Skocz do zawartości
Forum

Które imię dla synka wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

My też zastanawiamy się nad imieniem i nie jest to wcale łatwa sprawa jak szykuje się 3 chłopak.W zasadzie te imiona które nam się podobały już "zastosowane" albo mężowi się nie podobają.
Z ogólnego chaosu pozostał nad Maksymilian i Krystian.Naszych 2 poprzednich też ma dość wyszukane imiona choć w zasadzie normalne,żaden tam Brajan czy Alan.Teraz też szukałam czegoś mniej oklepanego niż Kubuś,Jacuś i Maciuś,bo te imiona zwyczajnie nie pasują do naszej rodziny.

Jesli moge sie wtracic ;)
Maksymilian bardzo ladne w tej formie ale podejrzewam ze w uzyciu i tak bedzie Maks Maksiu.. a nie w pelnej formie. Do tego dochodza pytania czy przez x czy normalnie. Mnie Maks Maksiu kojarzy sie z imieniem dla psa. Przepraszam takie mam doawiadczenia. Grunt jak najbliżsi beda mówić do dziecka to potem tak zostanie.
Krystian mam szwagra. Ciezko mi powiedzieć.
Z imieniem nie mialam problemu. Ale kilka rzeczy co bylo dla mnie waznych to to aby pasowalo do nazwiska, oczywiscie podstawy przy wyborze aby nie byly obraźliwe bez rymowanek z imieniem czesto dla dzieci traumatycznych, znaczenie pochodzenie imienia, aby nie bylo problemow z podawaniem Bogdan Bohdan Boguslaw Joanna Anna Asia. Sory ale niektorzy ludzie nie sa za bystrzy a pomylki w urzedach na swiadectwach w dokumentach nie sa nam potrzebne. Wszystko przezylam na wlasnej calej rodzinie z imionami. Dom wariatów.
U mnie w rodzinie sa dzieci z imionami meskimi min: Szymon Antoni Ignacy Henryk. Nie mnie oceniac ich trafnosc.
Moje typy to np. Dariusz Andrzej Dominik Patryk ale czy bym tak dala na imie to nie wiem.