Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Tez uwoelbiiam usmiech bezcenny:)
Moj tez bardzo Malo na brzuchu bo joe lubi raz na 2 dni po pól godz go klade. Ale teraz jak zaczął się sam przekrecac to mu siue spodobalo. Preferuje na lewa str zajmuje mubto do 10sekud, z prawa stronę gorzej. Tam chyba ma silniejsza rączkę po prawej ii mu latwoej idzie. Da soe tu filmiik dodac?
A ja sie zastanawiam czy to normalne ze lepiej mu idzie na jedna str? Ale to cieszy jakbske widzi rozwój dziecka.

Gość przyjazna

~misiakowata
~przyjazna
Misiakowata szkoła szkolą ale jakieś zasady dobrego wychowania do ch@ja:D. Ja tam szybko kwituje: To moja sprawa i są inne tematy do rozmów. Powiedz babom tym wrednym ze swoje dzieci wychowaly a jak im malo to niech kolejne zrobią:D wrrrr na mnie takie gadki to jak płachta na byka:D

No dlatego moja teściowa z tą siostrą bardzo często się kłóci.

a jeszcze było czy pić daje...a ja mówię po co..a ona bo ciepło jest..a ja ,że nie ,że pół roku sama pierś,a on no,że przeciez daja koperek,rumianek..to powiedziałam,że na sztucznym mleku czy coś..ja daje tylko pierś,że w tym i picie i jedzenie..to sie gapi.

no nie było miłe ;/ kij jej w oko..
wiecej tam nie pojde,a jak nie bede miala wyjscia,to powiem,ze jem chleb z wodą bo ni nie można :D

Mój maluszek skończył dzis dwa miesiące i uraczył matke prawdziwym śmiechem jak na filmikach na yt :D
normalnie brechtalismy razem,on ze mnie a ja z niego :)
och jak ja kocham tego szkraba :)

Hehehe no właśnie:D tak odpowiadaj jak ktos będzie pytal ze jesz chleb z wodą! A potem ze słodkim uśmiechem zapytaj co ONA jadła i czy piła czy kupę zrobila i ręce umyka :D:D wiecej nie zapyta hi hi

Mój Marcinek dziś kończy 3 miesiące i jeszcze z brzuszka na plecy się nie przewraca, zresztą nie bardzo ma kiedy ćwiczyć bo większą część dnia jeszcze przesypia. W nocy też ładnie śpi, od ok 20.30 do 4.00 potem już krótkie drzemki.
Misiakowata, współczuję sytuacji z tą ciotką. Ja w poprzedniej ciąży przytyłam ok 30 kg i przyznam że wyglądałam okropnie, oczywiście były różne teksty ze strony znajomych i rodziny że nie schudne itp. A jak za jakiś czas mnie ktoś z nich zobaczył to kopara mu opadła. Ważyłam duużo mniej niż przed ciążą . U mnie już 3 miesiące minęło od porodu więc teraz powinno to trochę szybciej spadać.Co do czapeczki to ja też nie nakładam, i teściowa ostatnio do mnie, no Ania załóż mu czapeczkę,a ja że nie trzeba, że w gondoli ma naprawdę ciepło.
Moja Marta też często przebiega i budzi brata przytulając, no co zrobię...
Mój K. Dziś wychodne dostał, poleciał na ryby. Zapytał czy posiedze sama, zgodziłam się:) a jaki szczęśliwy.
No... Synio już śpi, idę do łóżeczka odłóżę, córcia ogląda baję a Ja idę się zrelaksować do kąpieli:) miłej nocy!

