Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Lilijka naprawdę?! Czytam opinie i wydaje się całkiem ok! Jeny dzięki! Może choć trochę zminimalizuje mi je :) a Tobie po jakim czasie pomogło? Duże te rozstepy na brzuchu masz?
Odrazu humor lepszy - nadzieja matką potrzebujących! :D

Ernesto, Monika właśnie nie, patrzylam i nic! Jest tylko trochę podrapana ale to już się goi i ranka może długości 3 mm, więc to nie to, hmmm..

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Ciąża powtórzę się, twoje odczucia są całkiem normalne. Jak dziecko mało śpi ciągle je to człowiek się czuje strasznie ograniczony, ani wyjść ani kogoś zaprosić, jak dziecko śpi ładnie w wózku to można z nim gdzieś wyjść na relaksujący spacer, kawę. A tak wszystko w stresie ... Ale wszystko wkoncu minie. Ja teraz odkryłam grupę chustowa gdzie spotykamy się na kawie w kawiarni gdzie jesteśmy tylko my, można swobodnie nakarmić małą bez krepacji :) poplotokowac, niby 2h Ale mi to dużo daje.

Gość misiakowata

Hej :) Mati spał do 4,a potem zrobił nam pobudkę o 7..Jejciu jak plakał,jak się prezył,bąka nie mógł puścić,a jak puszczał to większy krzyk...
No to bujaczek :) Włożyłam,włączyłam wibracje,pobujałam i jest kupsko :) Oj jaka ulga na buzi :)

Mnie męczy już któryś dzień ten ból głowy..no kurna nachylić się masakra,bo jak sie podniosę to pulsowanie bolesne niczym uderzenie noża w prawej skroni..
Będę w czerwcu u lekarza,to zapytam o to,bo ile można..

Izabel no i super te spotkania chustowe masz :) Zawsze to inaczej,weselej :)

Olka jejku nie wiem co to może być ;(
Zmykam,trzeba do babci,na zakupy,a potem chłopaki przychodzą.
Miłego dnia :)

Gość Lilijka87

Misiakowata tak to ten :) dzięki! Bratowa ma mi sprawdzić w hebe i ewentualnie kupić.

Olka kurcze nie pamiętam ile ho stosowałam ale krótko. Może z dwa tygodnie? No i miałam próbkę tylko 20 ml. Rozstępy były fioletowe, teraz są lekko czerwone a te mniejsze już blade. No i w dotyku skóra jest miękka i delikatna. Wiadomo ślad po rozstępach już zawsze będzie ale jak dla mnie jest nie porównywalnie lepiej. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć po porodzie by pokazać Ci efekt.

Dzien dobry :)
Oh, ale sie wyspalam! Poszlam do innego pokoju :) Takze ani meza chrapania ani Mala mnie nie wybudzala co troche. Nawet cos mi sie snilo :) I...ta da! maz mi ja przyniosl na karmienie o 4! A zasnela ok 22. Juz raz w weekend tak zrobila. Zastanawiam sie czy czasami nie za szybko ja biore do karmienia, a moglabym przetrzymac. Ale i tak pozniej juz karmienie co ok 1,5h wiec w tygodniu juz malo spie wtedy.
Jej buzka juz wyglada ok :D Drapie sie tylko troszeczke i to raczej po glowie. Chyba ja ta ciemieniucha swedzi. Ciagnie sie za wlosy wiec moze po prostu ma takie odruchy.
Ide Was poczytac bo Mala zasnela. Ciekawe na jak dlugo ;)
Sernik dzis w planach, spacer i pocwicze w ogrodku moze
Co mozna dodac do sernika? Jakies owoce moze? Brzoskwinie z puszki? Pierwszy raz robie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

MamaMi1
A moja już druga noc pobudki co 2h. Przez cala noc. Masakra.

Wczoraj wieczorem wyskoczyłam sama na sklepy. Ciuch jakis kupić na niedzielna impreze. Oh w takim tempie jeszcze nigdy ciuchów nie kupilam. 1h15minut i bylam z powrotem. Samochodem.
Kupilam sukienke w mohito i legginsy. Moze nawet zaloze czarne buty na obcasie:-):-)?
A dziś kupa pracy, rodzice przyjezdzaja, jutro błogosławieństwo Antosi o uroczysty obiad. Dobrze ze teście robia impreze. Ja salatki. A w miedzy czasie sprzątanie obiad spacer...jiz jestem zmeczona na sama myśl. Chyba po tych dwóch nocach beznadziejnych. ..

