Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~misiakowata
no to ja byłam na ciotki podwórku..kij z tym..moje dziecko i ja wiem co dla niego najlepsze..kiedys były inne czasy całkowicie...
jejku dobrze,że spotykałam się z moją położną,bo pewnie nic bym nie jadła..a tak się wkurzyłam,ale robie po swojemu:)
a z tym dotykaniem wyluzowałam..P.się wkurzał,że ja się wkurzam i nie chce żebym się ścinała z jego matką..
Lubię ją,jest jaka jest a Mateuszka bardzo kocha..to jej jedyny wnuk...Widze jak się stara i najwazniejsze,że słucha co mówię jak to po nowemu się wychowuje :)

a to oilatum emulsja ma być??Myślałam,że krem do smarowania buzi..emulsja do kąpieli??I jak Kalae wlewasz do przegotowanej wody i wacikiem przemywasz?

Ola jedzcie bezpiecznie :) Żyję miłego przywitania :)
Pamiętaj półeczki od razu ogarnij w lodówce :)

My Oilatum krem smarujemy buzke. I rzeczywiscie wczoraj juz bylo o niebo lepiej, dzis juz prawie buzka gladziutka. Jeszcze tylko z ta ciemieniucha sie meczymy. Mala ciagle chce drapac glowe, ale juz nie tak jak wczesniej. Nie wiem czy ja to swedzi czy taki odruch rekoma ma.
Chcialabym inny krem do twarzy pozniej jej kupic, bo jednak Oilatum jest do skory problematycznej i nie chcialabym caly czas go uzywac
Zamowilam sobie dzis 2 cyckodzwigi :D Takie ladne, ozdobne, beda w czwartek :)
Aaa i sernik pierwsza klasa mi wyszedl! Z reguly pierwsze podejscie zawsze ok, a nastepne zawsze cos spiep**e

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

karolaa
Ciaza316
Dzieki Sylwia, Magdalenka :* Dzis nawet kolezanka do mnie dzwonila a ja nie odbieralam i jeszcze nie oddzwonilam. Jak nie ja... Jakos nie wiem czy chce jej powiedziec jak sie czuje czy nie.
W weekendy zajmuje sie wiecej Mala, ale samo to ze zawsze musze byc w poblizu zeby nakarmic. A wybaczcie ale sprzatania nie lubie :P
Teraz nie wieczorow a boje sie troche pon-pt ;)
Noo, wywialo wszystkich! Jaka tu cisza
Ja mam Emolium do kapieli. Ale zostane narazie przy smarowaniu buzki tym kremem Oilatum, zeby nie pakowac wszystkiego naraz. Zaluje bo kolezanka mi wiozla Emolium do kapieli i buzki, a z roztargnienia zapomniala wziac ten do buzki.
O lutowka dzieki za odp. A dlugo Wam zajelo pozbycie sie tej ciemieniuchy, tzn wiekszosci? Nie moge sie doczekac az przyjdzie ten zel. Mam nadzieje, ze Mya pomoze bo z malutkiego placka poszlo na prawie cala glowe.
I kazdy mi mowi, ze dzieci nie wygladaja i nie zachowuja sie jak te z reklam. Tylko, ze kazdy by chcial :) Wiem, ze musze sobie dac na wstrzymanie ale te niewyspanie chyba jest najgorsze, bo poniedzialki nie sa takie zle, ale juz wtorek i dalej uhh
Czyscimy uszka po kapieli patyczkami do uszu tymi duzymi i nie pchamy do srodka

Hej ja jak mialam depresje a naprawde mialan depresje poporodowa to miedzy innymi pomoglo mi to jak wychodzilam z domu na dluzej i tak jakos samoistnie zaczynalam z dnia na dzien z kazdym kolejnym wyjściem tęsknić... Na poczatku nie chcialam nawet wracac do domu a teraz jak tylko z niego wyjde juz bym chciala wracac do mojej Lilki takze musisz powiedziec chlopu ze musi ci pomoc bo z czyms takim nie idzie zyc mnie dolowala jeszcze bardziej to jakim właśnie tylko obowiązkiem jest dla mnie opieka nad dzieckiem bylo ciezko maz tez mi wygarnal ze zachowuje sie jakbym chciala małą spuscic w kiblu. Przeplakalam caly dzien i zaczęłam jakos dochodzic do siebie ten tekst byl jak kubeł zimnej wody potem oczywoscie przeprosil i powiedzial ze i tak mnie podziwia itd itd w kazdym razie na pewno lepszej mamy twoje dziecko nie mogloby miec :)

