Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Renia wyjelas mi to z ust. Jak mu powiedzialam,ze nie umie jezdzic to jakbym go uderzyla, tak go to urazilo :D
Miskowata no co Ty ja sie tam nie wybieram. Co mu bede przyjemnosc odbierać z przyznania sie. W sumie dzisiaj bylam zobaczyc jak to wyglada i siatka sie wyprostowala,slupek prosty. Tylko trzeba pomalować,ale sasiad ma farbe. Z autem troche gorzej,ale co prawda mialam kolizje i dostalam zwrot za zderzak jakies kilka miesiecy temu i jeszcze go nie wymienilam wiec pol biedy. Bedzie musial zainwestowac w swiatla i lakier. Bo samochod idzie na sprzedaż wiec trzeba go troche zrobić. Na szczęście maz jest mechanikiem wiec sam wszystko zrobi. A ja i tak mu dlugo tego nie popuszcze :D

Hehehe powiem wam ze mojemu jeszcze nigdy nie zdarzyło się cofając puknąć albo wybić szyby albo cokolwiek... Co do kopniaków to ja sobie leze i jak czuje ze sie rozszalala w brzuchu to klade pilot na przykład i wida jak pilot skacze.:) moj Kacper byl dzis pod wrażeniem, ze tak mocno juz i ze aż tak to widać

łee to nie jest tak źle jak myślałam :) super,że tak się skończyło :)ale jak to on zrobił w ogóle??po drinku?zagapił się ? hehe ech
kobiety są czasem lepszymi kierowcami,co nawet w nauce jazdy mówią :)Jesteśmy uważniejsze(może nie w ciąży),więcej widzimy w przestrzeni hihi

Czekam własnie na swojego narzeczonego..wróci z chińszczyzną mniam :) a potem wybieramy się do kościoła..Muszę pomodlić się za te toxo,aby do dzidzi nie doszło..męczy mnie to cholernie,w nocy nie śpię..niby wyluzowałam,ale ciągle mam to w głowie..Jutro idę do rodzinnego,a potem 2 tyg czekania..długo cholerka,oszaleje chyba..no nic nie mogę zrobić..myślałam nawet nad pożyczką i pójść prywatnie..Oby to wszystko było tylko złym snem..błędem..jestem dobrej myśli mimo wszystko :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

e to Sylwia,spoko sąsiad :)

Kamilla nie na wyniki, tylko na wizytę w poradni chorób zakaźnych..Mam nadzieję,że będzie tak jak mi powiedzieli,że w trybie pilnym czeka się 2 tygodnie..
Jutro rano zadzwonię jeszcze,to tej drugiej,może jednak krócej..
Boję sie trochę,że przez te dwa tygodnie wpłynie coś na maluszka...tfu tfu odganiamy złe myśli odganiam !!!

Misiakowata30 właśnie z tym magnezem to tak dziwnie. Przed ciąża też jak brałam to nie mogłam za długo brać, bo czyściło. Zawsze biorę tabletki w trakcie posiłku albo zaraz po (chyba że w ulotce jest napisane inaczej). A gin kazała mi brać magnez bo miałam silne skurcze łydek, a tydzień temu troche się przeforsowałam przy sprzątaniu i brzuszek miałam jak kamień, że w środę na wizycie gin jeszcze widziała że macica jest przykurczona. Dopiero jak wzięłam nospe to przeszlo, ale tylko do następnego wieczora :(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

