Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Paula0305
stardust.serw
Paula0305
Hehehe Beata dobre dobre :) Fakt wielu PANOM do wielkości "brzuszka" nawet w 9-tym miesiącu nie dorównamy :D
Ja muszę codziennie mierzyć ciśnienie - u lekarza 120/80 z wrażenia, na codzień ok. 90/50 ;)

90/50 to za niskie kochana

Od zawsze mam takie, ciut większe, ciut mniejsze ;) a 120/80 to umieram bo mi łep rozsadza ;)

Więc obie mamy ta sama przypadłość hehe mnie często lekarze pytają czy ja żyję jeszcze hihihi więc im mówię ze tak skoro im pyskuje.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

~Kkarolina87
Beata mam krotkowzrocznosc -10 i astygmatyzm i jeszcze jakieś zmiany w dnie okazji z powodu wczesniactwa... Gin kazał pójść do okulisty raz w ciazy ale tak się zastanawiam czy nie powinnam więcej ... jeszcze nie myślę o porodzie ale z tym podobno też może być różnie z powodu oczu...

Dla swojego swietego spokoju wybierz sie i skonsultuj. Ja juz wiem, ze bedzie cc, ale nawet jest mi to na reke, mysle, ze w tym wieku juz bym sie strasznie meczyla, choc po urodzeniu syna lekarka stwierdzila, ze jestem stworzona do porodu, no ale to bylo dawno, dawno temu :)
ja mam swietna okulistke, jest cudownym czlowiekiem, a jak okazalo sie, ze miedzy nami sa dwa dni roznicy, to zlapalysmy super kontakt, my dwa niepokorne barany :)
objawy choroby mialam kilka lat i zaden z odwiedzanych okulistow nie wiedzial co mi dolega (stawiali na migrene oczna) bo jeszcze wtedy mialam prawdopodobnie skoki cisnienia w oczach, dopiero kiedy objawy sie nasilaly i przybywaly nowe siegnelam po wiedze internetowa i sama postawilam sobie diagnoze. Kiedy z tym wszystkim poszlam do lekarki najpierw mnie zbywala (np zrenica zaczela zmieniac ksztalt z okraglego na owal - stwierdzila, ze to normalne po 40!!!!) dopiero jak zmierzyla mi cisnienie dostalam skierowanie na irydotomie na cito. Przygod troche bylo i nerwow, ale teraz nauczylam sie z tym zyc, co kilka miesiecy mam robione pole widzenia i cos tam nie halo z siatkowka bylo ostatnio, ale mam nadzieje, ze bedzie ok, w koncu mloda mama bede, wiec moze organizm tez odmlodnieje :D

~Olibu
Ciekawa jestem wagi maluszka jak sie urodzi i jaka to będzie pleć.. Mój syn jak się urodził wazyl 4,200 corka 4,500 lekaz powiedzial ze następne bedzie ważyć 5 :P bez komplikacji i ciec krocza bylo..ale kazda ciąża u mnie inna. Przy synu miałam i nadciśnienie... Lekkie zatrucie ciążowe... I +37kg. Przy córce super cala ciąża... Bez wymiotów i mdłości! +15kg które spoko zrzuciłam a teraz? Poprostu od poczatku umieram... Mdlosci i ledwo sily żeby się umyć...obiad to najwieksza kara... Dzis mi troche lepiej. Jestem w 11tyg czy Wam juz moze przechodzi? Bo ja sie modle żeby mi ten mdlosciowy stan przeszedl

Mieszkasz w Polsce? Nie wiem czy czytałaś nas wcześniej ale u mnie stwierdzono już na takim etapie cukrzyce ciążową. Na wizycie w poradni była ze mną dziewczyna która kłóciła się że ona cukrzycy nie miała w poprzedniej ciąży i teraz też nie ma - 1. wyjaśnili jej że normy się zmieniły 2. zapytali się jej od razu ile ważyło pierwsze dziecko mówiła że 4 kilo. Od razu jej powiedzieli że miała cukrzyce że dzieci 4 kilowe to dzieci rodzące się są po "słodkich" mamach. Nie wiem czy to prawda, ale pytałam teściowej która jest pielęgniarką mówiła że to się sprawdza. Miałaś już robione badania na glukozę na czczo?

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

U mnie mdłości i wymioty (odpukać) przeszły od jakiś 3 dni? Uf. Dziś wstałam z taką energią i chęcią działania... a poszłam do rossmana (na pomorzu mrozno) wróciłam taka zmęczona że się na chwile położyłam i zasnęłam nie wiem kiedy. Już po 14 a ja ani drugiego śniadania nie zjadłam ani obiadu nie zrobiłam. Odgrzewam zamrożone gołąbki bo tylko to mi przychodzi do głowy. Oby cukier nie wariował.
Stradus - a Ciebie kiedy wypuszczają do domu? Jak się czujecie z dzidzią? Ty jesteś z Gdyni tak?

