Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Dominika u nas tak samo z tymi posiłkami .. rzadko zjada 6 .. ostatnie 2 tyg to tylko po 120 z czego 20 zostawia .. zdążyło mi się go wzbudzić ma ten 6 posiłek ale albo płakał tak ze nie szło uspokoić albo wybudzil się i zabawy mu w głowie .. na śpiocha nie wypije .. nie ma szans mu wepchać butelkę ;P widocznie nasze maluszki tyle potrzebują;) u nas w dodatku bardzo rzadkie kupy się zdarzają .. takie ze całość wchłania pieluszka. Może to jakoś czas zbliżającego się ząbkowania ? Mój mąż miał 2 msc jak juz miał zebole a słyszałam że biegunki raz na jakiś czas to na ząbkowanie. Któraś z mam pytała o Bebilon pepti dha. My od 6 tyg jesteśmy na tym mleku. Kupy i baki śmierdzą okrutnie ale wszystkie objawy alergii minęły łącznie z zielona kupa ;) w dodatku problemu brzuszkowe i kupa raz na 5 dni to przeszłość ;)

Karola888 - ????? Bo nie czajem :D
Kwasnaaa - starosc odbiera pamiec, Majcia sle obslinione prawdziwe caluski :*
Emilka - a idz Kobieto ;) na zadanie i tyle. Mamy mm nie moga tak karmic czesto jak my to czasem robimy, dkatego u nich jest te zasade latwiej troche zastosowac z tego co pisza o karmieniu. Dawaj mu kiedy chce i nie budz jak spi w koncu :D ja to sie modle nad kolyska, zeby spala i spala, i spala, chociaz w nocy ;) glowa do gory Laska, jutro bedzie lepiej :)

A Maja sie wygina...ludzie swieci, o chodzi? Dla tych kilku pierdow??? Bosz....eeee....

Jestem mokra jak swinka, mimo ze okno otwarte.

Co myslicie o tym wyroku z Portugalii - zakaz umueszczania zdj corki w internecie? Ja dodaje tylko tu. Na fb nie mam :) jestem za, bo w sumie to praw do wizrrunku nie mamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png

marti87
Karola888 - ????? Bo nie czajem :D
Kwasnaaa - starosc odbiera pamiec, Majcia sle obslinione prawdziwe caluski :*
Emilka - a idz Kobieto ;) na zadanie i tyle. Mamy mm nie moga tak karmic czesto jak my to czasem robimy, dkatego u nich jest te zasade latwiej troche zastosowac z tego co pisza o karmieniu. Dawaj mu kiedy chce i nie budz jak spi w koncu :D ja to sie modle nad kolyska, zeby spala i spala, i spala, chociaz w nocy ;) glowa do gory Laska, jutro bedzie lepiej :)

A Maja sie wygina...ludzie swieci, o chodzi? Dla tych kilku pierdow??? Bosz....eeee....

Jestem mokra jak swinka, mimo ze okno otwarte.

Co myslicie o tym wyroku z Portugalii - zakaz umueszczania zdj corki w internecie? Ja dodaje tylko tu. Na fb nie mam :) jestem za, bo w sumie to praw do wizrrunku nie mamy.

Ok

marti uwielbiam Cię, Kobieto! :D może masz w planach odwiedzić Poznań? ;) :**
panifiona, kochana :*** jesteśmy z Wami i zawsze możesz pisać to, co Ci leży na sercu:) będzie dobrze, uwierz! Wiara czyni cuda:)
Kwasna ja tez ledwo kontaktuje... A jeszcze mój tak głośno chrapie że mimo że śpi w drugim pokoju to mnie obudził...

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Panifiona będzie dobrze! Każdy ma gorszy dzień. A Justyna jest szczęśliwym dzieckiem bo ma to czego najbardziej potrzebuje- mamy która ją kocha bezgranicznie. Rękę zreperuja mądre doktory a Justyna większości z tego nie będzie pamiętać. Trzymaj się ciepło -masz fajne śliczne dziecko:D

Co do stoiczkow to ja się nastawiam że będę dawać. Myślę że warzywa/mięsa mają wszystkie potrzebne certyfikaty i są sprawdzane pod kątem jakości. Ja nie mam dostępu do wiejskiego sprawdzanego źródła. Poza tym pamiętam jak moja bratowa gotowala obiadek 2 godz a córka zjadła 1-2 lyzeczki i wyplula :p a odgrzewanego nie można dawać. Ale nie mówię nie- życie zweryfikuje.

Co do wyroku z portugalii - zgadzam się. Niektórzy mocno przeginaja. Zresztą tam sprawa dot dziewczynki 12-letniej. To już prawie młodzież. Ja mam zdjęcie Kacperka na fb ale takie normalne. Na pewno nie będę nigdy wrzucać do internetu zdjęć "śmiesznych", kompromitujących czy bez ubranka

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Panifiona Justynka może teraz ma chwilowe trudności ale na pewno dogodni i nawet przegoni inne dzieci. Zobaczysz. Oczywiście nie mam prawa cie oceniać ale może powinnaś angażować męża we wszystkie czynności przy małej. A życie niestety takie jest, raz świeci słońce, raz pada deszcz :(

Ja też wrzucam zdjęcia małego na fb. Ale nie codziennie jak co niektórzy robią i nie na golasa itp itd...

