Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

arwena89
~kamilllaaa
arwena a duzo pijesz w ciau dnia??

No właśnie chyba za mało :( niby więcej niż zawsze piłam, ale 3 litrów na dzień nie daję rady.

nie no ja 3l tez nie wypijam, ale 1.5-2 mysle ze tak..
a jak małego karmisz, to potem odciągasz pokarm jeszcze?

aż musze sprawdzic ile z pelnej piersi udaloby mi sie odciagnac.

Moja tez leniwa z wyciaganiem z cyca, poki leci szybko to je, a potem jest ciagniecie, szarpanie, nerwy że za wolno leci. Dlatego sciagam zaraz po karmieniu. Zresztą wszystkie moje córki mialy tak samo.
Femaltiker bardzo smaczny, dlatego kupilam jeszcze dla wrażeń smakowych, bo na ilosc mleka raczej u mnie nie specjalnie dziala.
Kupilam tez kulki homeopatyczne - ricinus communis 5 ch, poprzednio to brałam i karmilam dlugo, moze i teraz pomoże. Na razie o pokarm caly czas walczymy i te walke wygrywamy, ale lekko nie jest.

Olka powodzenia, żeby byl to dla wad dzień piękny i niezapomniany.

Nie wiecie gdzie tanio mozna kupic bluzki z krotkim rekawem do karmienia? Na allegro, czy w hm drożyzna.

http://global.thebump.com/tickers/tt1d0300

~kalae
też mi sie to dziwne wydaje żeby na małą kawę taka reakacja była, ale Tosia też tak reaguje jak się kawy napije zwykłej (rozpuszczalnej lub z ekspresu)

a i Tosia odkąd odkryłam że lubi spać na brzuchu śpi w dzień nawet 3 godziny, co wcześniej godzina była sukcesem, to może spróbujcie na brzuch w dzień kłaść

Hej
A od kiedy na brzuszku zaczełaś układać?
Moja coś dzisiaj niespokojna, ale na każde wołanie o cyca to dostaje, ten Maltan przez was polecany się sprawdza...
Z witamin biorę femibion z DHA drogie ale mają szeroki zakres witamin
RedNails w domku to w domku;)
My chrzciny jak będzie cieplej to do księdza pojedziemy, tylko chrzestnego wybrać musimy...
Olka wczoraj się cieszyłaś na wizytę teściowej :D dzisiaj już nie?
Mała już z nami na zakupach była, 2dni pod rząd moja mama ją widziała w końcu bo się jej pokazało,a dzisiaj trochę marudna to nie wiem czy nie za dużo wyjazdów.,..
2dni zajęło nam w urzędach oczywiście z małą, sam ZUS i KRUS to mi godzinę zajęło, eh teraz tylko czekać na decyzję czy dadzą ten 1tys przez rok i 500+,rodzinne nie dostaniemy bo zarobki męża przekraczają, nawet jak nam wyliczyli 1zł za 1zł czy jakoś tak
Dzięki kalae za podpowiedź co do białej czekolady, do tego herbatniki i biszkopty to całe słodycze jakie jem,mięso gotowane,chleb z twarogiem, raz po raz kiełbasa, ale to temu, że po operacji cc jest dobrze trzymać dietę dla samej siebie ze 2-3tygodnie a z owoców jeszcze nic nie ruszyłam....

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

~kamillaaa
Słuchajcie. Czy wasze dzieci jak zasypiają to śpią spokojnie bez wybudzania, marudzenia?? Bo ja juz nie wiem czy to brzuch mojej przeszkadza czy co, ale co kilka minut jęczy i warczy:P

Moja to nawet zabeczy tak fest trzeba wtedy przytulić lub tylko po główce pogłaskać,jęczenie, naruszenie.....to już nie jest te spokojne dziecko co 5dni w szpitalu.... Choć są momenty,że ładnie śpi
Nad ranem z nią na rękach usnełam i ryk,Jezu jak ja się zlękłam,że ją udusiłam :( przysnęło mi się... Staram się ją już tylko na siedząco karmić, już mówiłam do męża, że chyba będę dodatkowo spac jak mały w przedszkolu będzie....

