Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny, dziś też powinnam dostać testy ovu, myślę dodatkowo robić, i mierzyć temp.od dziś bo wczoraj zapomniałam, biorę Clo jak wcześniej, wizyta w pt 29go, zobaczymy;-)
Możemy porównać te testy ovu, ja mam te tanie z allegro to też wrzucę
Ja z racji tego że jestem słomiana wdowa to idę na dietę!:-) wiosna idzie, trzeba zgubić trochę, może nowa energia, na talerzu i czymś się zajmę pomiędzy tymi staraniami i że taka samotna się czuję bez tego mojego chłopa...
Ann Iwa zaopatrzenie bomba;-) teraz musi się udać

Witajcie co u Was? Czekam na info że są dwie kreseczki:)
U mnie 11 dc. W zeszłym 11 była owulacja. Teraz nie wiem. Bolało wczoraj boli dziś więc już nie wiem. Ale lepiej aby wczoraj nie było owu. Bo ostatnia akcja poza dniem dzisiejszym była w niedzielę. Trochę słabo robiłam testy owo więc ciężko powiedzieć. Dziś byłam u hematologa chciałam zapytać o te mutacje i potwierdził że jak zajde to gienekog profilaktycznie powinien włączyć heparyne. Póki co nic się nie dzieje. I powiedział że nie ma dowodów że powinni siw brać przy mthfr metylowany kwas foliowy. Juteo tez dorwe mojego by potarmosic:D

A Wy jak się czujecie dziewczyny?
Pozdrawiam

Cześć Iwa, to fajnie że byłaś na konsultacji, też bym chciała ta heparynę, mówisz o zastrzykach w brzuch w ciąży? zwzgl że tracę ciąże ale to zobaczymy, zapytam teraz gin.co mi powie odnośnie tego, co mam brać oprócz Luteiny. Robiłam w @ krzepliwość krwi (gin.mi kazał zbadać bo nie było bicia serduszka w 2 ciążach) i wyszła w normie, 1,06 ale z lekami (zakrzepica jest od 2-3) dalej biorę Acard 150mg, a tarczyca przedtem 2 a teraz 1,52 więc super, ta witamina.B 6 i 12, selen ładnie działają
U mnie 10 dc, sytuacja podobna, przytulanki też były w tamtą sobotę, testy ovu zaczęłam wczoraj-negatyw, i mierzę temperaturę, staram się o 7ej, narazie temp.spada, czekam na skok i pozytywny ovu, na dniach, a w pt o 13ej gin, podejrzeć owulację, na Clo kłócie jajników a teraz spokojnie, mój będzie pt-niedz więc też będziemy się tarmosić :D tym bardziej że stęsknieni i była końcówka @...
Również trzymam dziewczyny kciuki za II kreseczki żeby @ nie przyszła, dajcie znać;-)

U mnie 28 dc. Niby okres ma jutro być ale nie czuję tego za bardzo. Pewnie znowu będzie jakiś długi cykl. Robiłam test dziś (amil płytowy 25 mlu)i negatywny. Myślałam że dobrze planowaliśmy starania w tym miesiącu. Miałam 3 dni bólu owulacyjnego i mierze temperaturę więc wiem że 15 dc (a zarazem 15 marca) miałam owulacje. Moja temperatura zamiast spaść poszła do góry. Wczoraj była w dół. W ogóle 3 razy od owu spadła i podniosła się. Fajnie by było już zacząć nowy cykl.

Rysia dzięki. Trochę jest mi smutno czuje trochę że to nie będzie teraz. Już po malutku zaczynam mieć dość. Aż płakać mi się chce.

Tu jest mój wykres https://www.fertilityfriend.com/home/6d6147

Polecam fertility friend lub glow jeśli język angielski nie jest dla Ciebie problemem. Tam da się wpisać pozycje szyjki. Co prawdę nie umiem sprawdzić ale jest tam opcja. Jak coś to służę pomocą jeśli trzeba

Rysia tak o zastrzyki mi chodzi.
Acard biorę poprzednia gin kazała brać Tylko że 75. Nie mam pojęcia w tym cyklu. W zeszłym miesiącu to co do minuty wiedziałam że była właśnie owulacja. Teraz nie wiem. Nie zauważyłam takiego śluzu na owu więc no nic okaże się. Chyba też wezmę z Ciebie przykład z mierzeniem temp. A macie zwykle najnormalnieszs termometry?
Bo patrzę na Wykres u Ciebie N3ss i dokładne wynik są. Trzymam kciuki ze zapoczatkujsz u nas pozytywne wieści. N3ss wiem że ciężko z tym staraniami.
Mojego bratowa w ciąży termin na czerwiec i tak chwilę wczoraj z Nią gadałam to oczywiście narzeka na wszystko. A ja bym dużo dało aby być w jej sytuacji. Ale cóż jakoś nie wychodzi. Też miałam dziś jakieś doła. A mój jak widzę jak się bawi z bratanica to przykro mi że nie mogę mu tego dac. Wiem że będzie fajnym Tata. Choć wiem że On będzie dobry A ja zła bo bedzis rozpieszczal:)

I jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy mozs zainwestować w coś takiego CLEARBLUE cyfrowy test owulacyjny. Kiedyś kupiłam sobie coś ze sliny Ale to coś na mnie nie działa. A to jest z moczu normalnie. Moja koleżanka ma i sobie chwali nie udało jej się jeszcze zajść Ale mówi że łatwiej niż w testach owu zwykłych . I czytałam że wskazana z porannego moczu to mi najwygodniej O tej porze.
Mozs Któraś z Was miała coś takiego?