Misiakowata jestem z Tobą i wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Z tą toxo to sama się przejełam, bo przechodząc ja byłam pewna, ze nie zaatakuje ponownie i będąc u rodziców zdarzało mi się sprzątnąć zawartość kuwety. Oczywiście przy zachowaniu ostrożności, w rękawiczkach i dezynfekując miejsca (niestety kotek nie robi centralnie w kuwecie i czasami trafi przy ściance) chusteczką z domestosem.
Ze wszystkich paskudztw toxo boję się najbardziej. Mojego kuzyna, żona miała toxo w ciąży, kiedyś tego nie badano i dziecko urodziło się w 7 miesiącu upośledzone bardzo mocno :(
Mozliwe, że to pomyłka laboratorium, takie też się zdarzają. Dlatego trzymam kciuki, za Twoje zdrowie.
Co do pomyłek w laboratorium to kiedyś mój tato dostał wyniki chyba na cholesterol innego pacjenta. Taty wyniki biopsji guza dostał inny pacjent. I nie było by w tym nic strasznego, ale jak tamten człowiek musiał się czuć jak dostał informację, że ma raka (!!!!). Oczywiście laboratorium nikogo nie przeprosiło. A mój tato teraz czuje się dobrze, wycieli mu płat płuc i póki co nie ma narotów.

U mnie dziś ładna pogoda, byliśmy na spacerze w lesie. Słonecznie i bardzo wietrznie. Od dwóch dni Paulinka nie rozrabia. Czasami czuję smyrnięcie, ale nie ma tak jak 2 dni temu, aż czułam się zmęczona cały dzień mnie dziobała od środka.
Wczoraj zajechałam do KIKa i kupiłam dwie pary spodenek dla małej. Jedne różowe welurowe a drugie jeansowe. Zapłaciłam fortunę ;) całe 4 PLN. 1/10 ceny, bo pierwotnie były po 19,90.

Olka z tymi kopniakami to jest bardzo możliwe. Niby przy pierwszej ciąży czuje sięruchy dziecka koło 20 tygodnia, ja czułam już w 16 i też wydawało mi się niemożliwe ;P.
Pieluchy mam narazie kupione paczkę new born i mini (96szt.). Resztę będę kupować wg. potrzeby. Planuję używać tetry.

Co do magnezu to jak się go bierze naczczo to działa jak środek przeczyszczający. Nie można też go prać po 16, bo powoduje bezsenność.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Renia chce kupować już 2 i 3 bo 1 już mam, a nie chce pod koniec ciąży się tym martwić tylko mieć gotowe i kupować stopniowo :) nie odczuje tak tego.
Misiakowata nie lam się, skoro kiedyś tego nie badali to i inne czasy były, skoro już miałas toxo to masz przeciwciała więc nie masz się czym martwić, bo Twój organizm walczy za Was dwoje :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

olka135
Renia chce kupować już 2 i 3 bo 1 już mam, a nie chce pod koniec ciąży się tym martwić tylko mieć gotowe i kupować stopniowo :) nie odczuje tak tego.
Misiakowata nie lam się, skoro kiedyś tego nie badali to i inne czasy były, skoro już miałas toxo to masz przeciwciała więc nie masz się czym martwić, bo Twój organizm walczy za Was dwoje :)

miałam i teraz znów mam igG i igM oba dodatnie..modlę się,żeby tylko nie doszło do dziecka..kij ze mną,niech mi dadzą leki,ale żeby maluch był zdrowy...Kurczę,moja trzecia ciąża,nie może być źle,nie może !!! :)

misiakowata a może ty tam pojedź w ten dzień co przyjmuje lekarz, wejdziesz z pacjętem i powiesz jaka jest sytuacja że masz podejrzenie toksoplazmozy a jesteś w ciąży i czy mógłby cię przyjąć.
a i przypilnuj sobie żeby na skierowaniu było napisane pilne, a może ci jeszcze ten lekarz z pierwszego kontaktu coś doradzi w sensie poradnie.
ernesto tylko najmniej zaraźliwe jest tokso z kupy kota, najgorsze jest to z mięsa, poza tym nie ma możliwości zakażenia powtórnego więc jeżeli prawdą jest że misiakowata już była chora to ten wynik jest poprostu fałszywie dodatni i najprawdopodobniej taki wyjdzie w powtórzeniu (chyba, ze będzie robiło inne labolat.). Przykładowo u mnie igg ujemne wynosi 0,13 ( w każdym powtórzeniu) igm dodatnie 1,4 także w każdym powtórzeniu, co może sugerować świeżą infekcję, jednak igm jest fałszywie dodatnie, dlatego nigdy nie byłam chora i nie jestem.

