Skocz do zawartości
Forum

Czy to już ciąża?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, już wcześniej pisałam tutaj że staramy się o dzidziusia, moje ostatnie cykle trwały 31 dni jak z byka strzelił a teraz troszke mi sie spóźnia ( 4 dzień idzie ) i już psychika działa. Kilka dni z rzędu bolał mnie brzuch tak jak przy okresie, wczoraj dopiero przeszło, odczuwałam także dziwne mrowienie piersi a dopiero dzisiaj zaczeły boleć tak konkretnie. Zauważyłam popodłudniu bardzo delikatne plamienie i od razu poczułam kłócie w jajniku i lekki ból brzucha taki dziwny prawde mówiąc. Nie robiłam jeszcze testu bo nie chce zawieść tak bardzo wyczekuje tych dwóch kreseczek :( czy ktoś miał podobną sytuacje?

anja21 trzymam mocno kciuki!!!!:) Ja zazdroszczę cierpliwości, bo jakby mi się @ spóźniała 4 dni to już bym zrobiła z 10 testów;) :D.A z objawami rożnie to bywa.Ja sobie kiedyś tak wkręciłam,że naprawdę jestem w ciąży, że nawet wymiotowałam;) aż tak można swój mózg nakręcić;).Dlatego pierwszym i najważniejszym objawem ciąży powinno być brak @ .Daj znać:)

mamaali już mi też brakuje cierpliwości ale boję się skuchy ;( też właśnie wiem po sobie że nastawiam się na ciąże i przez to moja podświadomość daje mi objawy (np. smaczki, mdłości i wyostrzony węch) a potem jest złość na samą siebie kiedy jednak dostaję. Mam nadzieję że w tym miesiącu pojawią się 2 krechy ! :) zrobię test dopiero jutro o ile nie przyjedzie moja nieszczęsna "ciotka" i dam znać napewno ! :)

tez się bardzo ciesze :) i dziękuje ! :)
a co do szczegółów niestety nic nie wiem ;/ byłam dzisiaj u lekarza i pani dr nie robiąc mi podstawowych badań ( betaHCG i USG ) powiedziała mi że jeszcze nie może mi stwerdzić ciąży... a ja już poranne mdłości zaczełam mieć :) nie wiem czy z wrażenie czy faktycznie tak miało być :)

pewnie byłaś na NFZ;) , mi w pierwszej ciąży zrobili dopiero w 13tc USG na kasę chorych. Najlepiej w 7tc udaj się do gin prywatnie , wtedy na pewno już będzie bicie serca i zrobi USG.

Tu masz kalkulator i od pierwszego dnia ostatniej miesiączki możesz obliczyc który to tydzien ciazy i na kiedy byłby termin porodu:)

http://forum.parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html

Witam, nie wiem od czego zaczac ale pewnie zaczne od poczatku w czerwcu mialam ostatnia miesiaczke a od polowy lipca zaczely mi sie mdlosci po czym ciagle wymioty nic nie moglam zjesc z waga lecialam w dol z 56 kg na 49, w koncu dostalam sie do mojej pani doktor bo w miedzy czasie byla na urlopie i zaczela przyjmowac w tamtym tygodniu wiec jak juz sie dostalam pani doktor powiedziala ze z miesiaczki wynika ze bylby to 8 tydzien i termin na koniec marca a po badaniu okazalo sie ze to 12 tydzien i termin na 2.03 jestem taka szczesliwa a zarazem pod denerwowana ;););)