Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

anikadn
Basia ja też się boję i ciągle zerkam, czy tego czopa nie ma. Narazie mam co raz większe te biało-przezroczyste upławy.

Ale my się musimy trzymac jeszcze ze dwa tygodnie!!!!!!!!!

Ja mam gina jutro o 15-tej to zobacze. Może to szyjka się skraca.

A pisałam ostatnio o koleżance już ponad miesiąc chodzi z rozwarciem. Najpierw na 3 palce a teraz na 5 i NIE RODZI!!!!!!!!! Więc damy radę:)
też mam te białe upławy czasem całkiem spory wyciek
ale tak widocznie ma być :)

Nikula
justynamularz
nikula u mnie w szkole rodzenia mowili ze masz godzine jak wody odejda by dostac sie do szpitala

a jak te wody odejdą tak w małej ilości???? kurczę ja to już nie wiem...wkładkę mokrawą to ja mam od kilku dobrych tygodni, to musi być chyba większa ilość...czopa nie widziałam, skurczy nie mam. W sumie może mnie złapie jak już będe w szpitalu, tyle dobrego...
jesteś pod stałą opieką lekarza prawda ? więc jakbyś miała wyciek wód napewno dałby ci znać :) że tak i tak i skierował do szpitala. Może masz mokrzej po prostu ja też mam

ronia
anikadn
Basia ja też się boję i ciągle zerkam, czy tego czopa nie ma. Narazie mam co raz większe te biało-przezroczyste upławy.

A pisałam ostatnio o koleżance już ponad miesiąc chodzi z rozwarciem. Najpierw na 3 palce a teraz na 5 i NIE RODZI!!!!!!!!! Więc damy radę:)
Pewnie tak, ale jak człowiek głupi, to zera jak jakiś fatyszysta na ta bieliznę:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxevcqgfei98xdu.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s20mml6e7tyi4.png

http://www.suwaczki.com/tickers/39f8egz2mum14a43.png

justynamularz
ja slyszlaam iz wody moga leciec powoli ciurkiem,czyli idz zrob siusiu zmien podpaske i za 20 minut sprawdz czy mokra jest jak tak to powtorz jesli znowu to sa wody! albo wyciek wod moze byc duzy zalezy gdzie pekna

Mi to pęcherz płodowy pękł w jednej chwili jak balon! Bormalnie TRACH!!!!! i wiadro się wylało.
Tyle, ze ja byłam już w szpitalu bo skurcze miałam co 3 min. NO i za 4 godzinki urodziłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxevcqgfei98xdu.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s20mml6e7tyi4.png

http://www.suwaczki.com/tickers/39f8egz2mum14a43.png

ronia
Nikula
justynamularz
nikula u mnie w szkole rodzenia mowili ze masz godzine jak wody odejda by dostac sie do szpitala

a jak te wody odejdą tak w małej ilości???? kurczę ja to już nie wiem...wkładkę mokrawą to ja mam od kilku dobrych tygodni, to musi być chyba większa ilość...czopa nie widziałam, skurczy nie mam. W sumie może mnie złapie jak już będe w szpitalu, tyle dobrego...
jesteś pod stałą opieką lekarza prawda ? więc jakbyś miała wyciek wód napewno dałby ci znać :) że tak i tak i skierował do szpitala. Może masz mokrzej po prostu ja też mam

wody mam cały czas w normie, testy robiłam z apteki na wyciek i oki, gin tez mi badal kilka razy ph i było ok.
Po prostu czasem boję się ,że wody mi nie chlusną tylko właśnie tak pociekną leciutko.

Basia trzymaj się, i odpoczywaj...

a ja podjadam jabłuszko zagryzając serem wędzonym :)
ale dziś to nagrzeszyłam, niby cukry w normach ale z większa insuliną...od jutra rygor na maksa, muszę jakoś wytrwać jeszcze tę końcówkę ...a potem witaj dietko matki karmiącej:36_3_8:

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

anikadn
ronia
anikadn

Pewnie tak, ale jak człowiek głupi, to zera jak jakiś fatyszysta na ta bieliznę:)
Z tego wszystkiego mnie też coś zaczyna boleć :Histeria:
ale niegroźne to nie to jeszcze :)

ronia
justynamularz
dziewczyny a ja o tych skurczach moga byc skurcze jakies jak czasami trzyma sie siku i pojdzie pozniej i tak wtedy twardo w brzuchu jak mocz sie trzyma?

nie czaje jak dla blondynki wersje proszę :D

ja czasem tak mam jak siusiu wstrzymuje jak mi sie z wyrka wyleść nie chce...brzuszek twardy się robi

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

justynamularz
ja slyszlaam iz wody moga leciec powoli ciurkiem,czyli idz zrob siusiu zmien podpaske i za 20 minut sprawdz czy mokra jest jak tak to powtorz jesli znowu to sa wody! albo wyciek wod moze byc duzy zalezy gdzie pekna

eee to ja mam tylko plamki na cieniutkiej wkladce ...to nie to.

justynamularz
raczej nie z tego co mi wiadomo wkladka bedzie mokra,ale polozna mowila zeby wczesniej siku zrobic i wlozyc sucha wkladke i sprawdzic po 20 minutach, no wlasnie z tym trzymaniem moczu to samo mam jak ty,wiec to sa skurcze wtedy tak?

raczej stawianie się brzucha ...macicy jak zwał tak zwał, to na ktg mi wychodzilo tak 20% czyli tyle co nic:)

twardnienie brzuszka niebolesne to mogą być skurcze przepowiadające, myślę ,że tych porodowych nie przegapimy bo będzie boleć:(

justyna chyba tylko my zostałyśmy na posterunku, ja niestety uciekam już do wyrka, jakoś dzisiaj duzo porobiłam, i już mnie ziewanie męczy.
Dobrej nocki i zjedz za mnie ciasta:)
chociaz ja tez dziś zgrzeszylam babeczką z makiem ale zapodałam insulinkę...

justynamularz
serio??? ja nie slyszalam o tym,fajnie byloby..ja mialam bolesne miesiaczki echhh ty tez?podobno kto mial bolesne miesiaczki bedzie mial lzejszy porod to prawda?

jak sie karmi to nawet pół roku może nie być, no i to sprawa indywidualna :) co nie znaczy ,że nie jest sie płodnym pomimo braku krwawienia może być owulacja.
ja miesiączkuję od 9 roku życia więc nie tęsknie za tym, w średniej szkole miałam strasznie bolesne ale potem w miarę...

justynamularz
heh ja tak samo bolesne miesiaczki jak cholera,oki ja spadam tez wykapac sie zrobie sobie duzo piany w wannie:) posiedze przy lampce wody ehheheeh no nic milego odpoczynku ci zycze:))

tylko nie za gorącej!!! żebys porodu nie wywołała, albo krwotoku...letnia musi być!
dobrej nocki