dzięki dziewczyny :*
Myślałam o tym Kalae,żeby uzyskać poradę "na krzywy ryj" w przychodni he he :)
Zobaczę co mi powiedzą,jak będę sie rejestrowała telefonicznie..może rzeczywiście tak zrobię..tylko,żeby mnie przyjęli tego dnia.
Jutro na 14 mam rodzinnego,może wyproszę skier. na IgM albo awidność dodatkowo, oprócz pilnego skier.do poradni.
Mam nadzieję,że oszczędzi mi pieprzenia swojego,jak było z tym tsh wrrr

szkoda, że nie masz tego wyniku pierwszej tokso, ale to nic nie ma co sie rozwodzić nad tym, mi lekarka zawsze zlecała równocześnie igg, igm bo to jest wtedy mierzone w tym samym czasie.
może jak opowiesz rejestratorce o co chodzi to może się zgodzi na coś takiego, albo sama zapyta lekarza, w każdym razie warto spróbować.

mi się też wydaje że gdyby ginekolog był pewny świeżego zakażenia to sam przepisałby ci rovamycyne

Miskowata kochana nic sie nie martw bedzie dobrze. Trzymam kciuki zeby bylo :) jesteś silna babka i Maleństwo tez. Najgorsze jest to czekanie. Mam nadzieje,ze uda sie cos wczesniej zalatwic :)
U mnie Mala juz szaleje w brzuszku. Coraz częściej ja czuje. Jak to cieszy :)
U nas dzisiaj byla piekna pogoda. Wlasnie wróciliśmy z stnicy bo moj siostrzeniec byl na koniku juz kolejny raz i dzisiaj mu sie przysnelo :D poplakalam sie ze śmiechu :)
Dziewczyny ja pamietam jak sie dowiedzialam o Malej 16 tyg temu. Jakby to bylo wczoraj. A jeszcze tylko 18 tyg :) i do tego czekaja nas zawirowania świąteczne niektóre zalapia sie z brzuszkiem jeszcze na wielkanoc :) najlepiej przespijmy zime jak miski i akurat obudzimy sie na Maleństwa :)

olka135
Dziewczyny mam kilka pytań, a zaraz Was lece nadrabiac :)
1. Jak liczycie miesiące ciąży? Ja np mam termin na 5 marca, to liczę że 5 listopada zaczęlam 6 miesiąc i zostało 4 miesiące równe do porodu :)
2. Jak leże to czułam dziś kopniaki (nawet było je widać) jakiś 1 cm nad pępkiem - czy to możliwe? :o zaczęlam 24 TC:)
3. Doświadczone Mamy - zamierzam kupować już pampersy, możecie mi powiedzieć mniej więcej ile paczek dwójek i trójek kupić?
4. Boli mnie nieraz kręgosłup i od wczoraj, przed wczoraj boli mnie też posladek po tej samej stronie co kręgosłup - czy to od kręgosłupa?
Dobra, idee Was nadrabiac póki znalazłam zasięg w tej wsi, niestety ten zasięg koło teściowej tylko się trzyma i czytając Was musze z nią siedzieć pff :D

1. Tygodnie i miesiące ciąży się liczy od ostatniej miesiączki lub wg usg a nie od daty porodu wstecz :) 6 miesiąc liczy się od rozpoczętego 23 tyg.

2. W 24tyg macica sięga ok 2-3cm nad pepkiem więc to możliwe :)

3. Trójek bym jeszcze nie kupowała. Ja zamierzam kupić dwie paczki jedynek i trzy dwojek. Później zobaczymy jak dziecko będzie rosło.

4. Mnie też kręgosłup już zaczyna boleć. Zmienia się nasza postawa, kręgosłup zaczyna być wygięty do przodu. Ma prawo boleć. Ale co do pośladki to nie wiem czy to ma związek.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png