Wspolczuje. Czyli nie miala jak wiekszosc tego dlugiego snu na poczatku? Powodzonka z tym wszystkim. Ja tez ostatnio jak bylam w galerii to pedem normalnie :) I jaki czlowiek czasami produktywny moze byc

olka135
Kasia teorii jeszcze nie miałam, idee się zapisać dopiero jak będę z Majka u lekarza 8 czerwca :D
Ciąża eej głową do góry! Pamiętaj że z miesiąca na miesiąc będzie tylko lepiej! :*
Ja przy płaczu też czasem rozumiem ała :((

Chciałabym żeby mój Michał był taki wyrozumiały i w ogóle jak niektórzy Wasi! My zdążyliśmy dziś o 3 obudzić się, poklocic sir, ja poplakac,, Michał pogadac, zaraz się przeprosilismy, przytulilismy się i spac :D

Kurde dziewczyny na prześcieradle Mai w miejscu hej główki jest kilka kropel krwi... Tak patrzę, myślałam że szczepionka, ale nie... Wargi też sobie nie przegryzla chyba hehe. Będę szukać, ale trochę się boję z czego to :(

To byly czasy robienie prawka :) Olka a jak jest u Ciebie ze zdawalnoscia? Bo jak ja robilam 17 lat temu (wow!) to zdawanie za 3 razem bylo norma, a niektorzy zdawali i po 16 razy :D Mam nadzieje, ze Tobie szybko pojdzie
Wy to szybko dzialacie ;)
A moze sie gdzies drapnela a nie widac?

Izabel82
Ciąża powtórzę się, twoje odczucia są całkiem normalne. Jak dziecko mało śpi ciągle je to człowiek się czuje strasznie ograniczony, ani wyjść ani kogoś zaprosić, jak dziecko śpi ładnie w wózku to można z nim gdzieś wyjść na relaksujący spacer, kawę. A tak wszystko w stresie ... Ale wszystko wkoncu minie. Ja teraz odkryłam grupę chustowa gdzie spotykamy się na kawie w kawiarni gdzie jesteśmy tylko my, można swobodnie nakarmić małą bez krepacji :) poplotokowac, niby 2h Ale mi to dużo daje.

Ona w wozku tez dlugo nie pospi i czasami jak przystane to juz sie budzi. I tez te chodzenie z wozkiem czasami meczace.
U nas tez sa rozne grupy Bylam raz na takiej ale nie przypadlo mi do gustu. Wole znajomych. Albo moze wolalabym gdyby tam jakas Polka byla :P

~misiakowata
Hej :) Mati spał do 4,a potem zrobił nam pobudkę o 7..Jejciu jak plakał,jak się prezył,bąka nie mógł puścić,a jak puszczał to większy krzyk...
No to bujaczek :) Włożyłam,włączyłam wibracje,pobujałam i jest kupsko :) Oj jaka ulga na buzi :)

Mnie męczy już któryś dzień ten ból głowy..no kurna nachylić się masakra,bo jak sie podniosę to pulsowanie bolesne niczym uderzenie noża w prawej skroni..
Będę w czerwcu u lekarza,to zapytam o to,bo ile można..

Izabel no i super te spotkania chustowe masz :) Zawsze to inaczej,weselej :)

Olka jejku nie wiem co to może być ;(
Zmykam,trzeba do babci,na zakupy,a potem chłopaki przychodzą.
Miłego dnia :)

och te baki i kupki. My dzis oczekujemy bo juz 3 dni bez
Lepiej skonsultuj ten bol glowy

