Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

czesc Aga, tak jestem z okolic Birmingham, dokladniej Worcester. Manchester niedaleko:) ostatnio nie moge sie dostac do poloznej, ciagle ma full booked, nie wiem co sie dzieje, wczesniej nie bylo problemu, zabukowalam dzis wizyte na 12.11. a bede wtedy w 37 tc, a ostatnia wizyta u poloznej w 34 tc. mam nadzieje, ze nie zaczne rodzic do tego czasu, ze zdaze napisac plan porodu:)
w ogole dziewczyny od tygodnia mierzylam cisnienie i mialam 140/90, 165/88, 169/88
czy to pierwsze, ze takie wysokie to niebezpieczne? bo z polozna nie moge soie skontaktowac...

4leks4ndr4- no to właśnie czujesz skurcze, mi to uświadomili w szpitalu, na co ja wielkie oczy zrobiłam bo przecież skurcze to powinny boleć, a tu nic... a jak powiedziałam, że mnie plecy bolą jak się położna spytała czemu na plecach leżę a nie na boku to mówiła, że będe mieć bóle krzyżowe... takie pocieszenie :( a złapały mnie w nocy, też w trakcie spoczynku...

AgaPo- ja raczej wątpię, że dotrzymam... no ale zobaczymy 13 listopada jak to się potoczy w szpitalu :)

kristafowna - do szpitala migiem, takie cisnienie jest niebezpieczne i już za wysokie!

Dopiero 21, a mi już się oczy kleją i spać mi się chce... eh, ale chyba mój organizm się przygotowuje i `odsypia` na zapas :P :P

Przepakowałam dziś trochę swoją torbę, osobno spakowałam rzeczy dla małej, osobno dla siebie... zabiorę do szpitala tylko dla siebie, a dla małej najwyżej mój A dowiezie jak się coś zacznie :) na szczęście mam zabrać tylko pampki i chusteczki + ubranka na wyjscie, ew. niedrapki no i butelkę na wszelki wypadek, żeby ze strzykawki nie musieli karmić jak nie będę mieć pokarmu... oby jednak był :)

nic dziś praktycznie nie robiłam.. a padam... Dobranoc! :)

Kristafowna
Ja mam wizytę położnej w 36 a później w 38 tyg mi ciśnienie wychodzi zawsze ok ale nigdy miedzy wizytami nie mierzylam .Skoro nie możesz się z położna skontaktować to może GP ale jeśli jest tak samo jak u mnie to tydzień trzeba czekać wiec lepiej się na A&E wybrać zwłaszcza ze to jest ciąża to powinni sprawdzic. Ja mam podany przez polana numer do Triage to są położne w szpitalu do których można dzwonić 24h i powiedziec co się dzieje a one mówią co trzeba zrobić w danej sutuacji. Ja raz jak mnie niepokoilo cos to dzwonilam i uzyskalam poradę:) twoja położna nie dawała ci takiego numeru albo nie masz gdzxies w zielonej ksiazce ciąży sprawdź . ☺

http://s3.suwaczek.com/201411304565.png

AgaPo polozna dala mi nr ale myslalam, ze tam dzwoni sie w takich przypadkach, jak krwawienie, albo brak ruchow dziecka. no nic jutro pojade na a&e, niech mi zmierza i powiedza co i jak.
dzieki dziewczyny za rady. widze, ze zadna z was nie ma takiego cisnienia, wiec pewnie nie jest to do konca bezpieczne.

Dziś postanowiłam zostać w domu, uznałam, że na bieganie po cmentarzach mam za mało sił... zresztą długie trasy samochodem nie są już dla mnie.. ;/ Mąż pojechał na grób mamy i innych krewnych 400km od domu, rodzice też już wybyli `obskoczyć` cmentarze, a ja zostałam sama z psiakiem przytulakiem, który właśnie leży ze mną w łóżku i śpi :)

Zabieram się za szperanie na allegro bo kilka rzeczy chcę kupić, a akurat dziś mam mnóstwo wolnego czasu ;)

Vanesa- na jęczmień to złota obrączka pomaga, ale pamiętaj, że czysta ,a nie brudna :) i np. zimna łyżka przynosi ulgę. A jak to nic nie pomoże to trzeba się udać do okulisty. Oby przeszło, bo to nic przyjemnego!