On sam mnie wygania. No zobacze jak zrobie. Jak on wraca z pracy to Mala czesto wtedy je juz co godzine, albo marudna. Ale nawet jakbym miala sie przejechac bez celu moze. Probuje go wygonic na spacer z nia, bo fajnie jest samej w domu siedziec, wtedy okropnie za Mala tesknie, ale zmeczony po pracy i chodzic mu sie nie chce.
Od dzis juz niby normalnie u nas, ale mam zal do niego, o to co mi powiedzial. Jednym z tekstow bylo, zebym stwardniala troche, nie moge znalezc polskiego slowa, ktore dobrze by to okreslilo ;) Przykro mi sie zrobilo.
I dzieki za slowa otuchy :)
Dzis spotkalismy znajomych i maz tej dziewczyny powiedzial, ze ciezko bylo na poczatku, ze wlasnie podziwia ta zone swoja za caly porod, ze on tylko stal i patrzyl itp, a ich syn ma teraz 5 miesiecy i moze moj troche przemyslal...

Tangoya
Ciaza316
KasiaMamusia pisalas, ze Nikola zasypia w dzien sama. Jeju, nigdy mojej sie to nie zdarzylo.
Ja dzis znowu na rzesach chodze. Noc nie byla taka zla, ale pobudka na dobre po 5. Boje sie ze cos zle robie, ze ona tak nie spi. Jeszcze ta skora i jest marudna, nie chce jej trzymac za dlugo bo sie rozgrzewamy i robi sie bardziej czerwone.
Z mezem nie gadamy. Jestem wykonczona.
Nie mam depresji ale cos ze mna nie tak... Jestem zmeczona. Zdolowana. Nie ciesze sie z macierzynstwa. Kocham Mala, ale traktuje to troche jak obowiazek :( Ja nie wiem. Nie wiem jak to zmienic. Co zrobic. No bo co to za radosc siedziec z dzieckiem w domu, zmieniac tylko pieluchy, nosic na rekach, zabawiac, robic wszystko w biegu. Czy ktoras tak miala? Szczegolnie przy pierwszym dziecku? Nie nadaje sie na matke :( Sorki dziewczyny za takie smuty, ale nie wiem jak juz sobie radzic.

Ciąża,glowa do góry.N ie tylko Ty masz baby boom i nie tylko przy pierwszym dziecku ma się gorszy dzień.Ja czasami też mam wszystkiego dosyć.ponadto u mnie dochodzi jeszcze ciągle niezadowolenie z siebie. Wydaje mi się że nie jestem dość dobra matka żona czy panią domu.Ale nic dziwnego skoro z każdej strony jesteśmy bombardowane obrazkiem w szczęśliwej,szcxuplej i świeżo wyfryzowanej mamusi z ociekającym mlekiem cycem na wierzchu+dzieć z idealna cera,ciagle tylko gaworzacy,no i pewniakiem nigdy nie miał kolki,nie osral przewijaka i śpi od 8 do 8.W konfrontacji z rzeczywistością każda z nas blado wypada tylko nie każda się na tym skupia:))

A to to tez, ze nie jestem idealna :P
I tak, wszyscy mi to powtarzaja np lekarka ostatnio mowi, ze wszyscy maja ten obrazek pieknego, zawsze usmiechnietego dzidziusia, a rzeczywistosc jest zupelnie inna

~kamilllaaa
Ale jaja.wzięłam toske na przewijaj i mi zasnęła. Teraz siedzę przy niej i czekam aż wstanie;d
.

Haha. Nasza zasnela ostatnio na macie! I tez ktoregos ranka lekko sie obudzila, drapala buzke to mysle, szybko jej posmaruje gdzie sie drapie, a ona zasnela :)
Tak jak uwielbia jak uzywamy aspiratora, krejzolka :)

~misiakowata

Ciaza jak Twoje swedzenie??bo u mnie sie pogorszylo :( znow wrazenie jakby mnie mrowki obsiadly..masakra
Ale za to migreny mi przeszly :)

Obecnie nic mnie nie swedzi. Moze dlatego ze jest cieplej i nie chodze taka naubierana i skora oddycha? Kto wie
Czyli jak nie jedno to drugie? Oby przeszlo jedno i drugie szybko. A moze na te migreny pij wiecej wody?

Nadrobiłam zaległości i chciałam coś napisać, ale Zuzia mi w łóżeczku obok pokasłuje i się zdenerwowałam:( mam nadzieję, że to nic poważnego, bo jak znowu lekarz, leki i inhalacje to zwariuję, a nie daj Boże żeby się rozchorowała jeszcze poważniej:( zamknęłam okno, w innych pokojach są pootwierane to wystarczy. Chyba nie zadnę dziś z tego zmartwienia:(

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Nie zasnę miało być.

Aha, jedno co mi się przypomniało. Misiakowata wcale nie dziwne że Matiemu lepiej idzie z kupą na bujaczku, lepsza pozycja startowa. Pamietam jak się martwiłam jak synek był malutki i miał problemy ze zrobieniem kupy, to moja mama mi powiedziała żebym się położyła i spróbowała tak na leżąco zrobić kupę i wtedy będę wiedziała dlaczego się tak pręży i męczy;)

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Gość Lilijka87

Kalae tak też się domyślałam, że ty to Agata jesteś :) jak pisałam pierwszy raz o amatorce hulajnogi. A ty o Agatonie.