Ciaza316
Dzien dobry :)
Oh, ale sie wyspalam! Poszlam do innego pokoju :) Takze ani meza chrapania ani Mala mnie nie wybudzala co troche. Nawet cos mi sie snilo :) I...ta da! maz mi ja przyniosl na karmienie o 4! A zasnela ok 22. Juz raz w weekend tak zrobila. Zastanawiam sie czy czasami nie za szybko ja biore do karmienia, a moglabym przetrzymac. Ale i tak pozniej juz karmienie co ok 1,5h wiec w tygodniu juz malo spie wtedy.
Jej buzka juz wyglada ok :D Drapie sie tylko troszeczke i to raczej po glowie. Chyba ja ta ciemieniucha swedzi. Ciagnie sie za wlosy wiec moze po prostu ma takie odruchy.
Ide Was poczytac bo Mala zasnela. Ciekawe na jak dlugo ;)
Sernik dzis w planach, spacer i pocwicze w ogrodku moze
Co mozna dodac do sernika? Jakies owoce moze? Brzoskwinie z puszki? Pierwszy raz robie

ja Tosie tak przetrzymuje, i już kilka razy się zdarzyło że zasnęła jeszcze, tak sobie to tłumacze, że sama się czasem wybudzam potem zasypiam, więc czemu ona tak by nie mogła.

brzoskwinie można, no i rodzynki jak ktoś lubi bo ja nie :)

Ja do sernika nic nie daje. U mnie babcia zawsze robila z rodzynkami a u nas nikt nie lubi. I tyle roboty bylo z wydlubywaniem,że masakra :/
Olka ja mam namiary na prace w Holandii, ale niestety tam nie mozna zabrac dzieciaczkow bo sa mieszkania służbowe gdzie mieszka sie po kilka osob :/
Ja dzisiaj zajmuje sie Kubusiem i Martyka. Bede wiedziala chociaż kilka godzin jak to jest z dwójką. Na razie oboje padli. A jestesmy sami do 21. I urwis juz zdarzyl Malutka od 14 dwa razy obudzic :D

Czesc:)kurde nie miałam kiedy Was czytać miałam dzieciaki brata i siostry - dwóch czterolatków oi jeden 7. Masakra ale dalam rade . Istny armagedon:)
Mam pytanie ile miialy Wasze dzieci jak zaczely soe przekrecac z brzuszka na plecy? Moj przedwczoraj skończy 2 msc i juz nie poleży n a brzuchu bo 10,sekund i na plecach

Gość misiakowata

Lilijka no w Hebe bratowa powinna go dostac :)
U nas Hebe nie ma..Jesli tak zachwalasz to moze i ja sobie kupie z tej stronki :) przydalby mi sie bo na brzuchu po porodzie mi wielkie takie doszly..i tak Ciaza ja pisalam..mam wokol brodawek promienie sloneczne..sa lekko rozowe ale pod piersiami bordowe pod sutkiem znaczy sie :)

Jeju piany dostalam wrrr
P.nosil od ciotii fotele do jegi many a ja zostalam na podworku z jego dwoma ciotkami..jedna pierwszy raz tak naprawde ze mna gadala..
Na wejsciu juz mnie zdenerwowala..mowie ze karmilam dopiero i glodna jestem zazartowalam ,ze wpafam na saltake bo robila..a ona przeciez nie mozesz bo groszek jest..a ja to co wszystoo jem..a ona nieeeee nie mozna ..masakra..jak powiedzialam ze czekolade jadlam to wzrokiem mnie chciala zabic..Mateuszek dzis marudny byl od rana..poplakiwal i przy ciotkach wiadomo tez bo wozkiem stalam..to ciotka MOWIE CI ZJADLAS COS TAKIEGO I DLATEGO ON TAKI JEST !!!!!! Ja pierd..acze...no no dobra musialam jeszcze chwile stac to tlumacze ze nie ma diety matki karmiacej..no koniec no nie dalo sie...to jeszcze na koniec mi doje*ala ze przytylo mi sie
No masakra jakas..Pawel ostrzegal no .
Wracamy i gadam do P.to co Wam..to powiedzial,ze mam sie przzwyczaic bo to stara szkola jest..i beda mi tak gadac..nooo dobra..wiecej nic nie powiem bo nie ma sensu i tak wiedza swoje..