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

Gusia, Olibu, moja pierwsza dwójka (synowie) ważyli 4700 i 4900, w obu ciążach byłam badana i w obu nie wyszła mi cukrzyca. Po 8 latach urodziłam córkę i ta już miała normalna wagę 3700 (liczę ze czwarte zachowa sie równie przyzwoicie;) Co ciekawe po pierwszym dużym dziecku bardzo sie bałam wagi kolejnych i tego ze nie uda mi sie urodzić sn, miałam robione usg w dniu porodu i przy drugim jak i przy trzecim dziecku wyliczono mi wagę 4200.

Gusia miałam robiona glukozę w poprzednich ciążach. Ostatnio miałam robiona z 1,5 roku temu przy córeczce i nic nie wyszlo ale za każdym razem pytali bo mówili ze duże dziecko. Ale wszystko bylo ok. No ciekawe jak teraz to będzie. Mieszkam w De i musze troszkę poczekać bo dzis dostala list ze nie wszystkie formalności do dyskietki mam załatwione i mysz iść prywatnie żeby normalnie soe przebadać

gusia1910
Agani - rodziłaś siłami natury?Po prostu dobrze karmiłaś dzieciątka heheh
Olibu - dlatego pytałam o cukrzyce bo dzieci duże więc mnie to zaciekawiło :)

Tak, siłami natury, za pierwszym razem było ciezko, za drugim bułka z masłem, chociaż błagałam cała ciąże o cesarkę, miałam obiecany poród w wodzie, ale w ostatniej chwili zdążyłam sie położyć i urodziłam. Trzeci tez sn, ale tym razem juz w znieczuleniu (które wydłużyło poród).
Ja jestem bardzo wysoka (183 cm) moze dlatego chłopaki tacy duzi ;) teraz mlodszy wyglada w klasie jakby trzy lata nie zdał ;)

No właśnie Agani jak rodziłaś? Ja Naturalnie nawet nie pękłam i nie nacinali... Ale ty to juz w ogóle chyba pobilas rekord :P nigdy nie zapomnę jak mi takiego ciężkiego pączusia polozyli na mnie. Jak ja mylam to te faldki w nogach musiałam tak dokladniutko bo tam paprochy sie zbierały a nigdy nie zapomnę jak ja kąpałam miała z trzy miesiące szyji ze tak powiem nie bylo widac taki tłuścioch ze w faldce w szyi miała piurko. Boziu jak się ciesze ledwo wyrosla mala ma 15miesiecy a znowu bede przechodzic to samo. Miedzy syn ma corka zas jest 6 lat różnicy. Dzieci to takie skarby

No Agani ja mam podobnie. 180cm i syn tez najwyższy:) nooo Ci powiem podziwiam Cie. Ja tez mysle o porodzie w wodzie. Mówisz ze znieczulenie przedluzylo poród? Teraz tez sie zdecydujesz na nie? Tez dużo myślałam o znieczuleniu... Tu strasznie chwalą..a zas moja siostra nie poleca

Ale zescie naskrobaly!
Monia-12 ja na zatoki polecam Sinus rinse swietnie plucze zatotki jest bezpieczny i mic nie boli. Ja oorzystam juz od 3lat i jestem zachwycona
Czarnykwiat- brzuchem sie nie przejmuj u mnie tez malo widac a jestem w 13 tyg. Tylko lekkie wzdecie. Szczerze mowiac na tych zdjeciach co wrzucily dziewczyny tez bym nie pomyslal ze sa w ciazy. Kazdy zna swoje cialo najlepiej i widzi zmiany pierwszy ale oby widzac taki brzuch np w autobusie nie ustapilby miejsca.albo ja taka jestem niepostrzegawcza
Bea.ta mozna atropine w ciazy stosowac? Bo ide do okulisty.

http://www.suwaczek.pl/cache/7cc5c5ed9a.png]Tekst linka[/url]

nefer
Moniska-12
Hej któraś z mamusiek pisała o zatokach i oczyszczaniu solą i wodą utlenioną.Niech się teraz ujawni :-D i mi napisze jak to robić bo też mam problem wydmuchac nosa nie mogę cały czas jakas krew mi się puszcza i inne nieciekawe dodatki :p

