Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe 2014 maluszki :)

Gość Megi1992

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Megi1992

Czesc mamusie
Widze ze troche złe mnie zrozumialyscie ja tez nie jestem za dawaniem cukrów Colinowi ale mysle ze bakus czy danonek 2 razy w tyg nic mu nie zrobi

Magda
Ogromny Fabian jest
U nas tez Colin pierw tak na czworaka stał o sie chustal po miesiącu wkoncu ruszył do przodu wiec pewnie tydzien dwa i Fabian ruszy

Marta
Słodki Semi :)

Vanessa
Każde dziecko rozwija sie inaczej u nas lekarz powiedział ze Colin rozwija sie za szybko wiec macie czas na raczkowanie i wstawanie

U nas jak pisałam pędzi młody po całym mieszkaniu wpina sie na wszystko sam wstaje i sam sie przewala pre razy był płacz i dwa razy krew z budzi lekko ale i to musimy przejść .

Pisałam ze ostatbio miałam straszna noc wiec mamy powód Colin ma drugiego zebolka na dole :D

Dzisiaj jedziemy do rodziców meza usypiamy malutkiego wieczorem i idziemy na randkę i wszystko co przyjdzie nam do głowy chodzby miało trwać to cała noc :)
Po 8 msc najwyższa pora zeby rodzice poszaleli

Ah my nosimy ubranka 74-80

monthly_2015_07/grudniowe-2014-maluszki_33250.jpg

Gość 4leks4ndr44

Vanessa
Mój nie stoi, widac kręgosłup jeszcze nie gotowy. Bardzo bym chciała żeby najpierw raczkował, przed staniem, chodzeniem bo to najlepsze co może być :) ale wiem że nie wszystkie dzieci raczkuja (ja nie raczkowałam i późno zaczęłam chodzić) więc jestem przygotowana i na taka opcję :p ale fajnie byłoby żeby na 4 pozasuwał, to by się ten maly kręgosłup wzmocnił :)

A2j ja mam cały czas włączoną tzn. taki półmrok ze względu na to że się cały czas kreci i nie chce mi się wychylać i zapalać jej po kilkanaście razy w nocy żeby sprawdzić czy się rozkopał, czy wstał na jedzenie itp. Otworzę tylko jedno oko i wiem co jest. On i tak raczej rozróżnia dzień kiedy jest widno od nocy, kiedy świeci za łóżkiem malutka lampeczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz615nm8es4ycdd.png

Gość Megi1992

Witam nowa mame :)
Powiedz cos o was ?

Marta a
Randka udana a moze raczej nazwę to gowniarskim wyjściem na miasto i robieniem co sie żywnie podoba :p na siostrzyczkę colin sobie jeszcze dlugoooooo poczeka
Ah od 8 msc sa słoiczki z hipp krem zupa trzy rodzaje polecam daj Semiemu sa bardzo dobre prawie smakują jak nasze zupy :)

A2j
Colin spi przy zgaszonym
Wkoncu my tez śpimy przy zgaszonym

Dziewczyny jedno wyjście i normalnie znow żyjemy szykujemy sie znow na powtórkę . Colin grzecznie zasnal o 19:30 a my o 21 wyszliśmy w nocy dwa razy teściowa mu dała tylko smoczek i spał az do 5:20 . My wrocilismy prawie nad ranem wiec do południa odsypialismy a babcia przeszczęśliwa ze wnusia miała :)

I przełom u nas
Colin je nasze jedzenie i to wielkie kawałki sobie gryzie z mężem jadł w sobotę bułkę w niedziele u babci zjadł dwie wielkie łyżki marchewki dwa ziemniaki i mięsko tak smakowało ze na koniec wybierał resztki z talerza raczkami :) wczoraj ze mną jadł chlebek super sobie radzi :) dzisiaj ugotuje mu dwa ziemniaczki troche mięska i buraczki :)

