Skocz do zawartości
Forum

Owulacja.

Gość Anesta1275

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anesta1275

Witam. czy na początku ciąży może występować Owulacja? od 5dmi mam taki dziwny śluz. 3 dni miałam tak dużo przezroczystego śluzu a teraz mam już taki bardziej gesty jakby kremowy ale mniej i w dodatku cały czas bola mnie jajniki. czy to Owulacja? z partnerem nie kochałam się koło 4tygodni już a raz bez zabezpieczenia kochaliśmy się 16sierpnia i od tego czasu zrobiłam 2testy i wyszły negatywnie. jestem 5miesięcy po porodzie. 5września miałam krwawienie trwające 4dni. do tej pory nie miałam już krwawien . stosowałam tabletki limetic ale je odstawiłam koło miesiąca temu. nie wiem już co mam myśleć. czy to może ciąża? nie zadziałały tabletki? ale także używałam prezerwatyw . więc to Owulacja i dlatego jajnika mnie tak boją bardzo? przed porodem nigdy nie miałam takiego czegoś i miałam bardzo bolesne okresy.

Ja bym się raczej poradziła lekarza. Korespondencyjnie nikt nie pomoże. Po ciąży długo nie miałam okresu, potem musiałam brać hormony, żeby faktycznie zakończyć laktacje (choć nie karmilam już ponad 3 miesiące). Ale są kobiety płodne niemal od razu po porodzie. Każda sytuacja jest inna - tylko lekarz oceni czy to ciąża.

W sumie, jak się nie zabezpieczylas 16 sierpnia, mogłaś mieć owulacje kilka dni później i wtedy 4 września było plamienie implementacyjne. Książkowo. To dziwne, że biorąc tabletki nie wiesz jak wyglądają Twoje cykle. Mocno dezorientujace. Konsultowalas się z lekarzem, który przypisał Ci tabletki? Nie miałaś plamien z odstawienia? Staram się być uprzejma i wyrozumiala, ale wydaje się to wszystko mocno nieodpowiedzialne, jeśli jeszcze nie byłaś u lekarza.