Skocz do zawartości
Forum

Czekam na cud

Gość Półetatowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Półetatowiec

Witajcie !
Bardzo chciałabym zajść w ciąże ale mój facet który też chce mieć dzieci boi się o to, że nie poradzimy sobie finansowo. Ja pracuje na pół etatu za to on na wypłatę nie narzeka. Nie chce robić niczego na siłę bo pogarsza to sprawe ale instynkt który odezwał się we mnie jest tak silny, że gdzie nie pójde widzę maluszki i kobiety w ciąży. Już mnie to przerasta.

Tak jak napisała moja poprzedniczka nie ma reguły. Jedni mężczyźni postawieni przed faktem dokonanym po jakimś czasie się z tym oswajają i zostają super tatusiami, inni nie. Ci drudzy będą narzekać, posądzać kobietę o oszustwo, będą się męczyć, aż w końcu odejdą. Niestety znam takie przypadki. Dlatego nie radziłabym robić niczego na co ta druga osoba nie jest gotowa. Pomóc może jedynie rozmowa, przekonywanie że czuje się instynkt macierzyński, że to ten czas itp. Można podać przykłady innych par które są w podobnej sytuacji finansowej albo gorszej i mają dzieci i dobrze sobie radzą. Jeśli to nie pomoże to albo poczekać aż facet "dojrzeje", albo go zmienić.