Iwa może jeszcze nie miałaś?? Który dc masz teraz? U mnie są dokładne wyniki? Nie do końca rozumiem :p (nie jestem z pl może dlatego). Już chyba nie wierzę że w tym cyklu będzie coś.
Wiem o co Ci chodzi. Wszędzie są ciężarne kobiety. To dla mnie piękny widok ale czuję trochę smutku kiedy ich zobaczę.

Ann wygląda na to że owu test pokazuje + 14 dc. I to jak najbardziej pasuje bo najprawdopodobniej miałaś owulacje 16 dc. Współżycie też było dobrze więc czekać teraz. Trzymam kciuki ❤️

N3ss w sumie sama nie wiem :D
Jakoś tak na szybko zajrzałam i wydawało mi się że są takie temperatury np 37,15 Takie pół kreski. A teraz patrzę zwidy że hooo
Dzisiaj 12 dc. Ostatnio owulacja w 11. Zobaczymy. Dziś zrobię test.
Ale jeżeli owu była w 10 dc to starania czasowo nie trafione.
Masz rację widok jest piękny. Czasem tylko taka zazdrość.. albo inaczej smutek że się nie udaje.

Ann myślę że N3ss trafienie opisała. Od 14 dc zaczelo się dziać. Owulacja prawdopodobnie 16 dc. Jeszcze można wziąć pod uwagę 15. Starania widzę były pracowite :)

Aplikacja aplikacją ale....
*N3ss wydaje mi się że ovu miałaś 17dc
*Ann ucb 13dc owu mimo że wykres pokazuje 14dc, a testy ovu potwierdzają że 13dc
Ann jesteś boska z tymi testami! :D podziwiam że sie nie pogubiłaś
Iwa to poproś lekarza na NFZ o badanie na krzepliwość INR i będziesz pewna że dobrą dawkę przyjmujesz
Iwa jak z twoją ovu? bo nie zrozumiałam;-P wrzucaj testy ovu
Też patrzyłam na cyfrowy ovu ale pisałam dawno że szkoda mi kasy....nie dość że cykl mnie tyle kosztuje, gin, suplementy, to to już byłaby wariacja u mnie, mam zwykły termometr, podobno też można;-) ale ja z tą temp.to z rozwagą podchodzę, bardziej w testy ovu wierzę, a te apki nie pokrywa się z moimi teoriami, ale wiadomo mogę się mylić, doradziłam jak umiałam;-)

Kiedyś sobie robiłam INR Ale nie mam pojęcia jak po co i dlaczego.
Rysia sama nie wiem jak to z ta moja owu. Wrzucę fote mam tylko od wczoraj wieczorem i dziś z rana i teraz. Ja się pogubiłem bo zawsze opoeralam się w dużej mierze na bolu. A teraz zaczęło boleć 10 dc i tak 11 i dzisiaj 12. Dodatkowo patrzę też mocno na śluz. A teraz do tej pory go nie zauważyłem. Może przez clo się zmieniło. Wg wczorajszego wieczorem i porannego testu to hm jakby owu była teraz. No dobra Kochane. Ja coś ostatnio głupoty pisze. Jak to mówią na mózg chyba mi padło coś:D
A gin też mi mówił że nie wszystkie cykle są owulacyjny i to normalne.
Dobranoc Dziewczynki :)

Iwa.... jak nic owulka w 11 dniu na pasku wskazuje, jest dobrze! serduszkuj serduszkuj kochana :D
W poprzednim cyklu na Clo też miałam mało śluzu i brak bólu z prawego jajnika z którego była owu, też na tym bazuję, a tu doopa i dlatego w tym cyklu wyciągnęłam termometr i *Inofem po @ biorę 2saszetki i teraz śluz bez problemu rozpoznaje (jestem też na ovufriend dziewczyny radzą żeby do Clo-Inofem cały cykl ale ja tylko w płodne chcę bo nic przyjemnego czuć mokro w majtach tak długo:-P...te upławy eh), dziś wodnisty który poprzedza teoretycznie owulację za 1,2 dni, prawy jajnik ćmi, znów mega nadzieja na ten cykl....
Wiem jak to jest z tymi ciążami... też cierpię w głębi jak się dowiaduje że następna kobitka w ciąży, ale głowa do góry, myślimy o swoim brzuszku i dążymy do celu...uda się i nam!
Ann i N3ss wielkie nadzieje u was