Dzisiaj to i chyba mnie smutki wzieły :(
Mała ulewa już mniej, ale czasami jej poleci jak nie jest dobrze odbita. Mam wrażenie, że teraz mniej je. Wczoraj miała zielone kupki i nie wiem co mogło jej zaszkodzić. Sama już nie wiem co mogę jeść. Martwią mnie jej kupki, bo są rzadkie. Tzn. na pieluszce jest jajecznica, ale też jest jakby zamoczona złótą cieczą. No i jak robi te kupki to napręża się na bąki póści kilka i między nimi takiego kleksa.
Ehh... dziewczyny po cc czy was też tak w brzuchu piecze? Moja blizna ładnie wyglada i samo miejsce blizny nie boli. Czuję tylko pieczenie ze 2-3 cm nad blizną (zwłaszcza po lewej i prawej stronie). Już 2 tygodnie po cc było dobrze, nie bolało tylko czułam bliznę przy chodzeniu (brzuch mi opadł) W miniony piątek obudziłam się i wstając poczułam pieczenie.
No i po ciąży nie odeszło mi drętwienie palców :( Nadal nie mam czucia.
Jak nic jutro wybieram się na konsultację z Małą i swoim brzucholcem.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Zaczelam klasc na brzuchu jak miala jakies 2 tygodnie, wtedy tez polozna powiedziala zeby ja klasc ze wzgl na cwiczenie podnodzenia glowki. Ona nie lubiala lezec na brzuchu, chyba ze na M lub na mnie i wtedy zasypiala. Dopiero w piatek mnie olsnilo jak sie wybudzila po 30min spania na boczku, zeby ja przelozyc na brzuch i tak pospala 2.5godz.

I tak np. Tosia nie spala na spacerze ogolnie to spacer byl krotki bo zaraz byl placz. Jak sie ja bralo na rece to jeszcze chwile byl spokoj, bo sie rozgladala, ale zaraz i tak zniecierpliwiona, glodna czy nie wiadomo co. Dzis poszlismy na spacer i ja polozylam na brzuchu, zasnela tak i spala jeszcze jak wrocilismy laczenie 3godz jakos.

Jak ja tak klade to poprostu czesciej do niej zagladam, zreszta ona jak przekreca glowke to wtedy tak jakos steka.
A i nie ma wtedy tego odruchu moro co ja zazwyczaj wybudzal.

Tylko na noc ja klade na boczku.

Ernesto spokojnie, my na te kleksy mowimy, ze jest pierdzioch.

A to inna sprawa..wspolczuje leniuszkow..ale kurcze co z tym zrobic??
Tak mowilam o lactosanie :)

Moj dzis duzo siusia..pospalismy cala rodzinka..o 19 tata do pieluchy i dwa razy zostal osiusiany zanim zalozyl pieluszke a krzyk byl o ja cieeeee :D panele trzeba bylo myc hihi
My dzis bez spaceru...kregoslupy odpoczywaja a i zimno ponuro na dworze...
Jutro rano przed praca P.wyskoczymy

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Mój mały włącza opcje leniuszka gdy juz mam twardawa piers od mleka. No bo po co się męczyć skoro można dotknąć i samo leci :D wtedy przystawienie trochę trwa żeby dobrze zassal :)

Na szkole rodzenia mówili ze przy KP mogą się pojawić zielone kupki - są to kupki przejściowe widoczne około 5 dnia od kąd mama wyłącznie karmi piersią potem są juz żółto pomarańczowe.

Jestem 22 dni po CC i od wczoraj czuje mrowienie i skora jest wrażliwa nad blizna. Masakra. Nawet bielizna powoduje duży dyskomfort. Rana goi się bardzo ładnie. Dobre i to :)

Izabel82
Tak tak im więcej butli tym mniej w piersiach i takie koło Ale w drugą to nie działa ze dużo mleka to dziecko wypije i nie będzie chciało mm, na pewno nie u "leniuszkow". A jaką butelkę używacie??

