Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Monisiaa
Z ruchami mam tak samo jak Ty.
Moje dziecko jest jakieś leniwe.
Pewnie po urodzeniu dadzą nam nieźle w kość:)
Ja jeszcze oprócz tego, że bolą mnie plecy, to czasem czuje tez lekki ból bioder. No i zaczynam coraz bardziej bać się porodu...

Ja także zaczynam kompletowac wyprawkę, ale jeszcze się nie pakuje:)

Mi tez maly bez ustanku fika.. no chyba, ze ja jestem w ruchu to wtedy on odpoczywa :) a macie tez obawy co do wielkosci dzidziusia? Ja sie boje, ze bede musiala urodzic 5kg :p

A co do porodu to tylko z mezem.. przy pierwszym nie bylam przekonana (wiadomo- nie chcialam zeby widzial jak to sie odbywa), ale po wszystkim nie wyobrazalam sobie byc tam sama i sama sobie poradzic.

~madzix85
Sandra26 każde dziecko jest inne nie ma się co martwić na zapas ja np w 29 tyg słabiej czułam jak siedziałam czy chodziłam teraz o wiele lepiej to też wiadomo dzidzia coraz wieksza w porównaniu do wód plodowych i amortyzacja mniejsza

Właśnie mam połowę 29 tygodnia:)
Termin na 10 kwietnia:)

Tak w ogóle to od początku mówią mi o dwóch terminach...wg. ostatniej miesiączki na 10 kwietnia, natomiast wg usg na 15 go. Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, ze urodze wcześniej. Może będzie Wielkanocna Baba:D
No i wolałabym żeby to wszystko zaczęło się już w domu, niż takie wyczekiwanie w szpitalu.

Ja wyprawkę tez dopiero zaczynam kompletować ;) ja mimo ze to pierwsza ciąża porodu póki co się nie obawiam, miałam momenty że bałam się o to że zacznie się przedwcześnie, aktualnie lęk minął. Co do porodu myślę, że wyjdzie w praniu, chociaż z mężem napewno będę czuła się bezpieczniej ;).

U mnie ze znieczuleniem wygląda tak, że trzeba troszkę wcześniej zgłosić się do lekarza na konsultacje z anesteziologiem. I w czasie porodu decyduje czy chce znieczuleniem, czy też nie :)
Na razie problem z dziąsłami mnie nie dotyczy. Tak samo o dziwo nie mam zgagi.

Ja tez sie upieram, ze bez znieczulenia :) ale znajome ktore rodzily smieja sie, ze nie wiem co mowie :) moj synus na malenstwo sie jak do tej pory nie zapowiadal. W 27 tyg wazyl 1171g, lekarz mowil, ze to duzo ;)zobaczymy po wizycie czy dalej tak sporo przybiera. Moze i bede musiala 'wypchnac' malego kolosa ;) ale jakos tak jeszcze duzego strachu nie czuje :)

http://www.suwaczek.pl/cache/e0bdbdb270.png

Tak jest dziewczyny, dziąsła krwawią, ale to normalka, przejdzie po rozwiązaniu tak jak piszecie :-)
Ja pare dni temu byłam u dentysty i okazuje się, że miałam próchnicę :/
Przeanalizowałam sobie swój organizm, choroby itp.... i okazuje się, że jedząc od zawsze wapń zawarty przede wszystkim w nabiale i tak się dobrze nie wchłaniał, gdyż miałam i pewnie nadal mam braki witaminy D3, otóż ta witaminka odpowiada za odpowiednie wchłanianie wapnia, więc strasznie się cieszę iż teraz to dokryłam i biorę Prenatal, który ma jawiększą zawartość witaminy D3 plus inne minerały i żelazo.... Polecam Prenatal dla każdej przyszłej mamusi! :-)