Witam, nie budzilam wkoncu malej na karmienie i spala do 7...
Zrobilam jej rano wieksza porcje mleczka, zeby sprawdzic czy zje no i zjadla o jakies 20 ml wiecej...
Otulinka u nas tak samo jest z niedzielnymi wieczorami, tez ich nie lubie bo wiem, ze w poniedzialek rano zostaniemy same na caly dzien, tak jak u Ciebie do 19-20... A ja tez nie lubie byc sama, dlatego rozwazam znowu wyjazd do mamy, ale chyba jeszcze nie teraz bo M mowi, ze moze w piatek wezmie wolne i pojedziemy do miasta rodzinnego wczesniej bo facet jego mamy ma 50 urodziny i bedzie impreza niespodzianka wiec te 4 dni jakos tu wytrzymam...
Myszeczka no to juz nie duzo kg Ci zostalo do zrzucenia, napewno Ci sie uda... Ja juz z tydzien albo i dluzej nie wchodzilam na wage, ale chyba zaraz wejde, choc po wakacjach to moze byc gorzej niz bylo, niby nie objadalam sie jakos, ale strach jest...
Emilka23 jak to budzenie u Ciebie tak dziala to pewnie, ze nie budz... Ja tez juz nie budze normalnie tylko wtedy jak mala zje w ciagu dnia za malo...
Panifiona zdaje sobie sprawe z tego jak musi Ciebie bolec przypadlosc Justynki, ale pomysl sobie, ze ona jest wyjatkowa dzieki temu, a jest zupelnie normalna poza tym, nie ma zadnej smiertelnej choroby, musisz zauwazyc te dobre strony tez... Reke sie da naprawic, nawet jesli nie w pelni to choc w duzej czesci a operacji nie bedzie moze nawet pamietac... Musisz sie cieszyc tym, ze ona jest bo ona bedzie czula w dalszej perspektywie, ze Ty tego nie akceptujesz i bedzie sie czula inna i gorsza przez to, ale to wlasnie Waszym zadaniem, rodzicow, jest sprawic, zeby ona czula sie w pelni wartosciowa bo to bedzie mialo wplyw na jej cale zycie. Jezeli teraz jej pokazecie, ze jest z nia cos nie tak to bedzie sie to za nia ciagnelo do konca zycia. 10 osob rocznie rodzi sie z taka przypadloscia, ale ile dzieci rodzi sie z innymi, gorszymi schorzeniami? Zastanowcie sie nad tym...
A ilu rodzicow sie stara o dzieci i nie moga ich miec, nawet takich z mala wada...
Zobacz ile dzieci umiera w trakcie porodu albo zaraz po narodzeniu i ile matek... A Wy jestescie i macie siebie.
Kulka26 nasze dzieci jak widze maja te same przypadlosci caly czas:-p u nas kupki to wogole dziwne ostatnio i wpatruje sie w nie za kazdym razem jak w obrazek. Czesciej sa zolte niz zielone jak wczesniej mimo, ze jeszcze nie zmienilismy mleka, ale raz sie pojawil sluz w kupce i od tamtej pory bacznie sie im cholerom przygladam.
Marti o wyroku ja uwazam, ze jest sluszny, ja wstawilam jedno zdjecie Lenki na FB i wiecej nie bedzie, nawet przed tym jednym mialam opor ogromny, ale tylko ze wzgledu na kolezanki z poprzedniej pracy wstawilam bo chcialam, zeby zobaczyly a teraz jak ktoras chce to wysylam zdjecie w prywatnej wiadomosci, nie chce, zeby ktos obcy ogladal moje dziecko, poza tym FB jest dla mnie beznadziejny, mam tylko polewke z tych wszystkich idiotow, ktorzy chyba nawet zdjecie kupy robia. Ludzie zidiocieli naprawde... Oczywiscie nie pisze tu o wszystkich tylko o tych od kup...;-p w przenosni, zeby nie bylo.
Mala zasnela jeszcze to chyba czas cos zrobic, najchetniej bym sie polozyla obok i przymknela oko:-) ale po naszej nieobecnosci w mieszkaniu kurzu sie nazbieralo i trzeba ogarnac...

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Dużo mnie tu na forum dziś, zaraz znikam ale mam pytanie do dziewczyn z takim problemem jaki ja mam. To nie na temat maluchów ale kiedyś pisałyśmy o tym na forum. Jeśli któraś z Was ma tak jak ja że Wasz facet potrzebuje mniej sexu niż Wy i chcecie o tym pogadać to piszcie do mnie na priw ja mam z tym duży problem i chce pogadać może któraś z Was może mi pomóc może możemy sobie nawzajem pomóc. Dlaczego priw bo nie dotyczy to maluchów i nie chce spamować na naszym forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8u699f9zczgi.png

Dziewczyny mój mąż wczoraj wyjechał i jakoś tak pusto bez niego :(
Martwi mnie jak to będzie z Hania bo rozpoznane u niej zostało obniżone napięcie miesniowe :( i w ogóle główki nie unosi :( i związku z tym obniżony napięciem mamy odsunięty termin szczepień .. tak bardzo bym chciala żeby wszystko było z nią dobrze

https://www.suwaczki.com/tickers/16udskjow3fqq0ji.png]Tekst linka[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/relge6ydmuq5q8jc.png

Dominika mój waleczny synuś non stop jest podrapany jak nie nos to czoło, jutro go pediatra zobaczy jeszcze sobie coś pomyśli :D a brzuszek też miałam taki okazały, mam nadzieję że się tu na mnie nie obrazisz :p sąsiedzi pytali mnie czy to nie bliźniaki będą, bo ja niska na dodatek to jak kulka wyglądałam. Kochany synuś oszczędził mamie rozstępów na szczęście został tylko kawał wiszącej skóry.

Dziewczyny a myślicie o rodzeństwie dla waszych bobasów?