My mamy avent Natural, mieliśmy jeszcze z canpolu, ale bardzo się krztusił przy jedzeniu.

~kamillaa
arwena89
~kamilllaaa
arwena a duzo pijesz w ciau dnia??

No właśnie chyba za mało :( niby więcej niż zawsze piłam, ale 3 litrów na dzień nie daję rady.

nie no ja 3l tez nie wypijam, ale 1.5-2 mysle ze tak..
a jak małego karmisz, to potem odciągasz pokarm jeszcze?

aż musze sprawdzic ile z pelnej piersi udaloby mi sie odciagnac.

Tak, najpierw przystawiam do piersi, potem po całym rytuale dalszego karmienia i odbijania, jak juz go odłożę do łóżeczka to odpalam laktator

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

~arwena 89
Izabel82
Tak tak im więcej butli tym mniej w piersiach i takie koło Ale w drugą to nie działa ze dużo mleka to dziecko wypije i nie będzie chciało mm, na pewno nie u "leniuszkow". A jaką butelkę używacie??

My mamy avent Natural, mieliśmy jeszcze z canpolu, ale bardzo się krztusił przy jedzeniu.

my mamy babyono, bo z aventu Tosi nie przypasowała

Misia, niestety ciężko leniuszka wyciągnąć z jego "lenistwa". Ja i tak jestem z siebie dumna że nadal mam pokarm i to jeszcze widzę że powolutku jest go coraz więcej :) wszyscy wkolo mówili że jak Miki nie będzie ładnie jadł to mleczka będzie coraz mniej a u mnie jest tendencja wzrostowa :D tyle że zamiast dziecko to ciągnie laktator

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

Gość -misiakowata

Czarna.ana to my mamy pomaranczowe..a mamy 2 tygodnie :-)

Sluchajcie czy Wasze dzieci toleruja chusteczki Dady?? Bo ja uzywalam od wczoraj i dzis wrcocilam do baby dream..malutki normalnie tak jakby nietolerowal i mimo stosowania sudokremu ma odparzenie i zajarzylam ze to dady..bo teraz jest lepiej

Gość -misiakowata

Arwena to sie ciesze kochana..wiem ile to trzeba pracy zeby miec pokarm :D
Wazne ze cos sciagac cos dajesz i tego cos jest wiecej.Brawo Ty :-)

U mnie nawalu jakiegos tam nie ma..ale wystarcza :-)

Dziewczyny kiedy mozna zazyc kapieli po porodzie?? Tak mi sie marzy mmmmm

Misiakowata a nie za ciepło ma?? A wietrzysz mu dupencje?? Ja swojej Tosi ze 2razy dziennie robie przerwę od pieluchy na 10-15min no i woda myje dupcie, jak grubsza sprawa taka fest to chusteczka wycieram Tylek ale potem przemywam woda.

A chusteczki dady maja 2 producentów, 1 robi chusteczki z dobrym skladem, drugi z troche gorszym

Misiakowata pamiętaj żeby wszelkie kremy/pudry kłaść na pupę umyta wodą.
Kamilla racja te same chusteczki mają różnych producentów, na stronie sroki jest o tym można sprawdzić.
Mała dziś odpadła po kilku podejściu do piersi i 60 ml mm na 4h... tylko to była jej jedyna drzemka, resztę dospala przy piersi kilka razy lub odlozona wytrzymała Max 30 min. Ona chyba już przywykla że mm syte bardziej.

