Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

co sądzicie o takim schemacie jedzonka na siódmy miesiąc Domika?
7.30-8.00 Mleko z kaszką bezglutenową, bezsmakową
9.30 - owoce lub soczek przecierowy lub kisiel, kompot
10.00 – 10.30 mleczko
14.00 obiadek ( słoiczek 190 g + co drugi dzień żółtko)
17.00 kleik z owocami lub kaszka, jogurcik itp.
20.00 mleko z kaszką glutenową ( 4-5 płaskich łyżeczek)

W ciągu dnia herbatka i woda zabarwiona sokiem:)
Powoli wprowadzam mleko następne.

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

to troszkę po promocjuję :)

Lidl - Mleko Nan
Lidl Online

Real-
Pieluchy Pampers -JumboPack -
Dwupak za 84,99
Kaszka Bobovita 18,49 ( 3szt + puszka)

Achuan- pieluchy Happy - Big Pack -- 35,99

Zabawki dla niemowląt 14,90 - Biedronka
Oferta na przyszły tydzień

Rossman - Mleko Nan 350 g - 11,99
Kaszki Bobovita - 4,59
Chusteczki Cleanic - 5,49

Carrefour - kaszki Bobovita 4,39

Stokrotka - pampersy pieluchy i chusteczki, kaszki ( zdjecie)

Leclerc - chusteczko Johnson baBY 4X64 19,99
pIELUCHY HAGGIS MEGA PACZKA - 43,79
DESERKI -2,25
SOKI BOBOFRUT -4 PAK ZA 7,85

Zawsze trzeba próbowac czegoś nowego. Pamiętaj amotorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści- Titanica...

Tosia27
ronia
Tosia27
ale starego nie ma w domu:36_11_13:

a sąsiada posiadasz? :lol:

taaa ale średnia wieku to ok 70:) myslę że białko może być zważone:sofunny:
i się lód nie nada:sofunny:

:sofunny::sofunny:

kasia001
Tosia27
a gdzie jest Q???
zaczęła i zwiała???

ona temu winna ona temu winna.. heh :sofunny: ide,pa laski

:36_1_22::Psoty:

Tosia27
chcesz powiedzieć że mąż cukiernik trzepie jajka:sofunny:

no leżę i kwiczę :sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

Blondi19
ronia
masz sporo odwagi wprowadzasz mu czytam co rusz nowe pokarmy :Oczko:
ja to się boje chyba za dużo naczytałam się o tych problemach w wieku późniejszym

Wiesz gdyby chorował albo mial alergię często na rózne rzeczy to bym mu nie dawała. I tak w sumie najczęsciej to je zupki owoce warzywa i mięsko
spoko wiesz ja szanuje Twoją decyzje bo to Twoja decyzja Twoje dziecko i wiesz co robisz
ale wiem po moim chrześniaku który jest uczulony aktualnie na praktycznie wszystko łącznie z jablkami i moja siostra cioteczna ma naprawdę spory problem co dawać mu jeść, a przy zbyt wczesnym podawaniu pokarmów alergii może nie być od razu widać może się ujawnić po latach dlatego ja tak raczej z dystansem bo mam niedaleko siebie przykład i szkoda mi chłopaka :(

ronia
Blondi19
ronia
ja to się boje chyba za dużo naczytałam się o tych problemach w wieku późniejszym

Wiesz gdyby chorował albo mial alergię często na rózne rzeczy to bym mu nie dawała. I tak w sumie najczęsciej to je zupki owoce warzywa i mięsko
spoko wiesz ja szanuje Twoją decyzje bo to Twoja decyzja Twoje dziecko i wiesz co robisz
ale wiem po moim chrześniaku który jest uczulony aktualnie na praktycznie wszystko łącznie z jablkami i moja siostra cioteczna ma naprawdę spory problem co dawać mu jeść, a przy zbyt wczesnym podawaniu pokarmów alergii może nie być od razu widać może się ujawnić po latach dlatego ja tak raczej z dystansem bo mam niedaleko siebie przykład i szkoda mi chłopaka :(

kuba ma lekki niedobór zelaza i miesko musimy jesc bo lekarka nie dawałam nam żelaza w proszku tylko kazała mięsko dawac

http://kuba-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://s9.suwaczek.com/20090418310120.png
http://izabela-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

Blondi19
ronia
Blondi19

kuba ma lekki niedobór zelaza i miesko musimy jesc bo lekarka nie dawałam nam żelaza w proszku tylko kazała mięsko dawac
no i fajnie (w sensie że szamie mięsko)
ja już się nie mogę doczekać jak młoda zasmakuje w buraczku
też chyba sporo żelaza nie ?

ronia
Blondi19
ronia

kuba ma lekki niedobór zelaza i miesko musimy jesc bo lekarka nie dawałam nam żelaza w leku tylko kazała mięsko dawac

http://kuba-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://s9.suwaczek.com/20090418310120.png
http://izabela-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

madziaas
Ale te wasze dzieciaczki dużo jedzą
Mój szczypiorek to najwięcej zje 150 ml mleka,tylko że on często przez to je bo je mało ;/

Ja też jeszcze sie boje wprowadzać inne jedzonko,ale to może ja taka bojąca jestem:)

Tzn ile ?:)
Bo mój jada 5 razy dziennie i po 240ml :) tylko w porze obiadu je cały słoiczek i 125ml mleczka z kaszką :)

ronia
Blondi19
ronia

I ja tu się zgodzę z Ronią. Wiadomo każda mama robi to co uważa bo to jej dzidzia. Tylko również słyszałam o tym by nie szaleć z nowościami bo dzidzie nasze są jeszcze za młode na to. I właśnie problemy pojawiają się później nie koniecznie na początku. Dlatego ja też przystopowałam. Byłam ostatnio u teściowej w pracy (ona pracuje właśnie teraz z takimi dzidziakami które są w szpitalu z jakimiś problemami tymi alergicznymi, ale też tymi ciężkimi, zakaźnymi itd.) i uwierzcie mi dziewczyny że poryczałam się chyba ze 40 razy... Jak ja widziałam te cierpiące dzieciaki, tych rodziców którzy mają tyle siły i wiary. Znam nawet taką kobietkę stąd która ma problemy i nie wie co ma synkowi dawać bo też szalała i szalała.
Ja jak byłam u pediatry to ona Mnie prosiła -nie kazała- żeby wszystko powolutku wprowadzać bo alergia nie musi pojawić się od razu albo na drugi dzień tylko nawet za tydzień czy miesiąc (jak i w przyszłości). I dała i taką fajną radę na przyszłość. Bym nie słuchała od kogoś że jak dziecko zjadło coś już kilka razy i nic mu nie było to że na tą rzecz się nie uczuli, bo to totalna bzdurka.

Dobra już nie zamulam :) Bo mi nie chodzi o pouczanie kogoś :) Tylko sama wyraziłam zdanie :) :smile_jump::36_1_21:

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
http://www.suwaczek.pl/cache/053efaf3ef.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/024/024234980.png?9711
Kocham Cię Synku :)

"Nigdy nie kłóć się z Idiot