Gość misiakowata

Przyjazna no ja az tak odwazna nie jestem,ale jak kiedys mnie wkurzy to zapytam czy lapy myla..jara te fajki a potem buzke dotyka..a Mati juz ma pelno krosteczek..znow go wysypalo ,pewnie od tych paluchow..tesciowa tez po paleniu rak nie myje, ale juz nie chce nic mowic bo widze jak fajnie sie bawia we dwojke..wywalczylam zeby nie palili w pokoju obok przy otwartych drzwiach i.pala w kuchni :)
Kij tam..nie ma tez co juz przesadzac bo sie oszaleje..
A krostki to ten tradzik..kupie oilatum na wyplate :)
Marcinku duzo zdrowka :)

Ciąża w mojej szkole praktyczny za pierwszym razem zdaje 48%,a teorię 54% :D
Generalnie teraz za 2,3 to już jest maksymalnie, choc boje się że będę wyjątkiem :P

Lilijka kurcze a mogłabys podeslac na priv zdjęcie z teraz?
Jutro z rana lece kupić, jestem taka podniecona! :))))
Sylwia oo szkoda. Mój Michał jakby był mądrzejszy to go bym puściła :/
Misiakowata nie przejmuj się babskami!
Moja z boku zawsze na plecy się przewraca, alez brzucha nie:)

Majka dziś kończy 4 miesiące i z tej okazji sprawiła mi 11!!!! Kup! Na mm, jestem w szoku! No, pomógł trochę sok gruszkowy, ale już pod koniec miałam dość haha.

Michał pojechał do krk rano, A Majka nie mogła zasnąć, czekają na niego i szukała go w pokoju, bo Michał ja zawsze usypia :(
Byliśmy na działce i dostałam komplement od sąsiada starszego obok, że służy mi macierzyństwo, że bardzo ładnie wyglądam, a buzia przecudowna, aaaale mi się Milo zrobiło!:)
Teraz spadam spac, bo rano pakuje ostatnie pudło i 10 jedziemy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Jola88
Tez uwoelbiiam usmiech bezcenny:)
Moj tez bardzo Malo na brzuchu bo joe lubi raz na 2 dni po pól godz go klade. Ale teraz jak zaczął się sam przekrecac to mu siue spodobalo. Preferuje na lewa str zajmuje mubto do 10sekud, z prawa stronę gorzej. Tam chyba ma silniejsza rączkę po prawej ii mu latwoej idzie. Da soe tu filmiik dodac?
A ja sie zastanawiam czy to normalne ze lepiej mu idzie na jedna str? Ale to cieszy jakbske widzi rozwój dziecka.

no nie wiem, ale u mnie jak Tosia bardziej jedną stronę preferuje to się okazało że ma asymetrie i muszą z nią ćwiczyć, ale to pewnie jedno drugiemu nie równe.

~misiakowata
Przyjazna no ja az tak odwazna nie jestem,ale jak kiedys mnie wkurzy to zapytam czy lapy myla..jara te fajki a potem buzke dotyka..a Mati juz ma pelno krosteczek..znow go wysypalo ,pewnie od tych paluchow..tesciowa tez po paleniu rak nie myje, ale juz nie chce nic mowic bo widze jak fajnie sie bawia we dwojke..wywalczylam zeby nie palili w pokoju obok przy otwartych drzwiach i.pala w kuchni :)
Kij tam..nie ma tez co juz przesadzac bo sie oszaleje..
A krostki to ten tradzik..kupie oilatum na wyplate :)
Marcinku duzo zdrowka :)

no nie wiem, ja się tam nie przejmuje już i mówie, bo co, potem jak jej coś wyskoczy to ja z tym zostanę i się będę martwić.

oilatum w dobrej cenie kupiłam na doz.pl z importu równoległego emulsje

Gość misiakowata

no to ja byłam na ciotki podwórku..kij z tym..moje dziecko i ja wiem co dla niego najlepsze..kiedys były inne czasy całkowicie...
jejku dobrze,że spotykałam się z moją położną,bo pewnie nic bym nie jadła..a tak się wkurzyłam,ale robie po swojemu:)
a z tym dotykaniem wyluzowałam..P.się wkurzał,że ja się wkurzam i nie chce żebym się ścinała z jego matką..
Lubię ją,jest jaka jest a Mateuszka bardzo kocha..to jej jedyny wnuk...Widze jak się stara i najwazniejsze,że słucha co mówię jak to po nowemu się wychowuje :)

a to oilatum emulsja ma być??Myślałam,że krem do smarowania buzi..emulsja do kąpieli??I jak Kalae wlewasz do przegotowanej wody i wacikiem przemywasz?