~-misiakowata
Czarna.ana to my mamy pomaranczowe..a mamy 2 tygodnie :-)

Sluchajcie czy Wasze dzieci toleruja chusteczki Dady?? Bo ja uzywalam od wczoraj i dzis wrcocilam do baby dream..malutki normalnie tak jakby nietolerowal i mimo stosowania sudokremu ma odparzenie i zajarzylam ze to dady..bo teraz jest lepiej

My też bączko-kupki żółć pomarańcz;)
Dady to boje się używać jak kiedyś widziałam jak bratanica uczulało,ale zwykłe tescowe wycierałam Nikolce pupcie to już oparzenie się pojawiało, wtedy to samą wodą od razu każda zmiana pieluszki i kartoflanką,teraz po wypłacie kupiliśmy w Tesco gaga rumiankowe i też kartoflanką i jest ok,tylko wcześniej suchą chusteczką wycieram- wysuszam i jest git,najgorsze to przed nami,bo w sezonie letnim bardziej dupki się odparzają gdy bardzo ciepło, ale to nieuniknione, wtedy dużo można wietrzyć pod tetrą;)
To tata poswięcony przez Mateuszka już kilka razy:)

Izabel82
Misiakowata pamiętaj żeby wszelkie kremy/pudry kłaść na pupę umyta wodą.
Kamilla racja te same chusteczki mają różnych producentów, na stronie sroki jest o tym można sprawdzić.
Mała dziś odpadła po kilku podejściu do piersi i 60 ml mm na 4h... tylko to była jej jedyna drzemka, resztę dospala przy piersi kilka razy lub odlozona wytrzymała Max 30 min. Ona chyba już przywykla że mm syte bardziej.

tak tak, sroka dobra stronkaa :)

Tyle sie eczesniej napisalam ale nie zdarzylam wyslac i wcielo wszystko jak teraz weszlam. Eh. Takze daruje sobie :P
Dzieki Misiakowata, razniej mi z Wami
U mnie czasami takie cisnienie ze sika jak z sikawki mleko i dzis tym sposobem szybko oczko ropiejace zakropilam :-)
Ja juz nawet jak glodna nie jestem, to i tak cos jem jesli mam tylko chwile:-)
Ernesto wydaje mi sie ze te dretwienie moze odejsc ale nie musi od razu po porodzie
Moja Mala taka musztarde dzis walnela! Potem jeszcze z 3 raxy ze wszystko ufajdane, lacznie ze mna:-) dobrze ze dywan oszczedzila. Ale nie wiedzialam jak sie do tego zabrac;-)
Ja pupe tylko woda myje, tzn na waciku. Kapiel tez tylko woda. Oczka, przegotowana.
Przejrzalam dzis zdjecia. Moj maz zrobil kilka jak urodzilam:-) ale sie splakalam, beksa jestem jak nie wiem:-) myslalam ze po 3 tyg juz wszystko wiem o moim porodzie...
Dzis Mala caly dzien spi. Oby nocka byla ok... Jak u Was dzien minal?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Witam kobietki:P
My juz po połozeniu paneli w sypialni jej ile to było gimnastyki jedne zdjac drugie załozyc a dwa meble wyniesione i czekamy na nowe wiec mieszkamy tzn nasze ubrania w workach przez ponad tydzien:)
Moje dwa młodsze starszaki od dzis na antybiotyku złapali jakis wirus i gardła zawalone i kaszel. Oby szybko im przeszło i mała nie złapała
Co do chusteczek dady uzywamy i bambino jak na te chwile nie ma uczulen mimo ze jest alergikiem.
Butelke tommy tippi i avent ale czesciej avent bo mała tak cignie ze az sie krztusi a wiekszy opor stawia avent.
Mamy problem z mlekiem chyba wycofuja z aptek humane sl mimo ze na nia jest refundacja a bebilon pepti dha w hurtowiach nie ma. Nie mam juz pojecia na jakim bedziemy.. nie stac mnie na nutramigen puramino bez refundacji 147 zł puszka 450g. Do 5 maja az nie bede miec wyniku badania z krwi i zaswiadczenia od alergologa recepta na mleko refundowane sie nie nalezy.. Polska...

http://s5.suwaczek.com/201603091556.png