Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

ania_83
Ja dzisiaj po raz kolejny nie mogłam spać, od pewnego czasu budzę się nad ranem, tzn. 4-5 rano i nie mogę już usnąć:no1: Nie wiem dlaczego tak się dzieje, nie martwię się niczym nadzwyczajnie, próbuje jak najpóźniej kłaść się spać, ale nic nie pomaga. Koczuje na łóżku do 7-8 i wstaje gorzej zmęczona niż się położyłam. Poza tym wczoraj popołudniu mierzyłam sobie ciśnienie u znajomej i już drugi raz w tym tygodniu mam 159/90. Niestety nie mam własnego ciśnieniomierza, ale chyba muszę zainwestować. Pierwszym razem kontaktowałam się z lekarzem, ale powiedział, że może się czymś zdenerwowałam albo coś, bo zawsze miałam w normie książkowo. No ale 2 raz takie samo? Może stąd te problemy ze snem albo odwrotnie, brak snu przyczyną tego ciśnienia? Co myślicie?

Aniu może powinnaś sobie zakupić nawet taki zwykły nadgarstkowy ciśnieniomierz, ja tak miałam w poprzedniej ciąży musiałam mierzyć 2-3 razy dziennie. Czasem zdarza się że przed ciążą zero problemów z ciśnieniem a póżniej w ciąży się robi podwyższone a to niedobrze.
Lekarz przeważnie przepisuje lek o nazwie DOPEGYT na ciśnienie jest on bezpieczny dla maluszka.
Ale może to tylko jednorazowe... warto sprawdzić. Ściskam :Oczko:

kaja09
...a najbardziej dobija mnie,że o chyba nie zdaje sobie sprawy z tego,że jak dziecko się urodzi to skończą się spokojne noce i ja już żałuję,że mogę je normalnie przespać a nie śpię! i nie pośpię już nigdy spokojnie...zamiast teraz wypoczywać i spać ile się da, ja siedze jak sowa i albo mam deprechę i ryczę albo mam agrechę i wrzeszczę! powiedzcie mi,że to normalne i że minie, bo oszaleję! najgorsze jest poczucie straconego czasu i świadomość,że nie tak chciałam by wyglądała ta ciąża...

MINIE, NORMALNE :36_2_4:
nie mogłam się powstrzymać z tym jęzorem. :smile: ciesz się, że masz tyle do roboty to Ci szybko czas leci :) ja mam tyle do zrobienia, a nie wiem od czego zacząć haahah. A jak już mam na coś okazję to mi się nie chce.... a z tymi facetami to tak już jest- wkurzają i denerwują, ale za długo jak ich nie ma to już smutno hehe

ania_83
Ja dzisiaj po raz kolejny nie mogłam spać, od pewnego czasu budzę się nad ranem, tzn. 4-5 rano i nie mogę już usnąć:no1: Nie wiem dlaczego tak się dzieje, nie martwię się niczym nadzwyczajnie, próbuje jak najpóźniej kłaść się spać, ale nic nie pomaga. Koczuje na łóżku do 7-8 i wstaje gorzej zmęczona niż się położyłam. Poza tym wczoraj popołudniu mierzyłam sobie ciśnienie u znajomej i już drugi raz w tym tygodniu mam 159/90. Niestety nie mam własnego ciśnieniomierza, ale chyba muszę zainwestować. Pierwszym razem kontaktowałam się z lekarzem, ale powiedział, że może się czymś zdenerwowałam albo coś, bo zawsze miałam w normie książkowo. No ale 2 raz takie samo? Może stąd te problemy ze snem albo odwrotnie, brak snu przyczyną tego ciśnienia? Co myślicie?

No jak miałaś książkowe, to to jest troszkę za wysokie, ale to może być wynik zmęczenia. Organizm ma teraz dużo więcej do zrobienia i tak może reagować. Jeżeli nie możesz spać to tak jakbyś była przemęczona, nawet jak nie masz jakiegoś wielkiego wysiłku w dzień. Może trochę więcej ruchu na świeżym powietrzu ( nie wiem jak często spacerujesz) i przed snem wywietrz sobie pokój. Teraz też i pogoda ma na nas wpływ, także jeżeli nie masz jakiś sygnałów z organizmu, oprócz wyniku na ciśnieniomierzu to nie martw się.

No jak zwykle- ja w progi wszystkie w nogi.... hahahah
a ja włąśnie zauważyłam, że mam pół na pół :D tyle samo za mną ile przede mną :D :lol: chociaż to i tak nie wiadomo, bo ja liczę od dnia zapłodnienia do terminu który wyliczyli mi z OM
No i było słonko i zaszło :( a jak wyjdę na spacer to pewnie znowu nie wyjdzie :36_2_4:

Tosia27
justynamularz
Tosia do mnie tak samo:) heheh musimy sie przyzwyczaic z ta mysla;)

jednak cały czas myślę o niej DZIDZIUŚ:)
dziewczyny wrócę do wątku badania glukozy - powiedzcie mi doświadczone czy macie jakieś sposoby by to złagodzić? ile ma być tej cytryny? czytałam że pomaga wypicie przez słomkę?
jak na mój gust lepiej szybko z gwinta raz porządnie i mieć to za sobą :D
a cytyrnkę nie wiem niektóre wyciskają inne liżą sobie .....

PEPCO

looknij sobie tutaj może jest gdzieś niedaleko Ciebie a jak nie to do Wołomina zapraszam.
Ja to się trochę boje kupować raz z wiadomyh względów dwa że cholercia wie jaki rozmiar.
Wojtek miał 60cm a Maciek 55cm więc chyba na 68 powinnam kupować ? 62 może być za mało... wtedy kupiłam 62 i byłoby za ciasne ;/