Ola jedzcie bezpiecznie :) Żyję miłego przywitania :)
Pamiętaj półeczki od razu ogarnij w lodówce :)

Gość misiakowata

Kalae zwraca jej uwage..a jak nie powie od razu to chyba gada jej jak sa sami..z tym paleniem zrobilam mu awanture,ze sam nie widzi problemu,ze do dziecka dym dochodzi..tak samo jak mu w ciazy powiedzialam,ze w domu napalone jak przychodze to na nastepny raz wywietrzone i nawet napachnila czyms ladnym :)
Nie jest zla tesciowa..ta ciotka mnie zdenerwowala..ale na szczescie nie musimy sie z nia spotykac :)
Pawel uczestniczyl w calej szkole rodzenia i kazdej wizycie patronazowej takze mamie mowi co i jak jak cos gada o czapeczce czy cos :)

A czyli krem na sama buzie pomoze??czy lepiej emulsje?

Gość przyjazna

Hi Misiakowata ja tam się przestałam szczypać. A to pewnie dlatego ze jak urodziłam syna miałam 21 lat i tak dalam sobie dyrygować tym ciotkom klotkom :D jak popatrzę na zdjęcia dziecka w upał w pajacu z weluru w czapie to aż mnie trzęsie...:D ! A pozatym no co to za pytania ? Skoro ktoś ma odwagę pytać co jadłaś to Ty zapytaj wice wersa :D Fajnie ze P z Toba uczestniczył i moherom co nie co przetlumaczy :D
Moja madonna spala od 21 do 4 :-) jest 4:25 a ja normalnie jestem wyspana :) ale oczy zacisnę i drzemne jeszcze jak można.

Gość kamillaa

U nas taki upal w pokoju ze mala spala najpierw o 20, przebudzila się o 21.30 no to cyc i spala do 2.30 i od tej 2.30 co 1,5-2h. O 6wstala (1.5h od karmienia) to juz tak plakala jak się dorwala do cyca to w mig oproznila. U was tak nie ma???

Marcin ładnie śpi w nocy, Ale dziś też coś się kręcił. Śpi w body na krótki i okryty kołderką, okna w pokoju dzieci rozszczelnione, a mimo to duszno. U nas otwarte całkiem w nocy więc fajnie. My mamy jednostronne mieszkanie i już zamówiłam wiatrak bo w upały nie idzie wytrzymać.
Synek dziś spał 20-3-5. Potem ładnie przysypiał i siostra przyszła i wybudziła:(
Teraz na cycu już oczy zamknięte. Pobawił się od 6.30 więc pewnie będzie drzemka A Ja zdążę się ogarnąć bo potem do kościoła, za tydzień mamy chrzciny.

Gość kamillaa

U nas nasz pokój jest najbardziej nasłoneczniony. Piekielnie duszno i gorąco. Wiatrak juz chodzi. toska śpi w samym body na krotki a i tak sie poci. Wczoraj w wózku w body na krotki miała wilgone plecki.masakra

Przyjazna - i nas niemal identyczne godziny :-D
Co za cudowna noc :-D
Poproszę powtórkę - biorę w ciemno nawet na cały rok!

Ale żeby nie było tak idealnie to z okazji ukończenia dwóch miesięcy Szymon okupkał dziś mamę ;-)
Siedzimy sobie w lozku po jedzeniu, tuż przed 5 było, ja go trzymam ma kolanach a ten jak nie walnie z armaty hehe, aż musiałam męża budzić bo mi momentalnie kupsko zaczęło płynąć po nodze. Ja poleciałam pod prysznic a on oporządził małego :-D
Ale mieliśmy ubaw :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09klvyn2j4t.png

Gość przyjazna

~kamillaa
U nas taki upal w pokoju ze mala spala najpierw o 20, przebudzila się o 21.30 no to cyc i spala do 2.30 i od tej 2.30 co 1,5-2h. O 6wstala (1.5h od karmienia) to juz tak plakala jak się dorwala do cyca to w mig oproznila. U was tak nie ma???

U nas teraz są 24 stopnie okno w nocy rozszczelnione a mała śpi w body i cieniutkim śpiworku. Jest cieplutka ale nie spocona