Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kobietki, mam termin na 8 kwietnia ( dzien urodzin mojej mamy:) jest to moja druga ciaza, pierwsza corcia ma 10 lat, teraz bedzie rowniez dziewczynka. Dzisiaj wrocilam z 4 dniowego pobytu w szpitalu z racji iz zaczal mi twardniec brzuszek i szyjka skrocila mi sie do 2,5cm. W szpitalu podano mi zastrzyki przyspieszajace rozwoj plucek u dziecka, w razie mała urodziłaby sie za szybko, na szczescie szyjka wrocila do normy i na razie nie grozi szybszym porodem. Po tym incydencie zdalam sobie sprawe ze trzeba zaczac szykowac wyprawke bo procz jakis ciuszkow od kolezanek, niemam poprostu NIC. A dzidzia moze splatac czasami figla i pojawic sie szybciej. Co do wozka to mysle ze postawimy na XLandera 3 w 1

Hej :)
fajnie że piszecie o przewijakach, ja jestem w 26 tygodniu i właśnie z mężem cały czas się zastanawiamy czy sam przewijak czy wraz z szafką..... aczkolwiek mamy taką opcję że możemy kupić sam przewijaczek i położyć go na biurku, na drugim biurku mąż pracuje... a że nie mamy zbytnio miejsca to chyba będzie to najlepsza opcja... :)
Kupno wyprawki zostawiam na koniec.....w sensie np na początek 8 miesiąca, kiedy raczej już na pewno nie będę pracować :)
Wózek już zamówiliśmy: Riko Primo 2w1 i dokupimy fotelik samochodowy Maxi Cosi :)
Narazie to na tyle :)
Czytałam że ten 26 tydzień to ponoć najbardziej ruchliwy tydzień dziecka, muszę przyznać, że da się to odczuć :) Pozdrawiam wszystkie szczęsliwe przyszłe mamusie!! :)

witam ja tez w 26 tc jestem i to fakt dzidzia nie daje chwili spokoju i kopie jak szalona z racji ze to tez dziewczynka. my z mezem nada sie zastanawiamy co do przewijaka ale faktycznie lepsza opcjato kupic taki co mozna wszedzie go połozyc . co do wózka to wybrałam taki co o nim myslicie?KINDERWAGEN SET 12-TEILIG + BABYSCHALE - FEDERUNG - SPORTFELGEN - KOMBI 3 IN 1 . oczywiscie zamówimy go troche pozniej bo mątwierdzi ze za wczesnie by juz go kupic

No właśnie... te dyskusje z mężami... :)
ostatnio dowiedziałam się, że jest coś takiego jak nakładki na sutki do karmienia, jestem zachwycona takim gadżetem, bo w tym całym nowym etapie w naszym życiu najbardziej obawiałam się boleści sutków i pęknięć..... a tu proszę, jest nadzieja na wspaniałe beztroskie macierzyństwo! :D
a tak swoją drogą idziecie na półroczne czy na roczne m? czy jeszcze nie zdecydowałyście? :p

Gość Marlenka20

Mi wlasnie dzisiaj przyszedl przewijak i uwazam ze dobrze zrobilam ze go kupialm:) jest leciutki wszedzie mozna go położyc :) Obecnie jestm w 28tyg i3dniu ciązy a moja mała niunia wierci sie i kreci dość intensywnie, a najgorsze jest uczucie jak wkłada mi nogi pod żebra coś okropnego:/ Na tą chwile mi zostalo kupic dla dziecka srodki pielegacyjne i wanienke z akcesoriami i oczywiscie wózek. Wpadł mi w oko taki:http://allegro.pl/nowosc-wozek-dzieciecy-verdi-genua-alu-3w1-torba-i4950878228.html kolor miętowy mnie użekł:) co myslicie?

Gość Marlenka20

Kilka razy mi sie tak napieła z samego rana ze wstac z łóżka nie mogłam ale po chwili sie przekrecala, za dnia raczej mi sie taka sytuacja nie zdarzyła. Teraz to kopie tak mocno że czasami mam wrazenie ze mi brzuch przestawi.

Pierwsze dziecko rodziłam naturalnie, w okropnych bólach, poród był wywoływany bo zaczęły mi się saczyc wody.
Przeżyłam, dla mnie nie ma znaczenia czy będę rodzić sn czy poprzez cc, ważne żeby dziecko na tym nie ucierpialo bo ktoś podejmie niewłaściwą decyzję.
Termin mam na 18 kwietnia.

Przewijak to fajna sprawa, my też mieliśmy, bardzo przydatny przedmiot.

Nadal nie wiem kto mieszka w moim brzuszku :-( :-\

~Soniaaa89
Czesc, jest to moja pierwsza ciąża. Planowany termin porodu to 9 kwietnia.
Dziewczyny czy Wy też macie lęki przed wcześniejszym porodem? Ja przez te intensywne ruchy dziecka i ciągłe wypinanie mam ciągle obawy.

Cześć :) ja w pierwszej ciąży nie obawiałam się wcześniejszego porodu, bo dużo odpoczywałam, teraz czasem się tym martwię, bo zajmuję się małą córeczką i troszkę dużo wysiłku w to muszę wkładać (schylać się, dźwigać, skakać itp.) ale jak na razie nic szybszego porodu nie zwiastuje, więc nie ma się co na zapas stresować.. :) A skoro dzidziuś intensywnie Ci się w brzuszku wierci, to dobrze! Przed porodem troszkę zwolni ruchy :) więc nie martw się na zapas! Doczekasz terminu :)