A ja mam znów twarz nastolatki... na czole koło brwi gromadka kolegów, małych ale jednak... koło nosa, nad ustami i na brodzie... łącznie kilka sztuk, ale chyba dziś sobie `walnę` jakąś maseczkę i zrobię kilka rzeczy dla urody ( wliczając drzemkę ;) ) bo już daaaawno tego nie robiłam, z czystego lenistwa... :P

Miłego dnia! :)

Hej :)

Carolineee też właśnie zostałam sama w domku, mąż z rodzinką pojechał na groby swoich bliskich z 4 h tylko dla mnie heh :) Później pojedziemy na groby moich bliskich, ale tylko zapalę znicze i wracam do domu, moi rodzice mieszkają tuż przy cmentarzu więc mogę się tam wybrać :)

Vanesa35 chyba jakieś żniwa są hehe bo mi też na tygodniu robił się jęczmień, 2 dni mnie oko bolało nawet w nocy i już zaczynał rosnąć ale tarłam obrączką i zeszło. Wczoraj znowu bolało to samo oko ale w innym miejscu i też pocierałam i dzisiaj spokój :))

Kristafowna takie ciśnienie na pewno nie jest normalne, ja zawsze jak przychodziłam do przychodni to miałam podwyższone 135/80 czy też 140/90(po spacerze z parkingu do ośrodka) i jak lekarka wysłała mnie do szpitala z powodu skurczy to zaleciła także obserwację ciśnienia i mi mierzyli po 4 razy na dzień. Ale miałam dobre, bo to po tym spacerze tylko zawsze wyższe. Także myślę, że powinnaś zacząć coś działać. Wszędzie piszą, że lepsze niższe niż takie wysokie.

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kvn0b7gni.png

Od wczorajszego popołudnia ledwo się ruszam.. cały krok mnie boli :/ Ledwo chodzę, a po dłuższym odpoczynku to w ogóle nie jestem w stanie się ruszyć, muszę się podpierać żeby przejść pare metrów. jakaś masakra.. jakby mi mały uciskał gdzies tam na kość łonową i wszystko dookoła.. :( Mam nadzieję, ze w ciągu dnia jakoś to się rozejdzie..

kristafowna
tak jak dziewczyny powiedziały - to za wysokie ciśnienie, skonsultuj to koniecznie

Carolineee
Ja też póki co nie ruszam się z domu, zwłaszcza że tak zimno dziś. Planowałam popołudniu na spokojnie podjechać jak już nie będzie korków i ludzi tyle, ale jak nadal będzie mnie tak krok bolał to nie ma opcji :(.

http://fajnamama.pl/suwaczki/sbigd5v.png

Vanesa - ja zawsze walczyłam z jęczmieniem złotą obrączką i schodziło na drugi dzień. Podobno to nie tyle złoto a po prostu ciepło działa kojąco ale kto tam wie :p

Aleksandra - współczuję tych bóli w kroczu. Mnie od 3 dni boli kość łonowa ale jeszcze jakoś znośnie. I właśnie najgorzej jest chwilę po tym jak się wstanie i zacznie chodzić. Nic na siłę z tymi grobami.

mimi - heh :) No takie paczuszki to dużo radości. Ja swoje 2 już dostałam. Teraz chcę zarejestrować się, żeby dostać kosz na pieluchy.

Dzisiaj leniwy sobotni poranek. Czekam na śniadanko które mi mąż szykuje. A potem jedziemy 60 km do IKEI po to łóżeczko i może inne drobiazgi wyprawkowe. Obok jest wieeeeelkie centrum handlowe, największe w Norwegii podobno. Ale obawiam się, że ikea wystarczająco mnie wykończy i nie wiem czy tam wstąpimy.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Mae chwal się gdzie takie kosze rozdają :D

Złoto ponoć ma działanie bakteriobójcze, tak gdzieś wyczytałam :)
Ale moja dzidzia się dzisiaj boleśnie wypina, chyba sałatka brokułowa z sosem czosnkowym jej nie smakowała heh :>
Z mężem tak na 99% zdecydowaliśmy się na imię w końcu :) i będzie jednak Karolinka :))
W rossmanie jest płyn do płukania z loveli w promocji za 19,99. Chociaż pewnie każda z nas już wyposażona w te płyny :)
Aleksandra mnie też często boli lub mrowi w kroczu i pachwinach. Najczęściej jak leżę i w zależności na którym boku się położe ten mnie boli. Czasami odczuwam też takie jakby kłucie wokół wejścia do pochwy, mam nadzieję, że nic się tam nie rozwiera ;//

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kvn0b7gni.png

mimi88- ja dostałam to samo :) a ja mam `wolne` pewnie gdzies do 20, chociaż rodzice wrócą wczesniej :)

4leks4ndr4- a próbowałaś `rozmasować` kręcąc biodrami jak do hulahop tyle że na siedząco/leżąco? Mnie tak czasami bolało i to pomogło :) Teraz już tylko kręgosłup daje się we znaki... boli cały czas, już teraz nawet nie przestaje :(

kristafowna- daj znać co Ci położna powiedziała.