Kamila a co komu pojechałaś?
Monimoni zdrowia dla Zuzi życzę!
Ciąża, a ja myślałam, że Mya dużo płacze. Ania już mniej jest płaczliwa ale jeszcze jednak jest. I czasem wydaje się to bez powodu. Wtedy to i noszenie czasem nie pomaga.

Jutro (w sumie dziś) syn do przedszkola mąż do pracy to może pospi łącznie 1-1,5 h bo do przedszkola jedna drzemka, na treningu druga, swoją drogą jak się położyłam z nią przed 23 i wstałam z nią o 10.30 to mimo 2 pobudek na karmienia byłam mega wyspana :)
Monimoni racja, myślę ze moja też się wybudza jak jest na plecach i ja coś w brzuszku meczy a jeszcze nie umie pozycji zmienić.
Ja też moją w nocy karmię dopiero jak się domaga, a nie jak wierci. A po karmieniu w godzinach kiedy już jasno kładę Ja nie śpiąca, sama kładę się spać i ona zasypia sama... :) na noc nie ma opcji żeby sama usnela.

Monimoni oby ten kaszel to nic poważnego.
Z porownywaniem niea co się nakrecac, każde dziecko inne, zauważyłam że czasem zwyczajnie Mama chce się pochwalić czymś a drugi maluch się okazuje ze tego nie robi i tej mamie potem przykro. Ja jak mówiłam że syn coś robi a ktoś mówił że jego dziecko nie, to zaraz dodawałam że przecież tamto Ma czas a moje za to nie umie czegoś innego co tamto nie umie, żeby jakoś złagodzić. Np mój syn się ruchowo rozwijaj bardzo szybko ale w innych kwestiach był do tyłu bo dziecko nie jest w stanie we wszystkich sferach rozwijać się tak samo.

Lilijka87
Kalae tak też się domyślałam, że ty to Agata jesteś :) jak pisałam pierwszy raz o amatorce hulajnogi. A ty o Agatonie.

Kamila a co komu pojechałaś?
Monimoni zdrowia dla Zuzi życzę!
Ciąża, a ja myślałam, że Mya dużo płacze. Ania już mniej jest płaczliwa ale jeszcze jednak jest. I czasem wydaje się to bez powodu. Wtedy to i noszenie czasem nie pomaga.

A to byla propozycja imienia, bo chyba ortoda chciala dziewczynke tak nazwac a skoro miala miec chlopca to agaton jak znalazl, ;)

kamillla
magdalenka, zelki haribo hehe dobre! cukier :P na stawy to ekhmmm galarety np zimne nozki :P chociaz moj ojciec wpierdziela duzo tego a stawy ma kiepskie, a ja po nim to odziedziczylam. i siostra. miala mierzony poziom mazi i byl bardzo niski. są zastrzyki w kolano, ( jej proponował lekarz) ale chyba jeden zastrzyk to 300zl a tych zastrzkow musi byc seria. nie pamietam co w tych zastrzykach. glukozamina podobno dobra tez na stawy.

Ja parę lat temu miałam takie zastrzyki, bo już tak mnie kolana bbolały, że nie mogłam biegać. Ja miałam wstrzykiwany kwas hialuronowy, 3 zastrzyki, koszt jednego 150 PLN ale to w Płocku i 4 lata temu więc teraz na pewno inne stawki. Mi pomogło a galaretę jadam kilka razy w roku :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09klvyn2j4t.png

Gość kamilllaa

Wow, kalae uchylila rabkaa tajemnicy!:)

Lilijka, dyskusja byla na fb n grupie mamuśki luty marzec. Jedna dziewczyna napisala ze ma córkę prawie 3msc??chyba. I co ma zrobić bo jej koleżanka powiedziała żeby juz kleik ryżowy dala i uwaga....DANONKA. No to się wypowiedzialam zreszta jak dużo innych mam. A no i jedna powiedziała ze daje kaszke bo malo śp w nocy dziecko

~kamilllaaa
Aaa i Olka oczywiście ze przy otwartym oknie śpimy inaczej byśmy się ugotowali;) ehh moja wody nie chce pic:( dajecie ciepla wode ??

Ja przegotowaną o temperaturze pokojowej lub herbaty koperkowej też z temperaturą pokojową;)

A no i u nas z otwartym oknem inaczej duszno,ze strach,starszy i tak się rozkopuje

Dziewczyny ostatnio strasznie mnie dekolt swędzi,troche nawet rana mi się zrobiła,ma któraś z was podobnie ,że się tak drapie?