A tak poza tym to u mnie pada śnieg a u Was? Miłego dzionka

To ja pisałam.
Ja biore takie jednorazowe ampułki z sola fizjologiczna. Mozna kupic w aptece 1, 1 1/2, 3, 5 ml. Rozne sa. Ja na 5 ml wkraplam 7-9 kropli wody utlenionej.
Następnie kładę sie na wznak na lozku tak, aby głowa zwisała w dol. No i wkraplam pare kropel do każdej dziurki od nosa. Musisz czuć tak jak na basenie, jak po nurkowaniu czasem woda sie do zatok wleje.
Efekt jest taki: pali mozg ;) oczy od środka, a jesli sie duzo naleje to czuć jakby mięklo podniebienie. Jak sie tam w srodku zacznie pienić (czyli zabija zarazki), to potrafi mi czasem az wypływać z zatok. Troche trzeba wytrzymać. Ja leze tak długo az przestanie szczypać. I wtedy trzeba sie obrócić. Nie wstawać do pionu bo wszystko spłynie do gardła i mozna zwymiotować. Obrócić sie tak, aby wyleciało nosem. Wydmuchać. I powtórzyć jesli nadal zatkane. Ja tak leczę sie w jeden-dwa dni z bólu zatok takiego, ze nie jestem w stanie chodzić ani kręcić głowa nawet.
Wczoraj po pierwszych plukaniach bolała mnie głowa. Chyba spływało z zatok czołowych. Zalałam wiec znowu w kilku partiach. Pomogło. Dzis czysto, bez bólu głowy :)) jak cos niejasne, pytaj.
Poza tym, jak tylko czuje ze mnie bierze choróbsko, to zalewam sobie uszy woda utleniona. 15 min każde. Choróbsko znika w 30 min. Tak wyleczylam kiedys synka. Rano przed szkoła. Obudził sie i cos go brało, po pół godzinie z woda w uszach poszedł zdrowy do szkoły :)
Ponoć wszystkie choroby zaczynaja sie od rozwoju bakterii w uchu środkowym. :)

Never i kawa z mlekiem dzięki na pewno będę próbować opcji tylko martwi mnie właśnie to spawanie po gardle i wymioty bo i tak mi ciężko i bez tego. Cały czas mam pełno śliny w gardle.
Kawa z mlekiem a ten sinu coś tam to można w ciąży stosować?
Mecze się z tymi zatokami i wracają całe lato zawsze dziurką się zatyka podczas snu tak ze juz rano oddychać nie mogę a zimą to już wgl źle. Kiedyś brałam krople i sterydy na to ale jakoś słabo to pomaga tylko jak się zakrapia. A po czasie to samo.

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kwlknu3e0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/8unes65g1giu5hc4.png

Hej dziewczyny dołączam i mam nadzieję, że już na stałe termin mam na 24 czerwca:) a w poniedziałek widziałam brykającą dzidzię:))
Teraz czekam na prenatalne i może minimalnie się uspokoję. A Wy, w którym tygodniu miałyście lub macie prenatalne?
Stardust czytałam Twoją historię i powiem Ci, że Cię podziwiam ja bym chyba rzuciła się na wszystkich i pozabijała!!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgab4q27nj.png

kawa z mlekiem
Ale zescie naskrobaly!
Monia-12 ja na zatoki polecam Sinus rinse swietnie plucze zatotki jest bezpieczny i mic nie boli. Ja oorzystam juz od 3lat i jestem zachwycona
Czarnykwiat- brzuchem sie nie przejmuj u mnie tez malo widac a jestem w 13 tyg. Tylko lekkie wzdecie. Szczerze mowiac na tych zdjeciach co wrzucily dziewczyny tez bym nie pomyslal ze sa w ciazy. Kazdy zna swoje cialo najlepiej i widzi zmiany pierwszy ale oby widzac taki brzuch np w autobusie nie ustapilby miejsca.albo ja taka jestem niepostrzegawcza
Bea.ta mozna atropine w ciazy stosowac? Bo ide do okulisty.

to co wyczytalam w ulotce :
Poinformuj lekarza gdy masz nadwrażliwość na składniki preparatu, jaskrę. Gdy przyjmujesz inne leki. Poinformuj lekarza o wszystkich ostatnio przyjmowanych lekach, nawet tych dostępnych bez recepty. Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Preparat może być stosowany w ciąży jedynie w przypadku, gdy potencjalne korzyści wynikające ze stosowania leku dla matki przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu.

stardust.serw
Dziewczyny mialyscie takie coś nie biorę witaminy c nie jem nic kwaśnego a wynik moczu jest stresujacy ponieważ kwasowości mi rośnie mam ponad 20 i wciąż do góry.
Zapytam lekarza jutro o co chodzi ale latam i ciągle muszę im sikac . Buuuuu

a nie masz nadkwasoty?

~Bea.ta1
stardust.serw
Dziewczyny mialyscie takie coś nie biorę witaminy c nie jem nic kwaśnego a wynik moczu jest stresujacy ponieważ kwasowości mi rośnie mam ponad 20 i wciąż do góry.
Zapytam lekarza jutro o co chodzi ale latam i ciągle muszę im sikac . Buuuuu

No właśnie nie w tym cały ambaras
Od dziś oficjalnie mogę chodzić tylko oszczędnie hihiji

a nie masz nadkwasoty?

Pat25
Hej dziewczyny dołączam i mam nadzieję, że już na stałe termin mam na 24 czerwca:) a w poniedziałek widziałam brykającą dzidzię:))
Teraz czekam na prenatalne i może minimalnie się uspokoję. A Wy, w którym tygodniu miałyście lub macie prenatalne?
Stardust czytałam Twoją historię i powiem Ci, że Cię podziwiam ja bym chyba rzuciła się na wszystkich i pozabijała!!

Taka była moja pierwsza myśl Ale wiesz kilka czarownic mnie zatrzymało. Nie warto a jak masz dzieci to już w ogóle trzeba o nich myśleć. Więc co ma wisieć nie utonie a na cudzym nieszczęściu swojego nie zbudujesz.