Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się chyba śni jak się za dużo o czymś myśli albo się przeżywa bo też miałam kilka razy chore sny a potem się denerwuje czy aby na pewno wszystko jest w porządku. .a w nocy to tez mnie tak brzuch ciągnie. Nie wiem czy dalej rośnie czy co się tam dzieje, musze spać z nogami ugietymi w kolanach i taka skulona. A najgorsze jest to jak się obudze w środku nocy nie mogę zasnąć ok 2,3 godz a potem rano do pracy wstać to jest masakra. :/

Karolaa ! Nie przejmuj sie ludzmi bo lidzie i tak beda gadac :) nie masz lat 15 zeby czuc sie inna czy jakas zla z tego powodu ze bedziesz mama ! :) ty sie pewnie cieszysz a inni nie
Maja nic do tego :) a nature jak najbardziej napisz :) ja zaluje ze przerwalam nauke i na maturze sie skonczylo bo w tym roku konczylabym studia .. Ale co tu zalowac :) nie ma co bo to co przezylam przez te 4ostatnie lata to nikt mi nie zabierze :) i moze moje zycie wtey potoczylo by sie inaczej i teraz nie pisalabym do was ze mija mi 18t2d :))

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Wydaje mi sie ze to mamusia2015 pisala ze chciala quinny moodd ale zrezygnowala? ..:). Nie martw sie, ja tez podjelam taka sama decyzje ! Jednak on mi pasuje bardziej dla starszaka a nie dla malutkiego Bobo, takze w takim wypadku nastawilam sie i juz sie modle obym zdania nie zmienila na Elis Colour w gwiazdki:) jest przepiekny i wydaje mi sie ze cena tez przystepna z porownaniem do quinny ..1299 zloty ..:)
Bardzo mi sie podoba tez lozeczko Pinio Moon .. Zobaczcie sobie jest przesliczne :)

monthly_2015_04/wrzesniowki-2015_28001.jpg

monthly_2015_04/wrzesniowki-2015_28002.jpg

monthly_2015_04/wrzesniowki-2015_28003.jpg

My sie ruszamy od 2tygodni teraz czuje ciraz bardziej :) male bobo kopnelo ostatnio tatusia pare razy i powiem wam ze bardziej mnie to wzrusza niz jak mnie kopie :) ! Czesto mam twardnienia brzucha ale z tego co slysze i czutalam to jest normalne skurcze braxtona takze sie nie przejmuje :) co do wagi to jeszcze nic nie przytylam wrecz jestem dalej na minusie kilogram czy poltora.. Nadmiar wiadomosci dla was ale dawno mnie nie bylo :( mimo ze czytam pierwsza rzecz z rana i ostatnio w nocy.. Moze dlatego musze ladowac telefon 3razy dziennie :P. Obiecuje sie poprawic i czesciej udzielac buziaki !!

I już jesteśmy po badaniu. Lekarz stwierdzil ze za wczesnie na polowkowe i najlepiej zrobic w 21-22 tyg. I tak juz sie zapisalismy juz na nastepne wlasnie za 2 tyg. Nadal nie wiemy czy chlopak czy dziewczynka ale jajeczek nie widzi wiec raczej dziewczynka. Szyjka 2,8 cm zamknieta. Uff...
Do nas juz przjechalo lóżeczko jak wrocimy do domku to zrobie zdjecie i sie tez pochwale bo sliczne jest :)
Milego weekendu mamusie!

Dziewczyny (zwłaszcza te, które już mają dzieci) czy jest normalne, żeby w 19tygodniu gdy czuje maluszka na chodziły mnie dziwne przeczucia/odczucia na jego temat? Zawsze myślała, że jak zacznie się ruszać to będę całkowicie o maluszka spokojna a tu zupełnie inaczej... Czasami nawet na chwilę nachodzą mnie myśli czy to napewno dobry czas czy faktycznie jesteśmy gotowi na dziecko... Po chwili takiego wahania mam straszne wyrzuty sumienia bo w końcu ciąża była przemyślana i staranie się do niej przygotowywaliśmy... Niby jesteśmy młodzi bo po 27lat stażu mmałżeństwoa nie mamy tak naprawdę bo co to jest 10 miesięcy ale jesteśmy razem 10lat i tak naprawdw od ponad 2 lat przygotowywaliśmy się na dziecko. Nie wiem skąd się biorą we mnie takie chwile zwątpienia bo kocham to maleństwo z całych sił Czasem chciałabym zasnąć i obudzić się już po porodzie ta ciążą mnie stopniowo wykańcza psychicznie choc mam wsparcie jak i od męża tak i od rodziców a jednak czuje się obco w swoim życiu...

02.09.2015 Karolek 3300g i 55cm szczęścia 🙂
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvk6nlnu4w58ul.png[/img]

sunshine nie msrtw sie tymi myslami mnie tez takie czasami nachodza, ze np bede zla matka albo ze nie dam rady itp. Ale przeciez jesli jestes na tym forum to oznacza ze zalezy Ci na dzidzi, bo siegasz po kontakt z innymi mamusiami zeby chociazby poszerzyc swoja wiedze :) no i piszesz ze staraliscie sie przygotowac sie do ciąży jak najlepiej a to też zaprzecza Twoim obawom :)
Jesli chodzi o łóżeczko, sklep nazywa sie krak-wit i wszystkie łóżeczka mają w różnych kolorach.

Nieesia, ja jestem za granica i nie mam dostepu tak jak wy wszystkie czego wam bardzo zazdroszcze:( mialam wizyte u leakrza pare dni temu po dotykal i mowi ze wszystko jest ladne i zgrabne w srodku.. A najlepsze jest to ze dzwonie na recepcje i mowie czy jest taki i taki lekarz bo chce przyjsc na wizyte a recepcjinistka do mnie: to obojetnie ktory lekarz cie zbada.. Takze ja nawet nie mam leakrza prowadzacego a ktory tam wpadnie :(
Jedynie pociesza mnie to ze juz za tydz bede w polsce i pojde na badania i dowiem sie wkoncu plci :)
Sunshine. Nienmartw sie naprawde nienjestes jedyna z takimi myslami :) ja tez mam czasem takie mysli mimo tego ze tez pragnelismy bobaska i tez zdecydowalismy sie na to jak obydwoje bylismy gotowi :) to calkiem normalne ! Dasz sobie rade jak i wszystkie inne ! Ja jedynie czego sie obawiam to nawet nie porodu ale tego zmeczenia juz po :( boje sie ze nienbede miala sily ze zmeczenia zrobic cokolwiek mimo wsparcia rodziny bo i jedna babcia przyjedzie na pare miesiecy a druga wezmie urlop z pracy i mieszka 6 km od nas

droga sunhine, moim zdaniem takie Twoje mysli tym bardziej swiadcza o Twojej gotowosci na bycie Mama :) Juz kochasz Wasze Malenstwo, chcesz dla dziecka wszystkiego co najlepsze I to pewnie stad wynikaja Twoje obawy I watpliwosci. Wszystko to warte jest tego pierwszego momentu kiedy bedziesz miala Malenstwo w swoich ramionach . Wszystkiego dobrego