy krotkie bo po 30 min i pobudki o 6-7. Na szczescie noce bez problemow 1-2 karmienie na spiocha. Mala sie fajnie obraca na brzuszek wiec urzeduje na macie. Zabki w drodze ;)) gada i pluje po swojemu i oczywiscie wszystko do buzi. Wyciaga raczki do wszystkiego chce dotknac zlapac i jak sie da to do buzi ;)

Milego dnia
Ja sie pytam gdzie reszta Mamus i dlaczego milczą pisac co u Was bo straszna cisza i nie ma co czytac ;)

U nas wczoraj ciepło, dziś chłodny wiatr i teraz 17 s. Tez nigdy nie wiem jak go ubrac, miał chrypke i katarek, a teraz bym chciała juz go zaszczepić i boję się, by odpowiednio go ubrac. Tez wszystko pakuje do buzi, ma obrzękniete dolne dziąselka w okolicach trójki, cos dziwaczne, rano pobudka dziś o 5,30. Na spacerku jak śpi to spacerujemy, a jak się obudzi to już nie chce leżeć i jest krzyk. Zupełnie inaczej jak wozimy się w foteliku, wtedy może wszystko obserwować i jest lepiej. Ciekawe co u Korneli, eszel, ewelinchien cos długo się nie odzywają . Wstawiam fotki na pocztę