Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Przychodzę do Was z takim pytaniem Otóż jestem w 9 tyg ciąży i odkąd dowiedziałam się że będę miała dziecko boję się używać kosmetyków tzn chodzi mi o pielęgnację twarzy Dziewczyny jak to jest u Was czekacie do 4 msc czy używacie już kosmetyków pielęgnacyjnych ??

Monis, jedyne czego powinno się unikać jeśli chodzi o kosmetyki to te z kwasami owocowymi, czy kwasem salicylowym (przeciwtrądzikowe). Nie powinno się używać kremów z retinolem (witaminą A) i tych z kofeiną (np 'odchudzające' ujędrniające).
Reszta- dowolna. Ja zmieniłam z kosmetyków przeciwtrądzikowych na nawilżające, łagodzące. I o dziwo cera się polepszyła :) Ale może to przez to, że wychodzę z I trymestru, który nie był dla mnie łaskawy jeśli chodzi o cerę ;)

Jusia Klusia ja byłam 6t5d i słyszałam serduszko. Na tym etapie- o ile nie przesunęła Ci się owulka- usłyszysz je! :D

Aniaradzia, czyli ja też słyszałam mojego brzdąca :D jakie to cudne uczucie :D dzisiaj zrobię powtórkę, a co!

Dziewczyny, też macie taki ślinotok? Wprost nie wyrabiam i ciągle chodzę do toalety plując jak lama. Po prostu nie mieści mi się w buzi to wszystko :P

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

hej
my po wizycie wszystko dobrze 8+2tc. niecałe 2 cm szczęscia <3 serduszko słuchalismy na głosniku galopowało jak szalone :) dostałam karte ciazy i liste badan do zrobienia.<br /> Jusia ja słyszałam serduszko w 6+5tc. wiec na pweno u Ciebie bedzie wszystko ok :)

Monis ja do twarzy ciagle uzywam nivea soft.
a do brzucha oliwki bambino swietnie natłuszcza sprawdzone przy pierwszej ciazy ani jednego rozstępu :)
Kati dziękuję :) ja miewam slinotok ale w nocy budze sie na mokrej podusi bleee :/
Katee nie wiem co to mdłosci i wymioty wiec nie pomoge

To moze sprobuje poodpowiadac :)
Katee z homeopatia jest tak ze jesli chcesz to mozesz sprobowac. Dla mnie to albo woda albo cukier tam nie ma nawet pol molekuly leku wiec jesli wierzysz w "pamiec energetyczna" to uzywaj;)

Kosmetyki, co do kwestii czy bezpieczne czy nie to warto zajrzec na bloga sroki:) np tu http://www.srokao.pl/2014/03/jesli-planujsze-ciaze-jestes-w-ciazy.html?m=1
Znajdziecie u niej sporo wpisow tez o kosmetykach dla maluszkow itp:)

Kati slinotok taaak. Meczy mnie i szczegolnie przy ataku mdlosci...

Hej dziewczyny
Na wzdęcia nie pomoge, bo ja zawsze mam od słodyczy a w ciąży na nie patrzyć nie mogę i żadko mi się zdarzają jakieś potężne wzdęcia.
Za to ja dziś wreszcie dobrze spałam i obudziłam się bez bolesnych piersi i bez nudności. Ale nie stresuję się bo w sobotę była panika i zmiękły piersi a okazało się że wszystko ok. Więc pewnie jest ok i może wreszcie zaczeły przechodzić uroki pirwszego trymestru.
w sobotę USG prenatalne to się przekonamy.
A co do Świąt to też nie mogę siedoczekać, atmosfera powoli mnie odpada, biorąc pod uwage że jak uda się jeszcze miesiąc ukryć ciążę to na Święta powiemy rodzinie.
:-)
Miłego wieczorku moje drogie.

Hehe he te efekty:)
Jak sie maluch urodzi to dopiero beda efekty:) te kolki i refluksy. Ehhh
Maz jak dowiedzial sie o ciazy to od razu kupil nowa suszarke do wlosow na szuszanie malenstwa:) a u cioci aptekarki zrobilismy zamowienie na Windii:) przy Danusi szlo nam tego duzo bo nie uniala bakow puszczac:) teraz za to wychodzi jej to perfekcyjnie.

kati1991 wiem o czym mówisz. Ja od prawie początku nie mogę jeść słodyczy i niektórych ciast - kończy się to chorobą kilkudniową, nieprzespanymi nocami i mega dużym bólem brzucha a wystarczy 1 i to dosłownie 1 czekoladka :/. Pocieszyło mnie że nie jestem sama.
Dziś byłam u lekarza i niby ok tylko prenatalne mnie jeszcze czekają i mam stresa :/.

http://fajnamama.pl/suwaczki/1ow6m3e.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/vfajssf.png

Supermoniczka to witaj w klubie :D niestety nie wynaleźli nic, co mogłoby powstrzymać nasze "dolegliwości" a jak działa to niech działa... jak natura chciała :D :D

Ja usg prenatalne mam za tydzień i też nosi mnie, bo chciałabym mieć to już za sobą. Myślałam, że wyrobię się przed urodzinami, ale cóż... Przynajmniej na imieniny będę miała prezent :D

A suszarka to w jakim celu Aniaradzia? Masz może jakiś patent?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Kati, maluchy uspokajaja sie przy szumie suszarki. Odkrylam przez przypadek . Suszylam wlosy z cora na rekach, bo wrzeszczala pelna piersia i po kilku sekundach zamknela oczy i odpynela. Nikt nam nie wierzyl poki nie zobaczyl magicznej sily suszarki;)
Byla wybawieniem na wszelkie bole egzystencjalne malego czlowieka.
W ogole buczenie ja usypialo, jak miala 6 tyg i bylysmy w szpitalu na jej zapalenie pluc to miala dwa razy dzienniw odsysanie. Przychodzilysmy do zabiegowego panue wlaczaly ssak a mloda mimo, ze to straszna tortura zasypiala. Smialy sie, ze maja pierwsze dziecko ktore zasypia przy odsysaniu. ( chyba dlatego ze bylysmy na oddziale dla dzieci starszych, bo na noworodkach miejsca nie bylo)