Ale ja bylam na ciuchach a P.sam najpierw poszedl do ciotek..to jiz pierwszy komentarz,ze tak bez czapeczki..to mijala ich mloda dziewczyna tez z takim.maluchem A JAKA CZAPECZKA PO CO?
Ech musialam Wam to napisac :)

Gość przyjazna

Jola88
Czesc:)kurde nie miałam kiedy Was czytać miałam dzieciaki brata i siostry - dwóch czterolatków oi jeden 7. Masakra ale dalam rade . Istny armagedon:)
Mam pytanie ile miialy Wasze dzieci jak zaczely soe przekrecac z brzuszka na plecy? Moj przedwczoraj skończy 2 msc i juz nie poleży n a brzuchu bo 10,sekund i na plecach

Moja ma 10 tygodni i jeszcze nie

Gość przyjazna

Misiakowata szkoła szkolą ale jakieś zasady dobrego wychowania do ch@ja:D. Ja tam szybko kwituje: To moja sprawa i są inne tematy do rozmów. Powiedz babom tym wrednym ze swoje dzieci wychowaly a jak im malo to niech kolejne zrobią:D wrrrr na mnie takie gadki to jak płachta na byka:D

Gość Lilijka87

Ania się jeszcze nie przekręca na brzuch z pleców. Jak jest na boku to się zdarza.

Ciąża ja zaczęłam robić Ani dłuższe przerwy między karmieniami i je co 2,5-3 h. Przyznam, że kupy idą teraz bez najmniejszego problemu. Śpi też lepiej. Wcześniej jadła mniej więcej właśnie co 1,5 h i miała króciutkie drzemki. A dziś już dwa razy spała po 2h. Co prawda na mnie ale jednak.

W hebe jest ten olejek. Bratowa mi już dwa kupiła :)

Kalae, musze tak zaczac czesciej robic. I tak sie budze wtedy z nia, ale zaoszczedze czasu na karmieniu, odbijaniu i Malej usypianiu przez godzine
Brzoskwinie kupione :) rodzynki tez zawsze wygrzebywalam, a fuu. Chociaz teraz bym zjadla, ale nie dodam.
Nie zazdroszcze zajmowania sie wiecej niz jednym szkrabem.
Misiakowata takie osoby czasami wiedza lepiej... inne doswiadczenia. Olej :)
Moja ma 10 tyg i nawet glowki nie podniesie jak lezy na brzuchu. Przekrecila kilka razy, ale bardzo malo ja kladziemy na brzuchu.

Lilijka87
Ania się jeszcze nie przekręca na brzuch z pleców. Jak jest na boku to się zdarza.

Ciąża ja zaczęłam robić Ani dłuższe przerwy między karmieniami i je co 2,5-3 h. Przyznam, że kupy idą teraz bez najmniejszego problemu. Śpi też lepiej. Wcześniej jadła mniej więcej właśnie co 1,5 h i miała króciutkie drzemki. A dziś już dwa razy spała po 2h. Co prawda na mnie ale jednak.

W hebe jest ten olejek. Bratowa mi już dwa kupiła :)

W dzien to Moja roznie, czasami je co godzine, a czasami co 3.

Gość misiakowata

~przyjazna
Misiakowata szkoła szkolą ale jakieś zasady dobrego wychowania do ch@ja:D. Ja tam szybko kwituje: To moja sprawa i są inne tematy do rozmów. Powiedz babom tym wrednym ze swoje dzieci wychowaly a jak im malo to niech kolejne zrobią:D wrrrr na mnie takie gadki to jak płachta na byka:D

No dlatego moja teściowa z tą siostrą bardzo często się kłóci.

a jeszcze było czy pić daje...a ja mówię po co..a ona bo ciepło jest..a ja ,że nie ,że pół roku sama pierś,a on no,że przeciez daja koperek,rumianek..to powiedziałam,że na sztucznym mleku czy coś..ja daje tylko pierś,że w tym i picie i jedzenie..to sie gapi.

no nie było miłe ;/ kij jej w oko..
wiecej tam nie pojde,a jak nie bede miala wyjscia,to powiem,ze jem chleb z wodą bo ni nie można :D

Mój maluszek skończył dzis dwa miesiące i uraczył matke prawdziwym śmiechem jak na filmikach na yt :D
normalnie brechtalismy razem,on ze mnie a ja z niego :)
och jak ja kocham tego szkraba :)