Tangoya święte słowa:)
Misia u nas bujaczek powoduje tylko bączki;)dobre i to

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość misiakowata

~kalae
Lilijka87
~kamillaa
Tosia polegla na podłodze.od 20 śpi rozlozylam tam koldre i sobie leżałyśmy. Zmierzylam temperaturę w pokoju!!27stopni!! Masakra!! Nie wiem juz co zrobić żeby ochlodzic. Chyba wiatrak musi caly czas chodzić. ja się juz przyzwyczaiłam ze mala malo śpi i nauczyłam się robic wszystko z nią. Sylwia a twoja córcia jeszcze niedawno chyba spala dlugo nie?? Może tez upaly na to wpływają.

Tak to porównywanie jest genialne. Tez jak bylam mala to koleżanki babcia każdemu pokazywał jak to ona w wieku 3lat czyta i każdy byl gorszy od agatki. Wychodze z założenia ze ktos normalny wie ze każde dziecko rozwija się inaczej, z innymi nie chce mi się dyskutować.tak samo na temat diety matki karmiącej.

Agaty to są gagatki!

a co mi tam, przyznam się, ja jestem :D

Miło nam Agato ;)

karolaa
Wow jaka tu cisza nie mam co czytac :( zawsze w weekendy a głównie w niedziele wykonuje taka dodatkowa prace z ktorej zawsze jakis grosz wpadnie i prawie caly dzien moge podczytywac więc wtedy nadrabiam zaleglosci z calego tygodbia a tu tym razem nie dość ze wszystko nadrobilam to jeszcze mam czas odpisywac i jeszcze sie nudzę:) wczoraj szwagierka urodzila dziecko i teraz sie zacznie porownywanie bo bedziemy miec tylko 2 miechy różnicy to bylo dopiero wczoraj a juz wiem jaki miala straszny poród oczywiscie trudniejszy niz mój. Ona bedzie miala zawsze gorzej... W jej mniemaniu oczywiscie. Wykoncze sie

Jak jej to lepiej nastrój poprawi niech ma i się cieszy;) Dzielnie to na klatę przyjmiesz:)

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość misiakowata

Ciaza u nas pieknie pomogla Ziajka na ciemieniuche,główka pieknie juz pachnie,ale pewnie u Was nie ma?
moze byc ,ze ja swedzi,wkoncu to łój taki..sama wiem po sobie,ze głowa swedzi jak przy łupiezu ;)

Córcia fajna hehe aspirator daje jej frajde no no ;)

nom pije duzo wody..dzis juz mnie zakuło już w skoni,ale nie dam sie ;)

Monimoni trzymam kciuki,że córci kaszelek to od sliny czy coś :D
No na leżąco to i mi cięzko siusiu zrobić :)
Zawsze w szpitalu nie chciałam baseniku tylko doczołgałam się sama do wc :)

Płacz czasem jest z nudy po prostu..pielucha sucha,najedzony,pozycja zmieniona jak dalej to sie nudzi po prostu..Przynajmniej u nas..ale na rekach się uspokaja zawsze :)

~kamilllaa
Wow, kalae uchylila rabkaa tajemnicy!:)

Lilijka, dyskusja byla na fb n grupie mamuśki luty marzec. Jedna dziewczyna napisala ze ma córkę prawie 3msc??chyba. I co ma zrobić bo jej koleżanka powiedziała żeby juz kleik ryżowy dala i uwaga....DANONKA. No to się wypowiedzialam zreszta jak dużo innych mam. A no i jedna powiedziała ze daje kaszke bo malo śp w nocy dziecko

Pieknie napisałaś:)
Czasami mnie wkurzaja tam takie wszystkowiedzące są..

Kasiamamusia..mnie tam wszystko swedzi,ale jak dekolt to pewnie z wysuszenia..postaraj sie myc czymś delikatniejszym na klatce i piersi..na pewno nie mydło..

pomine fakt, ze ta dziewczyna kompletnie chyba nie ma nic swojego zdania, o wszytko sie pyta, "jakich perfum uzywacie, pokazcie co macie w torebkach" to tez ta, która za czasów ciąży chciała sie z domu wyprowadzac bo tesc z mlekiem przyjezdzał i codziennie u nich bywal, a mąż ją wyzywa jego rodzina jej nie szanuje.

Gość misiakowata

kamillla
pomine fakt, ze ta dziewczyna kompletnie chyba nie ma nic swojego zdania, o wszytko sie pyta, "jakich perfum uzywacie, pokazcie co macie w torebkach" to tez ta, która za czasów ciąży chciała sie z domu wyprowadzac bo tesc z mlekiem przyjezdzał i codziennie u nich bywal, a mąż ją wyzywa jego rodzina jej nie szanuje.

a to taaaaaa :D
Kamilla masz pamięć dziewczyno :D