Ah i tu moje pytanie smażyć lepiej nie ? Gotować mieso ? A moze do piekarnika ? Nie robie juz ciapki tylko kawałeczki wiec chce zeby to miało jakis smak

Kochane dziewczynki :) a wiec tak jak pisalam jestem dumna mama ponad 8 miesiecznej Emilki :) moja corcia raczkuje wstaje, chodzi przy lozku meblach. Ostatnio przezylam koszmar bo bylysmy w szpitalu. Emilka od urodzenia miala kaszaka ktory jej rosl i byl do wyciecia. W tamtym tygodniu bylysmy w szpitalu ehh tyle co wyplakalam gdy zabrali ja zaby podac jej narkoze:( ale wszystko dobrze sie skonczylo (oczywiscie nie bylo innej opcji:) chodzi o sam fakt :) Emilka poznala w szpitalu kolegow i kolezanki i nie miala zamiary wracac do domu hehe. Jutro jedziemy do szpitala na kontrole, jak sie rana goi trzymajcie kciuki zeby Wszystko bylo dobrze:-)

Dziewczyny ktore masowały kanalik łzowy jak długo masowałyscie jak czestoi po ilu dniach udało wam sie go przepchac .
MartaA semi juz taki duzy przystojniak z niego :)

Meggiiii colincio super a jakie miesko wcinał z tata gotowane ???

Dajecie dziecia jakies biszkopty chrupki pomamlac ja mojej dałam z hipp takie wafle ryzowe ale mi sie zakrztusiła za duzy kawał ułamał jej sie ..

dziewczyny dajecie dzieci do chodzika juz ????

Ewella moja mała jest wciaz na moim mleku pije mleko rano o 8 130 o 10 przed spaniem 60 potem o 12 80 potem o 14 obiadek z hipp warzywka lub cos z indykiem lub z krolikiem lub rosołek z kasza manna pozniej o 16 mleko 70ml potem 17 deserek i potem o 20 180 mleka w nocy czasem budzi sie ok 2 ale juz mniej od paru dni to dam herbatki troche sie napic o 5 pije 100ml mleka.

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Gość Megi1992

Czesc mamusie :)

Gabi
U nas Colin budzi sie ostatnio ok 5-6 i zjada 210 ml mleka mm
Fasolki jeszcze nie dawałam nie wiem czy brzuszek go nie bedzie bolał .
Jak u was z tym mlekiem krowim ??

Vanessa
Ja masowałem 3 razu moze kanalik i odetkało sie
Colin jadł u babci kotleta z kurczaka bez panierki obrałam a wczoraj zrobiłam mu taka pierś z kurczaka duszona razem z ziemnkiem i marchewka wcinał zadowolony . Wszystko rozdrobnione widelcem tylko
Ja daje chrupki kukurydziane a biszkopty za słodkie
Chodzik używamy od 6 msc dostał na dzien dziecka i zapieprza po całym domu dla mni jest super rzecz pomocna

Ewela
U nas tez colin raczkuje wstaje sam wspina sie po wszystkim co moze siedzi i zaczyna chodzić do około łóżeczka po meblach na boki . U nas sa 2 zebolki
Wiec Colin spi z nami w łożku idzie spac o 19:30 i wstaje ok 5-6 zjada i spi do 7-8

u mnie młody miał zapchany kanalik od urodzenia. masowanie było mon stop. najpierw takie delikatne bo się baliśmy. ale potem miał dostać krople antybiotyk i się bałam bo skutki uboczne to coś ze słuchem więc wzięliśmy i masowanie mocniej troszkę bardziej pewnie i jakoś w styczniu przeszło. więc trochę czasu to zajęło. młody na właśnie 2żabęk wychodzi właśnie. siedzi poradzonx sam jeszcze nie i już od miesiąca pełza do przodu po całym pokoju. a raczej odpycha się i mu dupka chodzi jak gąsiennica. nie wstaje i nie będzie w chodziku. ostatnio dostał jeździk i dumnie siedzi na tym kładzie. kupiłam mu kulki do suchego basenu bardzo polecam zabawy co nie miara radość u dziecka ogromna.

