Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

ronia
ania_83
ronia

lepiej żeby nie

a ty jestes teraz kontraktowym ?

tak, pierwszy rok pracy to nauczyciel stażysta, a później kontraktowy i ja właśnie takowym obecnie jestem::):
i na egzamie z żadnych ustaw ani tych podobnych nic nie mialas>?

na egz na kontraktowego są 3 pyt zazwyczaj, od opiekuna stażu (znasz), od członka komisji (znasz) i od dyrekcji (ja nie znałam, ale jak dyr spoko to i to znasz)
trochę się trzeba orientować ale w dokumentach szkoły najbardziej, statut, jakieś regulaminy, procedury, ale raczej polotnie,
tak naprawdę dużo zależy od osób na jakie trafisz w pracy, ale raczej jest ok z tym
dodam jeszcze że najwięcej z tym całym awansem to jest papierologii, trzeba napisać plan rozwoju zawodowego na cały rok, a potem się z tego rozliczać i takie inne pierdoły

http://fajnamama.pl/suwaczki/3s5p642.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63875.png

ania_83
Q ja myślę, że już odpuściło małemu na razie przynajmniej, coś tam się przebiło i temp się uspokoiła, teraz pozostaje czekać na następne

wiesz co, jak mu zglądałam do buziaka przy tej temperaturze, to normalnie popękane dziąsła miał, aż krew było widać, mój bidulek, a dzielny jest moje kochanie, bo tylko może dwa razy pomarudził i ta jedna nocka taka ::(:

ania_83
ronia
ania_83

tak, pierwszy rok pracy to nauczyciel stażysta, a później kontraktowy i ja właśnie takowym obecnie jestem::):
i na egzamie z żadnych ustaw ani tych podobnych nic nie mialas>?

na egz na kontraktowego są 3 pyt zazwyczaj, od opiekuna stażu (znasz), od członka komisji (znasz) i od dyrekcji (ja nie znałam, ale jak dyr spoko to i to znasz)
trochę się trzeba orientować ale w dokumentach szkoły najbardziej, statut, jakieś regulaminy, procedury, ale raczej polotnie,
tak naprawdę dużo zależy od osób na jakie trafisz w pracy, ale raczej jest ok z tym
przerąbane jak w ruskim czołgu

ania_83
mam pytanie::):
co to znaczy antypocztowo??

mogłabym zasugerować żeby mamy chłopców mogły kupować dziewczynkom i na odwrót, losowanie mogłoby być podzielone, jeśli zgłosiło by się w miarę pół na pół żeńsko-męsko
anypocztowo znaczy tak żeby
- przesylka zapakowana byla bezpiecznie i opakowana tak aby osoby postronne nie miały do niej wglądu
znam przypadki gdzie połowa paczki z towarem dochodziła a druga polowawzbogacała osobę pracująca w PP przy tym sprytnie maskowano całą akcje
oczywiscie to skrajności

ja proponuje uwagi pisać tam pod tematem to i inne mile panie się zapoznają ja jestem za Aniu :)