Skocz do zawartości
Forum

wysypka w ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem w 19 tyg. Tydzień temu mój ginekolog przepisał mi aspargin i nospe. W sob zobaczyłam lekką wysypke na przedramianiach, nieswedzaca. W pon byłam u ginekologa i kazał mi odstawić aspargin i pić wapno. Jest środa i nadal mam tą wysypke. Czy mam się martwić? Jak długo powinnam pić wapno. Z góry dziękuję za Odpowiedź

Słyszałam, że w ciąży wapna nie powinno się pić dłużej niż 5 dni, bo obciąża nerki. Co do wysypki - nie mam pojęcia, najlepiej skonsultować z lekarzem, ale nie sądzę, żeby było to coś poważnego, tym bardziej, że nie swędzi - może jakaś lekka reakcja alergiczna lub po prostu nadwrażliwość na któryś ze składników leku. Pozdrawiam.

Gość Kustoszka

Miałam wysypkę w 13 tygodniu. dodatkowo na brzuchu i biodrach, okazało się że od jedzenia. Po około tygodniu zaszła. Zastanow się co zjadlas i skończ z tym. U mnie była to reakcja na mięso, którego wcześniej nie jadlam. Nie martw się!

Gość Msmamamama

Ja w pierwszej ciąży miałam wysypkę prawie przez 9 m-cy i zeszła po porodzie, można powiedzieć ze to tzw. Uczulenie na ciążę. Teraz jestem w 11 tygodniu i modlę się żeby tego nie było, bo to był koszmar.

Zlecalabym kazda wysypke kontaktowac z lekarzem, ja dostalam wysypki w 5tym tygodniu, swedzialo niemilosiernie, obawialam sie, ze to rożyczka,trzech lekarzy tylko kiwalo glowami, ze nie moga pomoc, zaden rozyczki nie wykluczyl, ciaza niestety obumarla a po dwoch tygodniach doszlo do poronienia... Czemu tak sie stalo? Pozostalam bez odpowiedzi

W ten sposób właśnie mogą objawiać się alergie pokarmowe, i mogą pojawić się w każdym wieku. Myślałaś może o zrobieniu testów na nietolerancje pokarmowe? O testach możesz poczytać tutaj: klik. Warto się tym zainteresować, ponieważ samo leczenie dermatologiczne może tu nie wystarczyć.