ja zawsze z chleba kroje kromke i ją daje jak mały leży na brzuchu to sobie memła czego nie zje to wypluje i się nie udławi. nieraz to ładnie zjadł pół. a nieraz to rozmoczy i wypluje. tylko w łóżeczku jest sajgon. a środka jeszcze nie próbowałam. muszę mu dac. uważam że dziecko musi się nauczyć gryźć. oczywiście pod nadzorem dorosłych.

Megi super ze przypomnieliscie sobie stare czasy i ze wam to dobrze zrobilo,trzeba sie troche oderwac od codziennosci i obowiazköw tez bym poszla poszalec!
Nasze urwisy skonczyly 8 miesiecy,jak ten czas leci niedlugo bedziemy pisaly jak kto zrobil pierwsze Party urodzinowe he..he
O zupkach wiem bo juz mu kilka razy dawalam i mu bardzo smakuja,pomidorowa,wazywna i ziemniaczana,lubi wszystkie nawet mu lepiej smakuje niz moje.
Megi ja bym mieso gotowala albo w parowniku czy jak to sie tam nazywa.

A2j Semi spi przy zaciemnionym swietle bo spi w swoim pokoju a jak sie przebudzi to lece do niego i musi byc zapalona bo karmie
jeszcze piersia,nad ranem biore go do siebie do lözka.
Semi sam siada podnosi sie za pomoca szczebelek od lözka albo jak mu podam paluszki, raczkowac raczej nie bedzie bo nie lubi byc na brzuchu a jak go juz na brzuchu poloze to troche sie odpycha ale w stecz czyli do tylu i zaraz odwraca sie na plecy. On by juz chcial chodzic rwie sie strasznie no ale jeszcze mu sily i stabilnosci brakuje jeszcze jest czas!

ewela witamy na Forum nasze chlopaki razem z Megi tez sa z listopada 27 mieli sie 1.12 urodzic.
Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo i Emilka nie bedzie sie meczyc tym kaszakiem. Byl on duzy i pod okiem?
Semi wstaje w nocy dosyc czesto ale tylko po to by przytulic sie ,pociamkac troche piersi bo tak w nocy to je ze 2 razy. A jak jest juz u mnie w lözku spi do rana,trzymajac mnie nie raz za reke lub polozy mi nogi na szyje,chce mnie czuc . idziemy miedzy 20 a 21 a wczoraj wogöle nie chcial spac bylo juz po 22 a pobudka 8-9 .

Gabi ja pröbuje dawac Semiemu to co my jemy,dalam juz ugotowanego kurczaczka to ciamkal sobie jego ,dawalam makaron swiderek to go nosil wszedzie ze soba ( w chodziku) pieczywo bardzo lubi i nie ma problemu by sie ksztusil czego nie chce to wypluje. To kawalek ogörka,papryki zalezy co jemy,
Teraz przy tych upalach Semi tez mniej je.

Vanesa Semi musi byc przystojny dla swojej przyszlej nazyczonej hi..hi
Ja Semiemu daje od czasu do czasu sucharka,chrupek nie lubi nie wie co ma z nimi zrobic.
Bez chodzika by sie chyba zaplakal! Uwielbia chodzic i zasöwa po calej chalupie,sciaga wszystko z mebi i stolu.Dzis go zlapalam jak sciagal obrus z duzego stolu a na nim bylo szklo,nie wiem jak sie tak wysoko dostal,strach spuszczac go z oka! A jak go puszcze na podwörko to odrazu ucieka.

Kupowalyscie juz krzeslo do jedzenia? Ja juz bede kupowac bo jedzenie jest wszedzie a tak to jedynie bedzie na kzesle lub pod krzeslem.